Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αντί να φυλακίζετε τους μετανάστες 

και να τους χωρίζετε από τα παιδιά
     βρείτε τα αίτια της κρίσης
Μόνον η λέξη  «αγριότητα» μπορεί να χαρακτηρίσει την πολιτική έναντι των μεταναστών, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ στις ΗΠΑ.  
  Μόλις ένα μήνα πριν η διακυβέρνηση Τραμπ εφαρμόσει την πολιτική που επιτρέπει στις αμερικάνικες αρχές να χωρίζει χιλιάδες παιδιά μεταναστών από τους γονείς τους, ο πρόεδρος δύο φορέρς είχε υποστηρίξει σε λόγους του σε συγκεντρώσεις οπαδών του ότι «τα μέλη των ‘συμμοριών’ από μετανάστες ‘δεν είναι ανθρώπινα όντα’».
  «Δεν επιθυμώ τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ,  υπερασπιζόμενος για μια ακόμη φορά την άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική του χτες, προτού προσθέσει:
   «Όταν (όμως) συλλαμβάνονται οι γονείς που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι: Πρέπει να χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς». 
  Σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί στο Κογκρέσο, για την τύχη των 700.000 παράτυπων μεταναστών (χωρίς έγγραφα δηλαδή) οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν αποχωρήσει χωρίς να κατορθώσουν να περάσουν έστω συμβιβαστική πρόταση.
Υπάρχει έντονο κύμα δυσαρέσκειας, όχι μόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, που είναι αντίθετοι με την πολιτική των  στρατοκρατών στις ΗΠΑ και όσων επιδιώκουν καθεστωτικές αλλαγές πέρα από τα σύνορα για να αντικαταστήσουν κυβερνήσεις που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών της ζωής των πολιτών τους, με αυταρχικές. Οι ίδιοι είναι που διαμαρτύρονται επειδή ορισμένοι λαοί αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία από τα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ καθεστώτα ώστε να μην δύνανται να περάσουν τα σύνορα επιδιώκοντας καλύτερη ζωή.
   Οι βιαιότητες και το εμπόριο ναρκωτικών που εξυπηρετεί Αμερικανούς καταναλωτές δημιουργεί  συμμορίες με τη μορφή μαφίας σε ορισμένες νοτιοαμερικάνικες χώρες, ενώ οι άνθρωποι που θα ήθελαν να περάσουν τα σύνορα εμποδίζονται από γκανγκστερικές ενέργειες να διαφύγουν από αυτές.
  Τα αίτια του χωρισμού των παιδιών από τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους δεν είναι μόνον η απόφαση της διακυβέρνησης Τραμπ για «μηδενική ανοχή» στην εφαρμογή του μεταναστευτικού νόμου.
   Στα 1997 απόφαση δικαστηρίου είχε απαγορεύσει την φυλάκιση των παιδιών μαζί με τους παράτυπους μετανάστες γονείς τους. Στα 2014, η διακυβέρνηση του τότε προέδρου Ομπάμα,  είχε διατάξει την φυλάκιση εκατοντάδων οικογενειών μεταναστών, αλλά τα ομοσπονδιακά δικαστήρια είχαν εμποδίσει την φυλάκιση πέραν του μηνός χωρίς δίκη απελευθερώνοντάς τους, ως την διεξαγωγή της δίκης.
  Τώρα ο Τραμπ συλλαμβάνει τους γονείς, τους φυλακίζει και στέλνει τα παιδιά χωριστά,  σε ειδικά κέντρα «φιλοξενίας». 
 Με ορισμένα εξαιρετικά τραγικά αποτελέσματα: Όπως αποκάλυψε η Washington Post ο πολίτης της Ονδούρας, (όπου οι ΗΠΑ υποστήριξαν την εγκατάσταση μετά από πραξικόπημα κυβέρνησης), ο Marco Antonio Muñoz, αυτοκτόνησε την επομένη του χωρισμού του από τον τρίχρονο γιό του και την έγκλισή τους στις φυλακές από μεθοριακούς φρουρούς.
  Επίσης, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Des Moines Register, Rekha Basu, αποκάλυψε την είδηση του θανάτου του Manuel Antonio Cano Pacheco, δραστήριου μέλους της οργάνωσης Προστασίας των Αφίξεων Παιδιών Μεταναστών (DACA), μετά την αναγκαστική απέλασή του στο Μεξικό. Ο Pacheco, εξαναγκάσθηκε να επιστρέψει στην χώρα που είχε εγκαταλείψει από παιδί, λίγο πριν αποφοιτήσει από αμερικανικό γυμνάσιο. Βρέθηκε με κομμένο το λαιμό.  
  Το CNN μετέδωσε ότι μεθοριακοί φρουροί απέσπασαν από το στήθος μητέρας από την Ονδούρα, το παιδί της την ώρα που τρεφόταν.
  Οι The New York Times έγραψαν πως παιδί με το όνομα José, επίσης από την Ονδούρα, αρνείται να πλυθεί ή να αλλάξει ρούχα, και δεν μιλά από τότε που το χώρισαν από τους γονείς του.
  Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  (American Academy of Pediatrics) ανακοίνωσε πως ο χωρισμός παιδιών από τους γονείς τους προκαλεί «αθεράπευτα τραύματα».
Θρησκευτική αντίδραση
  Εκείνο που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στις ΗΠΑ είναι η θρησκευτική αντίδραση που έχει προκαλέσει η απόφαση Τραμπ.
  Όπως έγραψε η  «Chicago Tribune» ο πάστορας Samuel Rodriguez, εκείνος που είχε κληθεί να προσευχηθεί στην ορκωμοσία του Τραμπ, συνυπέγραψε την επιστολή που χαρακτηρίζει το προεδρικό διάταγμα «τρομερό».
 Ο  Russell Moore, πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής και Θρησκευτικών Ελευθεριών του Συνεδρίου Βαπτιστών του Νότου χαρακτήρισε «ανεδαφική την απόφαση που προκαλεί αντίδραση από κάθε γωνιά της Χριστιανικής Κοινότητας».  
  Φωνές διαμαρτυρίας έχουν εκφρασθεί  ακόμη και από Ευαγγελιστές που αποτελούν  την πλειοψηφία των υποστηρικτών του Τραμπ. 
Χώρια τις συνεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των μεταναστών.
  Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, κατηγορώντας το για «υποκριτική πολιτική».  
 Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, επικαλέσθηκε ως πρόφαση ότι το Συμβούλιο, «γελοιοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα με τις αποφάσεις που λαμβάνει για το Ισραήλ». Αλλά η στιγμή που σημειώνεται η εμρικανική αποχώρηση συμφέρει , επειδή δεν θα χρειασθεί να δώσει λόγο για την προεδρική απόφαση που επιτρέπει το βάναυσο χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους.
  Στην δημιουργία του Συμβουλίου είχε αντιταχθεί ο σημερινός Σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου John Bolton, όταν ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ –το 2006- στον ΟΗΕ. Κάτι που υποδηλώνει πως η απόφαση να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το Συμβούλιο, είχε προετοιμασθεί από καιρό. 
  Το αποτελεούμενο από 47 μέλη Συμβούλιο αυτό του ΟΗΕ έχει δημιουργηθεί το 2006 με έδρα τη Γενεύη. Την Δευτέρα στην πλέον πρόσφατη σύνοδό του, ξεκίνησε με καταδίκη της μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Τραμπ, μετά από εισήγηση του ανώτερου επιτρόπου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Χαρακτήρισε τον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους «ασυνείδητη πράξη».
Subscribe in a reader Facebook page Follow me