Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Κατηγορίες και σε άλλον πρώην

της CIA για «διαρροές»
απόρρητων πληροφοριών
Σε πρώην προγραμματιστή της CIA και της NSA απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «κλοπή και διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών», αλλά και κατοχή πορνογραφικού υλικού. 
  O νέος κατηγορούμενος είναι ο 29χρονο Joshua Adam Schulte, τον οποίο οι αμερικάνικες αρχές θεωρούν πως κρύβεται πίσω από διαρροές του WikiLeaks για κρυφό οπλοστάσιο της CIA. 
  Ο Schulte εργαζόταν στην υπηρεσία Μηχανικής Ανάπτυξης με στόχο τον σχεδιασμό απαραίτητων εργαλείων που θα χρησιμοποιούσε η CIA για να αντιμετωπίσει την ηλεκτρονική κατασκοπεία έως το 2016, οπότε και αποχώρησε, αφού ωστόσο, όπως κατηγορείται, «έκλεψε άκρως ευαίσθητα και απόρρητα στοιχεία από το δίκτυο όπου ήταν συνδεδεμένος ο προσωπικός του υπολογιστής». 
Έχουν απαγγελθεί και επιπλέον κατηγορίες εναντίον του, όπως «διάδοση ηλεκτρονικής μόλυνσης» και «ψευδή κατάθεση στο FBI», με αποτέλεσμα να παραπλανηθεί η Δικαιοσύνη, αλλά και «για παραβίαση κανόνων copyright».
Για όλες αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ποινής κάθειρξης άνω των 135 ετών. Ο Schulte, ο οποίος έχει συλληφθεί από τον Αύγουστο, έχει δηλώσει αθώος ως προς το κατηγορητήριο της πορνογραφίας.
Περί τα 9.000 απόρρητα δημοσιοποιήθηκαν από τον ιστότοπο Vault 7, τον οποίο οι δικηγόροι του Schulte χαρακτηρίζουν «δημόσιο».
Ουδέν κρυφόν… 
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η CIA έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί Smart TVs με το πρόγραμμα που αποκαλείται «Έξυπνος Άγγελος», αλλά και συστήματα Android OS που χρησιμοποιούν το 85% των smartphones, συμπεριλαμβανομένων των Samsung και Sony.
Ένα άλλο πρόγραμμα μπορεί να καταγράφει τα μηνύματα SMS που αποστέλλονται από συσκευές που χρησιμοποιούν Android 4.0 ως 4.3.
Αλλά ούτε και τα προγράμματα της Apple ξεφεύγουν από τα συστήματα παρακολούθησης της CIA. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, για αυτόν τον λόγο υπάρχει το πρόγραμμα «NightSkies».
Ένα άλλο πρόγραμμα «μόλυνσης» από τη CIA παρακολουθεί την τοποθεσία του WiFi, ακόμα κι όταν δεν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο.
Συμπλήρωσε 2.192 ημέρες αποκλεισμού ο  Ασάνζ  
Στις 19 Ιουνίου ο Ασάνζ –ιδρυτής του WikiLeaks συμπλήρωσε έξι χρόνια αποκλεισμένος στο κτίριο της πρεσβείας του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο. Δεν έχει πατήσει το πόδι του εκτός ούτε στιγμή, για τον κίνδυνο μήπως και συλ ληφθεί. Είχε αναζητήσει άσυλο, επειδή τον καταζητούσαν από την Σουηδία με την κατηγορία του βισμού
 Πάντως, εδώ και 981 ημέρες, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, έχει αποσύρει την αυστηρή 24ωρη φύλαξή του, με συνεχείς βάρδιες, παρ΄όλο που υπάρχει «διακριτική αστυνομική φρουρά».
 Έχουν περάσει 396 ημέρες από τότε που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που εκκρεμούσαν εναντίον του στην Σουηδία. Αλλά εξακολουθεί να κινδυνεύει να συλληφθεί, επειδή δεν παρουσιάσθηκε σε δικαστήριο στο Λονδίνο για να εξετασθεί το αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ, το 2012.
Εδώ και 158 ημέρες του έχει χορηγηθεί η υπηκοότητα του πολίτη του Εκουαντόρ, αλλά με την κυβερνητική αλλαγή στην χώρα αυτή αποφασίσθηκε πριν 83 ημέρες η πλήρης απομόνωσή του από τον έξω κόσμο και η διακοπή της χρήσης ακόμη και του Ίντερνετ.
Στις ΗΠΑ ο Ασάνζ κατηγορείται για κατασκοπία. Λόγω των αποκαλύψεων απόρρητου υλικού μέσω του WikiLeaks.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me