Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

               Χωρίς τέλος 

              ο ασφυκτικός 
       ισραηλινός αποκλεισμός 
Ο πόλεμος  στην Συρία μας έχει κάνεινα ξεχάσουμε τι συμβαίνει με την λωρίδα της Γάζας Γάζα. Κι όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς αυτοδιοικούμενη παλαιστινιακή περιοχή, για μια ακόμη φορά βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής.
  Αλλά καθιστώντας την στα όρια της κατάρρευσης, η διεθνής βοήθεια που φτάνει για την ανακούφιση των Παλαιστίνιων που ζουν εκεί, περνά από τον έλεγχο των Ισραηλινών οι οποίοι την κατευθύνουν ακριβώς εκεί που ικανοποιούνται τα συμφέροντα της ισραηλινή διακυβέρνησης.
  Ποιο όμως είναι το πραγματικό συμφέρον ώστε οι Ισραηλινοί να διατηρούν τον αποκλεισμό εδώ δεκαπέντε και πλέον χρόνια; Μα έτσι εξακολουθούν να ελέγχουν τη ζωή των Παλαιστίνιων στη Γάζα η οποία οιονεί είναι ελεύθερη ζώνη.
 Υπάρχει ωστόσο και η οικονομική εξήγηση. Όσο η Γάζα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, συνεχίζονται οι οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια την οποία διαχειρίζονται οι Ισραηλινοί κατά το δοκούν. 
  Αν η κρίση τερματισθεί, δηλαδή αρθεί ο αποκλεισμός τότε θα αλλάξει και η μορφή της διεθνούς αποστολής προς τη Γάζα η οποία θα ελέγχεται πλέον από την τοπική παλαιστινιακή διοίκηση με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως ακριβώς γινόταν πριν την δεύτερη Ιντιφάντα (1994-2000). 
  Αυτού του είδους όμως η παλαιστινιακή ανάπτυξη θα έρχεται σε αντίθεση προκαλώντας ανταγωνισμός σε ορισμένες από τις ισραηλινές επιχειρήσεις.
  Ενώ τώρα η διεθνής οικονομική βοήθεια στη Γάζα κατευθύνεται εκεί ακριβώς που ωφελούνται τα ισραηλινά συμφέροντα. 
Καλλιεργείται επίσης και προς τις δύο πλευρές ένα ολοένα αυξανόμενο μίσος, καθιστώντας τους Παλαιστίνιους «εχθρούς του ισραηλινού κράτους».
  Η ισραηλινή κυβέρνηση εμποδίζει να φτάσει στη Γάζα ακόμη και έκτακτη βοήθεια σε φάρμακα.
  Αλλά πόσοι άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν ακόμη πριν αρθεί ο αποκλεισμός ώστε να τερματισθούν οι επιβληθείσες συνθήκες λιμού και αρρώστιας που πλήττουν τον παλαιστινιακό κοινωνικό ιστό στη Γάζα; 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me