Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ενώ ο Γ. Παπανδρέου

αρνείται να συναντήσει

τους Κύπριους σοσιαλιστές

(Φωτογραφία www.brtk.net)

 Τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, και νυν πρόεδρο της ανύπαρκτης πλέον Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Σ.Δ.), καταγγέλλει η ΕΔΕΚ με δημόσια ανακοίνωσή της για την πρόσκληση στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει τις ανθελληνικές θέσεις τους στα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. 

 

  Η ΕΔΕΚ ανακοίνωσε ότι ο κ. Παπανδρέου λειτούργησε αντιδεοντολογικά και παραβίασε το Καταστατικό της Σ.Δ.

  Η ανακοίνωση: "Καταδικαστέα η παρουσία του κατοχικού ηγέτη, ενώπιον της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Είναι με μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

  Συγκεκριμένα, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.

  Λόγω του πιο πάνω αλλά και σωρείας παρατυπιών από πλευράς προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ΕΔΕΚ μελετά σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της.

  Ως τι κάλεσε τον Ακιντζί ο κ. Παπανδρέου; Ως παράνομο πρόεδρο της παράνομης “ΤΔΒΚ” ή ως κατοχικό ηγέτη;

Η "είδηση": 

  "Ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρόεδρος της -ανύπαρκτης - Σοσιαλιστικής Διεθνούς υποδέχθηκε τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.     Βήμα προβολής στο πλαίσιο μάλιστα των Ηνωμένων Εθνών και στις παράλληλες εκδηλώσεις που είναι σε εξέλιξή με την Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού, προσέφερε στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζι ο πρόεδρος της ανύπαρκτης πλέον Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο εξοχότατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου".

  Ο ΓΑΠ ο ελάσσων που προτιμά φυσικά την Νέα Υόρκη από την Αθήνα και τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και στην Κεντροαριστερά, ως πρόεδρος της ανύπαρκτης εδώ και καιρό Σοσιαλιστικής Διεθνούς οργάνωσε εκδήλωση για τα παγκόσμια προβλήματα και φρόντισε με προσωπική πρόσκληση να βρεθεί στο πάνελ και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι.

  Την πρόσκληση και την συμμετοχή του στην εκδήλωση δημοσιοποίησε μόνος του ο Ακιντζι με tweet από τον λογαριασμό της πουθενα αναγνωρισμένης «Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατιας Βορείας Κυπρου» κάνοντας ειδική αναφορά στην προσωπική πρόσκληση από τον Γεώργιο Παπανδρέου.

  Σύμφωνα μάλιστα με τουρκοκυπριακές πηγές στην ομιλία του ο Ακιντζι περιέγραψε θέσεις για το Κυπριακό και τα …παγκόσμια προβλήματα.

  Τι άλλο παρά από τραγικό μπορεί να χαρακτηρισθεί ότι Έλληνας πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών το παίζει …Αμερικάνος προσφέροντας βήμα προβολής στον κατοχικό ηγέτη ο οποίος επιχειρεί με παρεμβάσεις της Τουρκίας να εμφανισθεί και να γίνει αποδεκτός στην Νέα Υόρκη την περίοδο της Γενικής Συνέλευσης.

  Τότε που συγκεντρώνονται όλοι οι ηγέτες του κόσμου, πλην του υποδυόμενο τον «πρόεδρο» της αναγνωρισμένης μόνο από την Τουρκία και υποταγμένης με κατοχικά στρατεύματα περιθωριοποιημένης διεθνώς «ΤΔΒΚ».

  Σύμφωνα με τουρκικές ιστοσελίδες, στο πάνελ του δόθηκε η ευκαιρία, σε ξένους παράγοντες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και άλλες προσωπικότητες να αραδιάσει την δική του επιχειρηματολογία για το Κυπριακό και να δημιουργηθούν έτσι εντυπώσεις ώστε για να φορτωθεί στην Αθηνα και την Λευκωσία η ευθύνη για το αδιέξοδο που προκάλεσε η Τουρκία στο Κραν Μοντάνα.

