Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

                Είναι θεότρελοι 

           αυτοί οι Αμερικάνοι  
 Δεν μου είχε προκαλέσει εντύπωση όταν οι αμερικάνοι ψηφοφόροι εξέλεξαν τον Τραμπ. Η Κλίντον μου ήταν αντιπαθής - όπως όλοι οι μωροφιλόδοξοι, αλλά και - επειδή είχε δείξει το πραγματικό της πρόσωπο ως υπουργός Εξωτερικών. 
  Ουδεμία εκτίμηση έχω στο καθοδηγούμενο εκλογικό σώμα, είτε από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης είτε από τις ψεύτικες υποσχέσεις των υποψήφιων πολιτικάντηδων.
Αλλά το σύνολο της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής έχει να κάνει με γενική αποδοκιμασία. Όταν το Κογκρέσο για παράδειγμα, ψηφίζει (πλην δύο μελών του) τα οικονομικά αντίποινα για την Ρωσία, την Β. Κορέα και το Ιράν. Βρείτε εσείς την δικαιολογία για εξίσωση των τριών.
  Ύστερα ενώ δήθεν  αποδοκιμάζει την πολιτική Τραμπ, έρχεται να προσθέσει $74 δισεκατομμύρια στο προϋπολογισμό των $54 δις που πρότεινε ο πρόεδρος για το υπουργείο Άμυνας.
  Για να φτάσουμε στα πιο πρόσφατα: Η πολιτική  σκέψη των Αμερικάνων αντικατοπτρίζεται στα επεισόδια στο Charlottesville της Βιρτζίνια, με αφορμή το άγαλμα του στρατηγού των Νοτίων στον αμερικάνικο εμφύλιο στρατηγού Λη.
  Μία νεκρή διαδηλώτρια όταν έπεσε πάνω της με αυτοκίνητο ακροδεξιός (είναι της μόδας παρόμοιες επιθέσεις) για να ξεκινήσει ο ατέρμων διάλογος για την «υπεροχή των λευκών» (η Κου Κουξ Κλαν ζει σήμερα ακόμη στις ΗΠΑ) και της ισότητας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κάτι που όλοι θεωρούμε πως είναι ξεκάθαρη υπόθεση πια.
  Αμ δε! Πρόσφατα υπήρξε ομόφωνη απόφαση και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, που υποστηρίζει το Ισραήλ, επικρίνοντας τον ΟΗΕ για την απόφασή του εναντίον της βίας του ισραηλινού κράτους προς τους Παλαιστίνιους.
Στις ΗΠΑ είναι δεδομένο πως υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάποιοι έχουν πιο ίσια δικαιώματα από κάποιους άλλους. 
   Ένα χωρίς προηγούμενο συνεχές σφυροκόπημα εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, παρατηρείται εδώ και οκτώ μήνες προκαλώντας ερωτηματικά για την προοπτική ήρεμης διακυβέρνησης. Γεγονός είναι πως η μεγαλύτερη μερίδα των αμερικάνικων Μέσων προωθεί τις επικρίσεις εναντίον του Τραμπ παίρνοντας αφορμή από αμφιλεγόμενες δηλώσεις του.
  Σε μια στιγμή μάλιστα, που υπάρχει παρέμβαση – για πρώτη φορά στα χρονικά των ΗΠΑ- από ανώτερους στρατιωτικούς για τις δηλώσεις του προέδρου.
   Ιδιαίτερα επικριτικοί φάνηκαν δύο στρατηγοί για τη δήλωση Τραμπ (για τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ) πως «κάθε ιστορία έχει δύο αναγνώσεις».
Ο στρατηγός Mark A Milley, αρχηγός του Επιτελείου Στρατού με tweet του υποστηρίζει πως «ο στρατός δεν ανέχεται τον ρατσισμό, τον εξτρεμισμό και το μίσος στις τάξεις του. Είναι πέραν των αξιών μαςκαι όλα όσα υποστηρίζουμε από το 1775», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στις δηλώσεις του προέδρου είτε στον ίδιο προσωπικά. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, δήλωσε με νόημα από το Πεκίνο ότι «η μισαλλοδοξία δεν έχει επ’ ουδενί θέση στο αμερικανικό στράτευμα».
  Το μήνυμα Ντάνφορντ σχετίζεται με τις αναρτήσεις που έχουν κάνει στο Twitter τις τελευταίες ημέρες οι αρχηγοί του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας και των Πεζοναυτών, με τα οποία καταδικάζουν τον εξτρεμισμό και τον ρατσισμό.
  Ένας δεύτερος κορυφαίος στρατηγός ο Robert B Neller, αρχηγός των Πεζοναυτών, εμφανίσθηκε να διαφωνεί με τις επισημάνσεις Τραμπ: «Δεν υπάρχει χώρος μίσους ή εξτρεμισμού στο σώμα των Αμερικάνων Πεζοναυτών. Το θάρρος και η υπακοή στο χρέος πλαισιώνουν τον τρόπο ζωής και δράσης τους», έγραψε στο Twitter.
  Στους σχεδόν οκτώ μήνες που βρίσκεται στο Λευκό Οίκο, είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δέχεται τόσες επικρίσεις για την πολιτική και τις δηλώσεις του. 
