Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Καθημερινά η προσωπική ζωή των πολιτών βομβαρδίζεται πλέον από την κυρίαρχη δύναμη που επιθυμεί με μία μονοκονδυλιά να διαγράψει όλα εκείνα τα υπέροχα επιτεύγματα που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πάνε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που προπαγάνδιζε με όλα τα Μέσα στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου για να αποδείξει που βρισκόταν η πραγματική Ελευθερία.

Τώρα όμως, με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να επιβάλει περιορισμούς, ενώ ταυτόχρονα προπαγανδίζει ότι «καλό είναι η σπιουνιά, η κατασκοπεία και η στενή παρακολούθηση των συνανθρώπων μας».

 

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ήδη κατασκευάζει μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων η οποία θα ψάχνει θα βρίσκει και θα αποθηκεύει άκρως ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες με πρόφαση ότι θα χρησιμοποιηθούν σε ένα παγκόσμιο  κυνήγι τρομοκρατών. Τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται θα αφορούν πολίτες όλης της Γης, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την γιγαντιαία επιχείρηση που θα μπορούσε να αποκαλείται «Τεράστιος Αδελφός», διευθύνει ο υποναύαρχος Τζο Ποϊντέξτερ (που είχε διατελέσει σύμβουλός για θέματα Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Ρόναλντ Ρήγκαν). Ο υπεύθυνος της «τεράστιας προσπάθειας», όπως αποκαλεί την επιχείρηση την οποία διευθύνει, σε διαλέξεις που δίνει σε αρμόδιες υπηρεσίες –αλλά αρνείται να δώσει διευκρινίσεις στους δημοσιογράφους-υποστηρίζει πως σε λίγο καιρό η τεράστια βάση δεδομένων θα είανι σε θέση να παρέχει πληροφορίες και απόρρητες αναλύσεις στα εντεταλμένα όργανα δίωξης , που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου και θα λαμβάνουν ενημερωτικές πληροφορίες  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση θα μπορεί να αναλύει τα ηλεκτρονικά μηνύματα των τηλεφώνω, τα ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω υπολογιστών, να παρακολουθεί κινήσεις λογαριασμών από πλαστικές κάρτες, ταξιδιωτικά έγγραφα και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται προηγουμένως εισαγγελική εντολή.

Το παράδοξο είναι πως στη διαδρομή της αμερικανικής Ιστορίας, δεν επιτρεπόταν τόσο στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, όσο και τις άλλες αρχές αντικατασκοπείας να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς πολίτες χωρίς προηγουμένως να έχει πορηγηθεί νομική διαδικασία που θα έδινε τη νόμιμη εξουσιοδότηση στα διωκτικά όργανα.

Ο ναύαρχος Ποϊντέξτερ όμως, επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρειάζεται εκτεταμένες εξουσίες προκειμένου να παρακολουθεί και να αποθηκεύει  δισεκατομμύρια πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται το λεπτό από την ηλεκτρονική ζωή στις ΗΠΑ και στον Κόσμο.

Ο ναύαρχος Ποϊντέξτερ επέστρεψε σιωπηρά στην αμερικανική κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο για να αναλάβει τη διεύθυνση του Γραφείου Πληροφοριών και Εγρήγορσης, του Πρακτορείου Άμυνας και Προωθημένης Έρευνας, που δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών μεθόδων ηλεκτρονικής παρακολούθησης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί πλήρως το σύστημα, που είναι πιο γνωστό ως «Ολοκληρωτική Ετοιμότητα Λήψης Πληροφοριών» απαιτείται να ψηφιστεί τροπολογία στην υπάρχουσα νομοθεσία, παρόμοια με εκείνη που πέρασε από την Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία υπό τον τίτλο για την «Ασφάλεια της Πατρίδας». Η τροπολογία που προωθείται στο Κογκρέσο, θα καταργεί σχεδόν στο σύνολό της την «Πράξη του 1974 περί του Απορρήτου της Ιδιωτικής Ζωής», που περιφρουρούσε τους Αμερικανούς πολίτες από την αυθαιρεσία των κυβερνητικών οργανισμών σε θέματα ιδιωτικών πηροφοριών.

Η αποκάλυψη της επίθεσης στην ιδιωτική ζωή των Αμερικανών πολιτών, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

 

«Κάθε αγορά που θα κένετε με πιστωτική κάρτα, κάθε συνδρομή σε περιοδικό που θα πληρώνετε, κάθε συνταγή που θα σας γράφει ο γιατρός σας , κάθε ιστοσελίδα που θα επισκέφτεσθε στο διαδίκτυο και κάθε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που θα στ΄λενετε ή θα λαμβάνετε, κάθε ταξίδιου θα κλείνετε μέσω διαδικτύου θα καταγράφονται πλέον  στη βάση δεδομένων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας» προειδοποιεί ο William Safire  από τους New York Times.

«Αυτός ο τεράστιος φάκελος που θα διαθέτει ο κάθε πολίτης στην τεράστια βάση δεδομένων του υπουργείου Άμυνας, ξεπερνά και το πιο προωθημένο σενάριο τύπου Όργουελ. Θα πρέπει να ξεχάσουμε κάθε μορφής προσωπική ελευθερία, στην περίπτωση που ο ναύαρχος Ποϊντέξτερ αποκτήσει τις πρωτοφανείς εξουσίες που επιδιώκει.

Στους προεκλογικούς λόγους του ο Τζορτζ Μπους υπεραμυνόταν του δικαιώματος του απορρήτου των πληροφοριών κάθε ατόμου γύρω απο την οικονομική του κατάσταση, τον ιατρικό του φάκελο και τις επικοινωνίες.

Η επίθεση στην προσωπική ζωή συνεχίζεται, η αποτυχία του υπουργού Δικιαοσύνης Ασκροφτ –μετά τη λαϊκή αντίδραση- να χρησιμοποιήσει ακόμα και τους ταχυδρόμους ως σπιούνους, βρήκε άλλους μιμητές. Θα πρέπει πάλι η Γερουσία να πετάξει στα σκουπίδια και τα σχέδια του Ποϊντέξτερ.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me