(Πληροφορίες από mignatiou.com)

 Σημείωση styx.gr: Για να επισημανθεί τι είδους ευκαιρία έδωσε ο απερίγραπτος ΓΑΠ ο ελάσσων στην κούκλα των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, παραθέτουμε τι ακριβώς δημοσίευσε η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα www.brtk.net.  (Η μετάφραση του κειμένου στα ελληνικά είναι από την ίδια την ιστοσελίδα). 

 

Επαφές Ακιντζί στη Ν.Υ 22 09 2017 11:45 (http://www.brtk.net/?greek_posts=%ce%b5%cf%80%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd-%cf%85

 «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί προσφώνησε τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη.    Στη συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, υπό την ηγεσία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού και πρώην ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο των εργασιών της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, συζητήθηκαν τα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος Ακιντζί αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε ότι η ευκαιρία για τη λύση του Προβλήματος που ήλθε ύστερα από πολλά χρόνια χάθηκε για ακόμη μια φορά λόγω της στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς.

  Ο κ. Πρόεδρος είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά προσπαθεί πάντα να συμβάλει θετικά στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με ειλικρίνεια και πολιτική αποφασιστικότητα, αλλά δεν μπόρεσε να δει παρόμοια στάση από την ε/κ πλευρά. Η λύση του Κυπριακού, σημείωσε, θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες δυνατότητες συνεργασίας όχι μόνο για τις δύο κοινότητες που ζουν στο νησί, αλλά επίσης για τις χώρες και τους λαούς στην περιοχή. Υπενθυμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού άρχισαν πριν από 50 χρόνια, το 1968 στη Βηρυτό, ο κ. Ακιντζί τόνισε την ανάγκη να μη χαθούν ακόμα άλλα 50 χρόνια χωρίς να εξασφαλιστεί ένα αποτέλεσμα. Επισημαίνοντας ότι έγινε ορατό ότι με τις παλιές μεθοδολογίες στη διαπραγματευτική διαδικασία δεν μπόρεσαν να καταλήξουν πουθενά, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια νέα αντίληψη και μεθοδολογία ούτως ώστε να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα. Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην ε/κ πλευρά τον Φεβρουάριο του 2018 δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για τη δημιουργία ενός τέτοιου περιβάλλοντος. Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ εξήγησε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατέθεσε πλαίσιο για την υπερπήδηση των διαφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά, παρά τις προτάσεις της τ/κ πλευράς σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, οι ομόλογοι τους δεν παρέμειναν πιστοί σ’ αυτό. Επισημαίνοντας ότι η τ/κ πλευρά πάντοτε συνέβαλε στη λύση και θέλει να εγκαθιδρύσει αρμονικές και παραγωγικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Ακιντζί τόνισε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να αρθούν μερικά από τα ακατανόητα εμπόδια που τίθενται ενώπιον της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο Πρόεδρος Ακιντζί τόνισε δε ότι έστω κι αν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στη διαπραγματευτική διαδικασία, ο λόγος της μη επίτευξης μιας συνολικής συμφωνίας είναι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση που δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί με τους Τουρκοκυπρίους την ισότητα και τη δίκαιη κατανομή εξουσίας από πολιτικής άποψης. Ο κ. Πρόεδρος επίσης τόνισε ότι είναι σημαντικό η Σοσιαλιστική Διεθνής να συμβάλει θετικά και συνεχώς στη διαδικασία λύσης του Κυπριακού». Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ως πρόεδρος της ανύπαρκτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς υποδέχθηκε τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. (Φωτογραφία της παράνομης "προεδρίας" του ψευδοκράτους) «Μετά τη συνεδρία, ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Παπανδρέου. Εδώ λήφθηκε απόφαση να βρίσκονται σε επαφή με τον κ. Παπανδρέου και τη Σοσιαλιστική Διεθνή και στις επόμενες διαδικασίες».

