Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

     Οι πολεμικές βιομηχανίες 
  που φροντίζουν στρατιωτικές 
    επιχειρήσεις σε 149 χώρες
 
  Ο αποκληθείς "Πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας", που από τις αρχές του αιώνα αποτελεί το νέο δόγμα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, δείχνει στον χάρτη (για πρώτη φορά δίνεται στη δημοσιότητα) πως αποτελεί πλέον παγκόσμιο φαινόμενο.
 Ο πόλεμος εκτείνεται από τις Φιλιππίνες (όπου δρα το τοπικό αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο), ως τη Νότιο Ασία, την κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και βαθειά στη Δυτική Αφρική (όπου πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικάνοι πρασινοσκούφηδες σε ενέδρα στο Νίγηρα).
  Δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακός ο αριθμός των χωρών που κατά κάποιο τρόπο η Ουάσινγκτον ενέπλεξε στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. 
  Ούτε λίγο ούτε πολύ, 39% των χωρών του κόσμου -76 χώρες- υπολογίζει ο ιστότοπος «War Project» πως συμμετέχουν ενεργά στον ιδιότυπο αυτόν πόλεμο .
Χάρτης που δείχνει σε πόσες χώρες βρίσκονται αμερικανικά στρατεύματα (U.S. Special Operations Command.)
  Οι αμερικάνικες ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σε 149 χώρες το 2017 και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δυσκολεύεται να προσδιορίσει που ακριβώς βρίσκονται 44.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί, όπως επισημαίνει και άρθρο της επίσημης ιστοσελίδας του,stripes.com…
  Αυτό σημαίνει πως τόποι όπως το Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ, Υεμένη, Σομαλία και Λιβύη εξακολουθούν να αποτελούν τον άμεσο στόχο των αμερικάνικων και συμμαχικών τους αεροπορικών επιδρομών.
  Ο πόλεμος αυτός, τραγανίζει τα χρήματα των αμερικάνων φορολογούμενων που ωστόσο δεν δείχνουν να  διαμαρτύρονται   γι’ αυτό. Άλλωστε το βιομηχανικό-πολεμικό σύμπλεγμα έχει πολλαπλές διασυνδέσεις στα ΜΜΕ ώστε να δικαιολογούνται όλα.
  Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένος είναι ο πόλεμος για την Ουάσινγκτον στο Αφγανιστάν το 2001, στη Βαγδάτη το 2003 ή εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, στη Συρία (όπου εξακολουθούν τους βομβαρδισμούς), γεγονός είναι ότι συνεχίζεται.
  Παρ΄όλο που ο πρόεδρος Τραμπ- αν και πρόσφατα ανακοίνωσε νέο αμυντικό προϋπολογισμό -ρεκόρ, ($700 δισεκατομμυρίων) υποστήριξε στο Twitter: «Αφού ανόητα δαπανήσαμε $7 τρισεκατομμύρια στη Μέση Ανατολή, ήρθε καιρός να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της χώρας μας!».
  Μόνο που οι πολεμικές υποχρεώσεις των ΗΠΑ αναμένεται να προσθέσουν περισσότερα από $7.9 τρισεκατομμύρια στο εθνικό χρέος, ως τα μέσα του αιώνα.
  Καλωσορίζοντας το 2018, χωρίς να έχουν τερματισθεί οι πόλεμοι βλέπουμε να φουντώνει και πάλι το ψυχροπολεμικό κλίμα ενώ πολεμικές κραυγές εκτοξεύονται εναντίον της Βόρειας Κορέας και του Ιράν.
  Τι θα γινόταν όμως αν επικρατούσε η ειρήνη σ΄αυτό τον κόσμο; Θα κατάρρεε η πολεμική βιομηχανία και το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο για τις ΗΠΑ.
Οι κορυφαίες κερδοφόρες αμερικάνικες αμυντικές βιομηχανίες
Ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ (2015) με τις επενδύσεις
O αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ (2015) με τις εξαγορές
  Η αμερικάνικη πολεμική βιομηχανία αποτελεί αναμφισβήτητα την κυρίαρχη παγκοσμίως, με τεχνολογία που ακόμη θεωρείται αξεπέραστη από τις άλλες ανταγωνίστριες χώρες.
 Όταν ήταν ακόμη στρατηγός, στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, o κατοπινός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ «Άικ» Αϊζενχάουερ, 
γνώριζε πολύ καλά τις δραστηριότητες της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας του. Όταν αποχωρούσε από το στράτευμα, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του περιέγραψε «τους κινδύνους από το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα».
  Από τότε όμως, παρά την προειδοποίησή του, το σύμπλεγμα αυτό έχει κυριαρχήσει όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά παγκοσμίως. 
  Ποιες οι κυρίαρχες αμερικάνικες αμυντικές βιομηχανίες
  Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι του 2015, αλλά τα τελευταία που ως τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί από την "US General Services Administration”.
Lockheed Martin Corporation
Πυραυλικό σύστημα THAAD 
Απασχολείται κυρίως για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), που προστατεύει από επίθεση με πυραύλους μέσου βεληνεκούς.
Η Boeing Company
Εργαζόμενοι: 126.000 για προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη του μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II με συμβόλαια $528 εκατομμυρίων.
Η Raytheon Company
 Αμερικανοί πεζοναύτες βάλλουν με πυροβόλο τύπου Excalibur. 
Απασχολεί 61.000 εργαζόμενους με συμβόλαια που φτάνουν τα $31,8 εκατομμύρια.
General Dynamics Corporation
 Φρεγάτα  κλάσης DDG 51   
Με 20.822 συμβόλαια ύψους $644,3 εκατομμυρίων, οι 99.500 εργαζόμενοι απασχολούνται στις παραγγελίες για φρεγάτες εφοδιασμένες με αμυντικά συστήματα AEGIS κάθετης εκτόξευσης.
Northrop Grumman Corporation
 
Το βομβαρδιστικό LRS-B. 
  Οι 65.000 εργαζόμενοι της βιομηχανίας, ασχολούνται με την παραγωγή τους άκρως απόρρητου προγράμματος για την παραγωγή του «αόρατου» βομβαρδιστικού μεγάλης ακτίνας δράσης LRS-B με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών βομβών για να αντικαταστήσει τα θεωρούμενα γηρασμένα βομβαρδιστικά της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
United Technologies Corporation
Το F-35 με εμφανείς εξωτερικούς εξοπλιστικούς πυλώνες.
 Εργαζόμενοι 197.200, για να ανταπεξέλθουν σε 24.626 συμβόλαια, ύψους $1.04 δισεκατομμυρίων.
 Ως τώρα θεωρείται προβληματική η μηχανή της Pratt & Whitney, θυγατρική της  UTC, που παρουσιάζει αξιοπιστία 90%. Θεωρείται όμως το καταδιωκτικό τζετ από τα πλέον επιτυχημένα για επιθέσεις αέρος- εδάφους.
 
BAE Systems
Το αυτοκινούμενο πυροβόλο M109A7. 
Εργαζόμενοι: 83.400
 Συμβόλαια: 10.133 ύψους: $4.2 δισεκατομμυρίων
 
Πληροφορίες από "businessinsider.com"
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me