  Πιο έντονες αντιδράσεις ωστόσο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου για τα επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες ακροδεξιών και αριστερών με αφορμή την απόφαση να απομακρυνθεί το άγαλμα του στρατηγού Λη των Νοτίων στον Εμφύλιο των ΗΠΑ, από πλατεία της πόλης.
  Αλλά δεν έφτανε η πολιτική διάσταση των δηλώσεων Τραμπ. Ήρθε και η οικονομική του παρέμβαση στο Τweeter εναντίον του εμπορικού διαδικτυακού κολοσσού Amazon που είχε αποτέλεσμα να πέσουν οι μετοχές κατά 1,2% που αντιστοιχεί σε ζημιά $5.7 δισεκατομμυρίων. 
  Τι παιχνίδι κι αυτό –επειδή βάζει πολλές υποψίες.
  Ο πρόεδρος είχε γράψει: «Το Amazon κάνει ζημιά στους φορολογούμενους. Πόλεις και Πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν πληγεί. Έχουν χαθεί θέσεις εργασίας».
  Ιδιαίτερα νευρικός εμφανίσθηκε παρακολουθώντας τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις Τραμπ ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου John Kelly, που προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πρόεδρο: «Είχαμε μία ομάδα από τη μία που ήταν κακή και είχαμε από την άλλη μία ομάδα βίαιη», είπε. «Νομίζω ότι αυτό που συνέβη ήταν μία τρομερή στιγμή για την πατρίδα μας, αλλά υπάρχουν δύο μεριές της κάθε ιστορίας».
Τα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ, επέκριναν πολλές προσωπικότητες της πολιτικής ζωή των ΗΠΑ. 
  Πάντως, εντελώς διαφοροποιημένος από τον πρόεδρο Τραμπ εμφανίσθηκε ο γνωστός για τις ακροδεξιές πεποιθήσεις σύμβουλός του σε θέματα στρατηγικής Στηβ Μπάνον. Σε συνέντευξή του στο συντηρητικό αμερικάνικο περιοδικό «American Prospect» υποστήριξε πως η «άκρα δεξιά αποτελείται από «συλλογή κλόουν». Αλλιώς του ήθελε προφανώς.
   Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της Εργατικής Αντιπολίτευσης στη Βρετανία Τζ. Κόρμπιν, κάλεσε την πρωθυπουργό Τερίζα Μέι «να πάρει θέση» για τις δηλώσεις Τραμπ.
  Αλλά αναταραχή έχουν προκαλέσει τα προεδρικά τουίτς και στον αμερικάνικο επιχειρηματικό κόσμο. Ιδιαίτερα όταν ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε δύο επιχειρηματικούς του συμβούλους, μετά την παραίτηση σειράς από διευθύνοντες συμβούλους σε ένδειξη διαμαρτυρίας με αφορμή τα επεισόδια στην Σάρλοτσβιλ.
«Παρά να υποβάλλω πιέσεις στους επιχειρηματίες του βιομηχανικού   τομέα και στρατηγικής, τερματίζω τη συνεργασία με τους δύο», έγραψε ο Τραμπ.
  Κι όλα αυτά εις βάρος της ανθρωπότητας, την οποία θέλουν να καοδηγούν οι Αμερικάνοι, μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ και των πολυεθνικών τους...
Με καλούν να προσυπογράψω έκκληση για παραιτηση του προέδρου τους
  Η πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ , αντικατοτρίζεται και στο e-mail που έλαβα και με καλούν να υπογράψω ζητώντας την παραίτηση Τραμπ. Λες κι είμαι αμερικάνος πολίτης...
 "Stephen Colbert (*) thinks Trump should RESIGN.
Donald Trump, you're a bad president. Please resign. - Stephen Colbert
- SIGN ON if you agree that Trump should RESIGN →
WOW -- Stephen Colbert eviscerated Donald Trump for his UNACCEPTABLE and UN-AMERICAN behavior as President.
After waiting 48 HOURS to give a half-baked condemnation of the Nazi riot in Charlottesville, it’s clear that Trump is not fit to lead this country.
Sign your name below if you agree: cbetin@styx.gr
  The way we see it, either Trump gets dragged out of the White House in handcuffs -- or he could resign now and save us all the headache.
  If you agree, sign your name now to DEMAND Trump’s resignation →
---
(*) Stephen Tyrone Colbert  is an American comedian, television host, actor, and writer. Stephen is best known for hosting the satirical Comedy Central program The Colbert Report from 2005 to 2014, and hosting the CBS talk program The Late Show with Stephen Colbert beginning in September 2015.
ΥΓ. Τον κύριο ούτε τον γνωρίζω κι έψαξα στο U-tube -από περιέργεια - μία εκπομπή του για να δω περί τίνος πρόκειται... Ούτε κατάλαβα που βρήκε το e-mail μου. Αλλά μάλλον το σκοτεινό Google γνωρίζει...
Το styx.gr ΔΕΝ έχει χορηγούς. ΔΕΝ βάζει διαφημίσεις. Ούτε χρηματοδοτείται από κόμματα. Προσπαθεί να δημοσιεύει όσα πιστεύει πως θα πρέπει να γνωρίζουν ανεπηρέαστα οι πολίτες όλου του κόσμου.
    Κι όχι όσα τους υπαγορεύουν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me