Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

   Ξεκίνησε η προαναγγελθείσα

  τουρκική πολεμική επιχείρηση
 
 Ο τουρκικός στρατός με τεθωρακισμένα και πεζικό από νωρίς το πρωί της Κυριακής πέρασε τα συριακά σύνορα προετοιμάζοντας την επίθεση εναντίον της βόρειας περιοχής της Αφρίν, όπου ήδη διεξάγονται μάχες ανάμεσα στον αποκαλούμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» (FSA) και τους Κούρδους του YPG, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «Yeni Safak».
  Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως τα τουρκικά άρματα μάχης και ο στρατός πέρασαν τα σύνορα από την πύλη Oncupinar αργά το απόγευμα του Σαββάτου και η προέλασή τους συνεχιζόταν νωρίς το πρωί της Κυριακής.
  Μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή του Αφρίν, όπως είχε αναγγείλει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί  Γιλντιρίμ, άρχισε η τουρκική εισβολή.
  Σύμφωνα με το κανάλι NTV, το οποίο επικαλείται στρατιωτικές πηγές, «οι τουρκικές δυνάμεις δεν συναντούν σοβαρή αντίσταση από τις δυνάμεις  της Κουρδικής Λαϊκής Προστασίας (YPG), οι οποίες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στην μεθόριο και κατευθύνονται στα ενδότερα».
 Την έναρξη της επιχείρησης με την ονομασία «Κλάδος Ελιάς», διέταξε το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού, το Σάββατο με στόχο το Αφρίν.
 Αρχικά η τουρκική πολεμική αεροπορία με 70 μαχητικά, έπληξε από νωρίς το απόγευμα 108 στόχους στην περιοχή του Αφρίν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Σπούτνικ, από τις αεροπορικές αυτές επιδρομές τραυματίσθηκαν 10 άνθρωποι. 
  Ως τώρα, οι δυνάμεις του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», είχαν ξεκινήσει την επίθεση εναντίον του Αφρίν, με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού και της αεροπορίας.
 Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία –όπως μεταδόθηκε- έπληξε και την αεροπορική βάση Menagh στη βορειοδυτική Συρία, την οποία χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ για να ανεφοδιάζουν με όπλα τους Κούρδους μαχητές του YPG.
Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στρατηγός Hulusi Akar, «μόνον τρομοκράτες, τα καταφύγιά τους, ο οπλισμός τους και τα οχήματά τους θα πληγούν, με στόχο την διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και της περιοχής». Υποστήριξε ακόμη ότι η όλη επιχείρηση διεξάγεται «με βάση το ισχύον διεθνές δίκαιο».
Μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Αφρίν, όπως είχε αναγγείλει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί  Γιλντιρίμ, το πρωί της Κυριακής άρχισε η τουρκική εισβολή.
«Οι επίγειες δυνάμεις θα εμπλακούν αύριο το πρωί –ανάλογα με τις εξελίξεις», είχε δηλώσει χτες (Σάββατο), ο Γιλντιρίμ.
  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε και ενημέρωσε για την διεξαγόμενη επιχείρηση τους πρεσβευτές χωρών της περιοχής.
Ο πρέσβης Sedat Onal, ενημέρωσε στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, τους πρεσβευτές του Λιβάνου, της Ιορδανίας, του Κατάρ, του Ιράκ, τους Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας.
Ο ρόλος της Ρωσίας
  Με την πραγματοποίηση της τουρκικής επίθεσης, καταρρίφθηκαν όλες οι θεωρίες περί της μη ανάμειξης του ρωσικού παράγοντα στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.
Όπως προκύπτει μετά από δύο 24ωρα τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, η στρατιωτική δύναμη της Άγκυρας ενεργεί σε πλήρη συμφωνία με τη ρωσική ένοπλη δύναμη που εδρεύει στη Συρία.
  Εξ αρχής δεν ενεργοποιήθηκε η ρωσική αντιαεροπορική πανοπλία, ενώ οι 108 στόχοι που εβλήθησαν από το τουρκικό πυροβολικό και τα τουρκικά F-16, εντάσσονται στη λίστα των 110 στόχων που συμφωνήθηκαν στη Μόσχα, κατά τη συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας και της Τουρκίας.
---
 ‘Anadolu Agency’ - RT.com - sputniknews.com
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me