 

Την ίδια ώρα (με την απρέπεια) ΓΑΠ, στη Νέα Υόρκη

  "Με ενιαία γραμμή προχωρούν Αθήνα και Λευκωσία στο Κυπριακό", όπως διαμήνυσαν από κοινού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μετά την ημίωρη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 72ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

  "Υπάρχει μία γραμμή", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς και τόνισε πως «ο Ελληνισμός πρέπει πάντοτε να παλεύει ενωμένα κι έτσι θα πάρει τις λύσεις που θέλουμε κι επιθυμούμε». 
  Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά «αγαστή και εξαίρετη», και επισήμανε πως «η γραμμή είναι παντότε ενιαία». (TO BHMA)

Τα κυπριακά κόμματα επικρίνουν

Eπίθεση ΕΔΕΚ σε ΓAΠ για την πρόσκληση στον άνθρωπο της Τουρκίας, Ακιντζί
“Η συμπεριφορά του κ. Γεώργιου Παπανδρέου έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού και γενικά του Ελληνισμού, συνεχίζει αν είναι ιδιαίτερα προκλητική. Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση του έναντι της ΕΔΕΚ και κύρια όλων όσων απορρίψαμε το σχέδιο Ανάν του οποίου ο κ. Παπανδρέου ήταν φανατικός υποστηρικτής”, υποστηρίζει  ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.
“Η προώθηση ένταξης σε μια παραπαίουσα Σοσιαλιστική Διεθνή δύο Τουρκοκυπριακών κομμάτων, του ενός ως μέλους και του άλλου ως παρατηρητή, αλλά ακόμα περισσότερο η πρόσφατη πρόσκληση στον κ. Ακιντζί για να παραστεί και να μιλήσει σε συνεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνιστά παραβίαση του καταστατικού της οργάνωσης.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά δεν νομιμοποιείται να είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επειδή δεν εκπροσωπεί κάποιο κόμμα που να είναι πλήρες μέλος της οργάνωσης.
Από την ΕΔΕΚ δεν πρόκειται να αφήσουμε απαρατήρητη τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του και ήδη συζητούμε και διερευνούμε δυνατότητες για ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά.
Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι αυτή η απαξιωτική του στάση έναντι της ΕΔΕΚ χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2015 όταν αποστείλαμε πρόσκληση προς τον κ. Παπανδρέου για να συζητήσουμε διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Σημειώνεται πως τη συγκεκριμένη πρόσκληση του την διαβιβάσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης κ. Λουίς Αγιάλα αλλά και πάλι δεν λάβαμε απάντηση”.
ΤΟ ΔΗΚΟ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ενάντια στο διεθνές δίκαιο και εχθρική προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό, είναι η ενέργεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Προέδρου της, Γιώργου Παπανδρέου, να προσκαλέσουν τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, σε εκδήλωση της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη.
Όταν:
  Ο Ερντογάν αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, «εκλιπούσα»,
  Ο Ακκιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως «πρόεδρος κράτους»,
Η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα «δασμολογεί» τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας,
ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις.
Καταδικάζουμε έντονα την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου και τον καλούμε να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα.
ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ
Αναφορικά με την συνάντηση του πρόεδρου της Σοσιαλιστικής  Διεθνούς , Γιώργου Παπανδρέου με τον τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζή εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός πως ο κύριος Παπανδρέου όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μη επιτρέπει στον Μουσταφά Ακκιντζή να παίζει το παιγνίδι αναβάθμισης του ρόλου του και του ψευδοκράτους.
  Σημειώνουμε ότι ο κυπριακός λαός παρακολουθεί με μεγάλη δυσαρέσκεια τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, να λειτουργεί κατ’ επανάληψη αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

  Η πρώτη φορά ήταν όταν αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και  η δεύτερη τώρα με την  πρόσκληση προς  τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζή, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me