Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Στην Ευρώπη πρωταγωνιστούν 

        στην οπλοκατοχή Ελβετία,

          Φινλανδία και η Κύπρος

  Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε ηθελημένα να αναφερθεί στο θέμα της οπλοκατοχής μετά τον φόνο 17 ανθρώπων σε λύκειο της Φλόριντα. Για  το χειρότερο μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ εδώ και 25 χρόνια, ο πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του με τρόπο πολύ διαφορετικό από αυτόν των προκατόχων του. 
  Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν επιθυμεί να κάνει αλλαγές στην νομοθεσία για την οπλοκατοχή. 
  Το παράδοξο είναι πως η στάση του αυτή έχει οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων των όπλων, καθώς οι ερασιτέχνες συνήθως αυξάνουν το οπλοστάσιό τους όταν οι πολιτικοί απειλούν να περιορίσουν την πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα.
   Αντί να αναφερθεί στο πρόβλημα της οπλοκατοχής, ο Τραμπ υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών», αφού χαρακτήρισε τον δράστη «ψυχικά διαταραγμένο» και αφού κάλεσε τους Αμερικανούς να καταγγέλλουν οποιαδήποτε «αλλόκοτη» συμπεριφορά παρατηρούν. 
  Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε επίσης την καλύτερη προετοιμασία των σχολείων και την καλύτερη αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων των νέων.
Κι όμως, τον ?Φεβρουάριο του 2017, ο πρόεδρος Τραμπ είχε υπογράψει μέτρο που ακύρωνε τη νομοθεσία του προκατόχου τους Ομπάμα με στόχο να μένουν μακριά τα όπλα από άτομα με ιστορικό άσχημης ψυχικής υγείας.
To CNN  σε άρθρο του με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στο σχολείο της Φλόριντα, επισημαίνει την μοναδική στον κόσμο σχέση των αμερικανών για την οπλοκατοχή, με συνταγματική πρόβλεψη (Second Amendment - Δεύτερη Τροπολογία).
  Με 27 λέξεις περιγράφεται το δικαίωμα  των αμερικανών πολιτών να έχουν στην κατοχή τους όπλα. Κάτι που δίνει το δικαίωμα στα μέλη της «Εθνικής Ένωσης Τυφεκιοφόρων» ( ‘National Rifle Association’ - NRA) με έτος ίδρυσης το 1871, να υποστηρίζουν πως η προώθηση και ενθάρρυνση της οπλοκατοχής, «έχει επιστημονική βάση».
   Η έντονη ανάμειξη της NRA στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ ανάγεται από το 1934, όταν άρχισε να ενημερώνει τα μέλη της για την τιμολόγηση των διαφόρων όπλων της αγοράς, αλλά εντονότερη ήταν η δραστηριοποίησή της με την Πράξη για τον έλεγχο των όπλων (Gun Control Act - GCA) το1968. Εντονότερη ήταν η ανάμειξή της στην βελτίωση των όρων της GCA στην δεκαετία του 1970.
  Η Εθνική Ένωση  Τυφεκιοφόρων με μέλη που ανακοινώνει ότι ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια, έχει προϋπολογισμό $250 εκατομμυρίων το χρόνο. Κάτι που ξεπερνά κάθε άλλη οργάνωση αντίθετη με τους όρους οπλοκατοχής και που κατηγορεί την NRA ότι επίτηδες έχει φουσκώσει τον αριθμό των μελών της.
  Η NRA επηρεάζει τις πολιτικές οργανώσεις ώστε να αποφεύγουν οποιαδήποτε «δυσμενή» τροπολογία στην συνταγματική επιταγή για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.
 Διεθνής συγκριτικός πίνακας ανθρωποκτονιών στον κόσμο
  Τα τραγικά γεγονότα στο σχολείο της Φλόριντα φέρνουν στην επιφάνεια πως μόνον εφέτος, (και ακόμη είναι μόλις Φεβρουάριος) έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι με χρήση όπλου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχείου Βιαιοτήτων με Όπλα (Gun Violence Archive).
Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης «‘Ερευνα Μικρών Όπλων» ο ακριβής αριθμός των όπλων που κατέχουν ιδιώτες στις ΗΠΑ είναι αδύνατον να προσδιορισθεί «λόγω των πολλών παραγόντων που επιτρέπουν την οπλοκατοχή, αλλά και του γεγονότος ότι πάρα πολλά όπλα παραμένουν αδήλωτα λόγω λαθρεμπορίου». 
Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι Αμερικανοί  διαθέτουν τα περισσότερα όπλα ανά κάτοικο στον κόσμο – περίπου ένας στους δέκα, σύμφωνα με έρευνα του 2017. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 87% των Αμερικανών δήλωσαν πως μεγάλωσαν σε κατοικία όπου υπήρχαν όπλα. Με την πλειοψηφία των ιδιοκτητών όπλων (67%) να διαθέτει ποικιλία οπλισμού. Και φυσικά, να δηλώνουν ότι «δεν διανοούνται ότι δεν θα πρέπει να διαθέτουν όπλο».
  Επακόλουθο θεωρείται πως «είναι φυσικό, στις ΗΠΑ να διαπράττονται περισσότεροι μαζικοί φόνοι, από όλες τις άλλες χώρες στον κόσμο».
 Οπλοκατοχή ανά εκατό κατοίκους
  Όσοι αναρωτιούνται ποια είναι η δεύτερη σε σειρά οπλοκατοχής  χώρα στον κόσμο, να μην εκπλαγούν, είναι η Υεμένη, όπου μαίνεται ο αιματηρός εμφύλιος. Η Ελβετία και η Φινλανδία είναι οι δύο ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερη οπλοκατοχή ανά άτομο. Στις χώρες αυτές η στράτευση είναι υποχρεωτική, όπως στην Κύπρο, την Αυστρία και την Υεμένη.
Οι χειρότερες μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ από το 1991
  Ο μέσος όρος των δραστών των 91 καταγεγραμμένων μαζικών φόνων στις ΗΠΑ είναι 34 χρόνων, με μικρότερο δράστη τον 11χρονο Douglas Golden, που είχε επιτεθεί εναντίον μαθητών και δασκάλων σε σχολείο του Westside στο Arkansas, στα 1998.  
 Πόσο πουλιέται το καουμποϋλίκι
  Πολυ φτηνά! Όσο και κάποια λάπ-τοπς...
 
(CNN - BBC)
Subscribe in a reader Facebook page Follow me