Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ομολογία ήττας της επεμβατικής 

καταστροφικής πολιτικής
των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή
Τα καλά παιδιά που ανεφοδίαζε η CIA
Η  επόμενη ημέρα μετά την ανακατάληψη της ερειπωμένης πια Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού Χαλιφάτου, (συμπληρώθηκαν ήδη δύο εβδομάδες) δημιουργεί ερωτήματα αν θα τερματισθεί εδώ  η αμερικανική ανάμειξη στα εσωτερικά του Ιράκ αλλά και γενικότερα στην περιοχή.
 Όσο για την ανακοίνωση της διακυβέρνησης Τραμπ πως σταματά ο εξοπλισμός από τα απόρρητα κονδύλια της  CIA των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία, κρίνεται ως ομολογία ήττας.  Ο εξάχρονος πόλεμος που προκλήθηκε με πρόφαση την αλλαγή του καθεστώτος της Δαμασκού δεν έχει τερματισθεί ωστόσο.
  Επειδή ουδείς γνωρίζει τις μυστικές συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία και κατά πόσο το Ριάντ θα σταματήσει να εξοπλίζει (και να χρηματοδοτεί) τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες με αμερικανικά και βρετανικά όπλα αλλά και τις άλλες ομάδες των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.
  Όλα είχαν ξεκινήσει το 2008, όταν ο τότε πρόεδρος Τζ.W.Μπους είχε εκφράσει την πρόθεσή του να εισβάλλουν οι ΗΠ{Α στη Συρία,  αλλά είχε συναντήσει την έντονη αντίδραση του Ισραήλ «επειδή δεν υπήρχαν φιλοδυτικές δυνάμεις να αντικαταστήσουν το καθεστώς Άσαντ…
  Συνεχίζοντας την πολιτική επεμβάσεων, ο Μπαράκ Ομπάμα άναψε το πράσινο φως στη CIA να εκπαιδεύσει, εξοπλίσει και ανεφοδιάσει τους αντι-Άσαντ τζιχαντιστές. Ταυτόχρονα με όπλα άρχισαν να τους ανεφοδιάζουν από το Λίβανο,, αργότερα από την Τουρκία και χρηματοδότηση έγινε από Σαουδική Αραβία και άλλα εμιράτα του Κόλπου. Η τότε υπουργός Εξωτερικών Χϊλαρι Κλίντον, έστειλε φορτία όπλα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες από τις αποθήκες της διαλυμένης Λιβύης, ενώ τα αμερικάνικα και βρετανικά ΜΜΕ συνέδραμαν με προπαγάνδα εναντίον του φιλο-ιρανικού καθεστώτος της Δαμασκού.
Προσχεδιασμένη τραγωδία
  Το αποτέλεσμα της δυτικής επέμβασης στα πολιτικά πράγματα της Συρίας είναι φρικιαστικά. Πέρα από τις τεράστιες υλικές ζημιές, τι πλήρωσε ακόμη ο συριακός λαός:
     # Καταμετρημένοι 475.000 σκοτωμένοι
     # Τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες και άλλα έξι εκατομμύρια ξεσπιτωμένοι που ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες σε άλλες περιοχές της Συρίας. 
  Δεν είναι πλέον μυστικό πως οι περισσότερες αντικαθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία βρίσκονται σε συνεργασία με τον ISIS. Η διακοπή να χρησιμοποιούνται τα χρήματα των Αμερικάνων φορολογούμενων για ενίσχυση των αντικαθεστωτικών στη Συρία, προτάθηκε ήδη με νομοσχέδιο της Tulsi Gabbard στη Βουλή των Αντιπροσώπων και του γερουσιαστή Rand Paul στη Γερουσία.
«Εδώ και χρόνια η κυβέρνησή μας παρείχε είτε απ΄ευθείας είτε εμμέσως υποστήριξη σε ένοπλες ομάδες που δούλευαν σε στενή συνεργασία είτε ακόμη και διοίκηση τρομοκρατικών ομάδων όπως της Al-Qaeda και του ISIS για την ανατροπή της συριακής κυβέρνησης», είχε δηλώσει πρόσφατα η Gabbard.
