Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

           Για άλλα έξι χρόνια

  "τσάρος" πασών των Ρωσιών
 Αδιαμφισβήτητος ‘τσάρος’ ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε σήμερα στην χρυσοποίκιλτη αυτοκρατορική αίθουσα του Κρεμλίνου  για τα επόμενα έξι χρόνια και πάλι πρόεδρος στη Ρωσία.
«Στόχος μας είναι για την Ρωσία και το λαό, είναι να καταστήσουμε την χώρα με ευκαιρία για όλους», είπε μετά την ορκωμοσία του. Τονίζοντας πως η ρωσική κυβέρνηση «θα πρέπει να προωθήσει την ανάπτυξη στις περιοχές που είναι ισχυρή, αλλά και εκεί που δεν έχουν γίνει αρκετά».
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε εκ νέου ως πρωθυπουργό της χώρας τον 52χρονο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 
Εκτός από όλους του κυβερνητικούς αξιωματούχους και προσωπικότητες της Ρωσίας, παρόντες στην τελετή ήταν ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας  Γκέρχαρντ Σρέντερ καθώς και ο αμερικάνος ηθοποιός Στήβεν Σιγκάλ ο οποίος από το 2016 κατέχει και ρωσικό διαβατήριο. Προσκεκλημένος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά ακόμη δεν διευκρινίσθηκε αν παρέστη.
«Διατήρηση της Ειρήνης εν μέσω παγκόσμιων αλλαγών»
  Υπογράμμισε την ανάγκη να «συμμετάσχουμε στις παγκόσμιες αλλαγές αλλά καθορίζοντας την ατζέντα μας βρίσκοντας διέξοδο στις εξελίξεις ώστε να μην υπάρξουν εμπόδια για τον καθορισμό του μέλλοντός μας και ολοκλήρωση των ονείρων μας».
  «Η στάση μας είναι υπέρ της ισότιμης και αμοιβαίας συνεργασίας με όλα τα κράτη που ενδιαφέρονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στον πλανήτη μας. Η Ρωσία είναι ισχυρός και δραστήριος παίκτης στην παγκόσμια αρένα. Η ασφάλεια της χώρας και η άμυνά της είναι διασφαλισμένες. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την δέουσα προσοχή σ΄αυτά τα ζητήματα» είπε ο Πούτιν ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
 Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση για πρώτη φορά της ρωσικής κατασκευής προεδρικής λιμουζίνας που μετέφερε τον πρόεδρο Πούτιν. Σε προφανή ένδειξη ότι η Ρωσία αντιδρά στο δυτικό εμπάργκο και ότι η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να παράγει και πολυτελή οχήματα.
  Με την ορκωμοσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, για άλλα έξι χρόνια στην προεδρία, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετά την εκλογική του νίκη στις 18 Μαρτίου, οπότε είχε κερδίσει το 76,69% των ψήφων των 56,4 εκατομμυρίων Ρώσων ψηφοφόρων που είχαν προσέλθει στις κάλπες σε ποσοστό 67.54%.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me