Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Χρησιμοποιούσε την Φυσική 
για να εξηγήσει πως
δεν φοβάται τον θάνατο
O αναγνωρισμένος διεθνώς θεωρητικός Φυσικός, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 76 χρόνων, είχε αντιπαρέλθει το γεγονός του θανάτου, σ΄ολόκληρη τη ζωή του, αγνοώντας το.
Ο Στήβεν Χόκιν, πέθανε σπίτι του στο Κέμπριτζ της Αγγλίας, χωρίς ούτε στιγμή να περίμενε πως θα ζούσε τόσα χρόνια. 
  Πασίγνωστος για την εργασία του γύρω από την Κοσμολογία, την Γενική Σχετικότητα και την Κβαντική Βαρύτητα, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του από την ασθένεια που τον είχε καθηλώσει στην αναπηρική πολυθρόνα, από 21 ετών, αντιμέτωπος με το φάσμα του θανάτου σ΄ολόκληρη τη ζωή του.
"Δεν υπάρχει παράδεισος- είναι παραμύθι"  
Κι όμως σε συνέντευξή του στην ‘The Guardian’ στα 2011, ο Χόκιν είχε δηλώσει στον συγγραφέα Ian Sample πως ο θάνατος δεν ήταν κάτι που τον απασχολούσε: «Ζω με την προοπτική του θανάτου εδώ και 49 χρόνια», είχε πει. «Δεν με φοβίζει ο θάνατος αλλά και δεν βιάζομαι να πεθάνω. Έχω τόσα πολλά να κάνω προηγουμένως».
Πιο γνωστός με την εργασία του «Θεωρία του παντός» ο σπουδαίος επιστήμονας σ΄αυτήν περιέγραφε «τον υπέρτατο θρίαμβο της ανθρώπινης λογικής – που θα πρέπει να ξεχωρίζει ‘την μεταφορική έννοια της θεϊκής βούλησης»  καθώς οι άνθρωποι «θα πρέπει να ζουν για το τώρα, επιδιώκοντας το μέγιστο της αξίας των πράξεών τους», όπως τονίζει σ΄εκείνη τη συνέντευξή του στην Guardian.
  Όταν έγινε 75 χρόνων, πέρυσι τον Ιανουάριο, ο Χόκιν είχε εκπλήξει μ΄εκείνη τη δήλωσή του για τις ‘Μαύρες Τρύπες’, που θα μπορούσε να αποτελεί και μεταφορικά σκέψη για τη ζωή μας, στο πολιτικό σκοτάδι που ζούμε το 2018. 
«Δεν περίμενα να φτάσω 75. Έτσι αισθάνομαι πού τυχερός που μοιράζομαι αυτό που θεωρώ ως το μεγαλύτερο επίτευγμά μου: Την ανακάλυψη πως οι Μαύρες Τρύπες δεν είναι εντελώς μαύρες».
(Vanity Fair και Guardian)
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me