 Εδώ και καιρό (από τον Απρίλιο το Free Thought Project) στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε από εναλλακτικά Μέσα πως οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι ο ηγέτης της αλ-Κάιντα al-Zawahiri, είχε συνεννοήσεις με μουσουλμανικές οργανώσεις στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή για να ενισχύσουν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» και τις άλλες ανταρτικές οργανώσεις για την ανατροπή του καθεστώτος αλ-Ασαντ. 
  Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους «τρομοκράτες» και τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, παρέμενε εξαιρετικά θολή. Αποκαλύφθηκε όμως τώρα πλέον και email του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (επί υπουργείας Χϊλαρι Κλίντον) που δείχνει πως δεν ενδιέφερε αν η αλ-Κάιντα ήταν με το πλευρό των “δικών μας παιδιών».  Πρόκειται για το email με στοιχεία:
UNCLASSIFIED U.S. Department of State Case No. F-2014-20439 Doc No. C05789138 Date: 10/30/2015 AL-ZAWAHIRI URGES MUSLIM SUPPORT FOR OPPOSITION
  Όταν τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά και σε άλλα αμερικάνικα υπουργεία, προκλήθηκε ανησυχία επειδή η Al-Qaeda συνεργαζόταν με τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ αντάρτες, τους οποίους στήριζε το βαθύ αμερικάνικο κράτος για να αποσταθεροποιήσει τη Συρία, (όπως είχε γίνει με το Ιράκ και τη Λιβύη) για χάρη «ειδικών συμφερόντων». 
  Δεν εντάσσεται πλέον στις θεωρίες συνωμοσίας  πως οι ΗΠΑ είχαν επανειλημμένα κατηγορηθεί πως εφοδίαζαν με όπλα και τους «τρομοκράτες». 
  Από το ξέσπασμα της «Αραβικής Άνοιξης» γιγαντιαία αποστολή όπλων είχε οργανωθεί από την CIA και το Πεντάγωνο –παρά την ρητή απαγόρευση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- προς τους «αντιφρονούντες». Για τον ανεφοδιασμό των ανταρτών χρησιμοποιούνταν σύμμαχες χώρες, μέσω της SOCOM (Pentagon Special Operations Command -Διοίκησης για Ειδικές Επιχειρήσεις). Έτσι στα τέλη του 2012 η Κροατία είχε παραδώσει μέσω Τουρκίας και Ιορδανίας, 230 τόνους οπλισμό στους Σύρους τζιχαντιστές, αξίας 6,5 $ εκατομμυρίων.
Σύμφωνα με πρόσφατο  αποκαλυπτικό δημοσίευμα των « New York Times», το όλον σύστημα ήταν δημιούργημα του τότε διευθυντή της CIA στρατηγού David Petraeus.
  Και το κερασάκι που δείχνει πόσο παλιά είναι η ιστορία: Σύμφωνα με τον Sibel Edmonds – πρώην πράκτορα του FBI και ιδρυτή του συνασπισμού «Σφυριχτράκιδων Εθνικής Ασφάλειας» (National Security Whistleblowers Coalition) το Αζερμπαϊτζάν μέσω του προέδρου του Heydar Aliyev από το 1997 ως το 2001 φιλοξενούσε στο Μπακού το ΝΟ2 της αλ Κάιντα Ayman el-Zawahiri., μετά από παράκληση της CIA. Ενώ επίσημα ο el-Zawahiri ήταν καταζητούμενος από το FBI. Ο «καταζητούμενος», πραγματοποιούσε ταξίδια με ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη στο Αφγανιστάν, την Αλβανία, την Αίγυπτο και την Τουρκία και δεχόταν στο Μπακού συχνές επισκέψεις από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar ben Sultan
Αργεί το τέλος της σύγκρουσης
  Τώρα πλέον οι ΗΠΑ ενισχύουν αποκλειστικά τους Κούρδους της Συρίας της οργάνωσης γνωστής ως “YPG” κάτι που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στην Τουρκία. Η Άγκυρα συνδέει το “YPG” με το ΡΚΚ εναντίον του οποίου ο τουρκικός στρατός μάχεται εδώ και δύο δεκαετίες στα ΝΑ της χώρας.
Στην περίπτωση που το “YPG” κερδίσει τελικά τους αντικειμενικούς του στόχους και ικανοποιήσει το όνειρο «ανεξάρτητου Κουρδιστάν», ανάλογο με εκείνο που έχει δημιουργηθείς το Ιράκ, δεν θα μείνουν ήσυχοι οι Κούρδοι της Τουρκίας, που αποτελούν το 20% του πληθυσμού των 80 εκατομμυρίων.
Επόμενο κεφάλαιο, η ανοικοδόμηση της Μοσούλης
  «Η ανακατάληψη της Μοσούλης είναι επίτευγμα του Ιρακινού στρατού και του λαού, την οποία προσπαθούν να υποκλέψουν οι Αμερικάνοι ισχυριζόμενοι ότι εκείνοι ήταν επικεφαλής στον πόλεμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ιράκ Nouri al-Maliki στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «RIA Novosti».
Για να προσθέσει πως «οι Ιρακινοί στρατιωτικοί έκανα το παν ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της πόλης -κάτω από τις πολεμικές περιστάσεις- και γι’ αυτό η μάχη της Μοσούλης κράτησε εννιά μήνες».  
 Αλλά πιο επιθετικός έγινε με τη δήλωση ότι «οι ΗΠΑ εφοδίασαν τον ιρακινό στρατό για να καταπολεμήσει τον ISIS τον οποίο όμως εκείνες δημιούργησαν όπως είχε γίνει με τους Ταλιμπάν που βοήθησαν να αναπτυχθούν οι ΗΠΑ για να πολεμήσουν εναντίον των σοβιετικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.    Έτσι κι ο ISIS δημιουργήθηκε σε αντιστάθμισμα της ιρακινής στάσης που δεν συμφωνούσε με το μπλοκάρισμα της Συρίας, ήταν εναντίον της δημιουργία απαγορευτικής ζώνης πτήσεων στη Συρία και εναντίον της εγκατάστασης αμερικάνικων βάσεων στο Ιράκ, για να ελέγχει την περιοχή».
  Ο αλ-Μαλίκι είπε ακόμη πως «η νίκη δεν είναι ακόμη τελειωτική, επειδή υπάρχουν ακόμη πολλοί τζιχαντιστές εν υπνώσει σ΄ολόκλητο το Ιράκ».
  «Οι νεοσυντηρητικοί και το βιομηχανικό στρατιωτικό σύμπλεγμα τρίβουν τα χέρια τους για τα κέρδη  που θα αποκομίσουν με την ανασυγκρότηση του κατεστραμμένου Ιράκ. Το ίδιο όμως δεν θα νοιώσουν κι οι απλοί Αμερικάνοι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν το λογαριασμό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ron Paul, Daniel McAdams.
  Σε ερώτηση του RT «αν η ήττα των τζιχαντιστών του ISIS στη Μοσούλη εγγυάται το τέλος των εχθροπραξιών στο Ιράκ» ο Daniel McAdams απάντησε: «Όχι, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι η σύγκρουση θα τερματισθεί, ούτε ότι οι ΗΠΑ θα βγάλουν τη μύτη τους από κάπου που δεν ανήκουν. Ήταν η αμερικανική επέμβαση, η αμερικανική εισβολή το 2003 και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί, χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από κάποια από τις κυβερνήσεις. Όλα αυτά οδήγησαν στο πρόβλημα. Δεν θα μετατραπεί το Ιράκ σε Ελβετία αν αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα, αλλά αυτό τουλάχιστον θα σταματήσει να χειροτερεύουν τα πράγματα. Θα σταματήσει ο φαύλος κύκλος, εισβάλλουμε-καταστρέφουμε-ανοικοδομούμε-ξαναεισβάλλουμε –ξανακαταστρέφουμε και μετά ανοικοδομούμε πάλι. Θα πρέπει να αφήσουμε τους Ιρακινούς να επιλύσουν τα προβλήματά τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μόνοι τους».
  H Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε έκθεση στην οποία κατηγορούνται ότι τα στρατεύματα της  υπό τις ΗΠΑ «συμμαχίας των προθύμων» φέρουν ευθύνη για μαζικούς φόνους αμάχων στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης. O αντιστράτηγος Rupert Jones, υποδιοικητής της δύναμης, εναντίον των τζιχαντιστών απάντησε με δηλώσεις του στην βρετανική «Telegraph»: «Η έκθεση έχει γραφεί από ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν την βιαιότητα του πολέμου. Και θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί ποιοι ακριβώς βρίσκονται πίσω από τον ηθελημένο σκοτωμό των αμάχων».
Subscribe in a reader Facebook page Follow me