Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

         Αποκαλύφθηκε
   ο σειριακός αριθμός του
   και πότε είχε αποσταλεί
  Στις 17 Ιουλίου 2014 συνετρίβη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, ένα Boeing 777-2H6ER των μαλαισιανών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ -Κουάλα Λουμπούρ (Πτήση MH17). Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 298 άτομα (283 επιβάτες. Τα 80 παιδιά, και 15 μέλη του πληρώματος) και προέρχονταν από τουλάχιστον 15 διαφορετικές χώρες με την πλειονότητα να είναι από την Ολλανδία.  Όλοι είχαν χάσει την ζωή τους. (Από τη Βικιπαίδεια).
  Η επικρατέστερη εκδοχή ήταν ότι είχε καταρριφθεί από πύραυλο εδάφους-αέρος. 
  Επί τέσσερα χρόνια όμως παρακολουθούμε τον «πόλεμο προπαγάνδας» καθώς Δυτικοί και Ρώσοι αλληλοκατηγορούνται για το ποιος φέρει την ευθύνη. Χωρίς ως τώρα να υπήρχαν οριστικές αποδείξεις. 
  Τα δυτικά Μέσα ενημέρωσες εικάζουν ότι η Ρωσία προμήθευσε τους πυραύλους στους  «φιλορώσους»  όπως αποκαλούν τους Ρωσόφωνους (ρωσικής καταγωγής) αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.  
 Παράλληλα, τα Ρωσικά Μέσα ενημέρωσες κατονομάζουν τον στρατό της Ουκρανίας ως υπεύθυνο.
 Σήμερα (Δευτέρα0 το πρωί, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε πως ο σειριακός αριθμός που βρέθηκε στα συντρίμμια από την τραγωδία της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines ανήκει σε πύραυλο Buk που είχε κατασκευαστεί το 1986 και ανήκε στην Ουκρανία.
  Οι αριθμοί αναγράφονταν στον κινητήρα και στο ακροφύσιο του πυραύλου. 
 Ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι ο σειριακός αριθμός 8868720 εντοπίστηκε στον πύραυλο.
  Ο πύραυλος απεστάλη από το εργοστάσιο κατασκευής του στις 29 Δεκεμβρίου 1986 και παραδόθηκε στη στρατιωτική μονάδα 20152 που τώρα φέρει την ονομασία του 223ου αντιαεροπορικού συστήματος των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε η έκθεση. 
  Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο στρατηγός Νικολάι Παρσίν έδειξε μια σειρά εγγράφων για το βλήμα Buk.
  Τα έγγραφα, μερικά από τα οποία έχουν αποχαρακτηριστεί αποκαλύπτουν πως o Βuk παρήχθη σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Dolgoprudny στην περιοχή της Μόσχας το 1986. Στις 29 Δεκεμβρίου1986, είχε σταλεί στην Ουκρανία και είχε παραδοθεί στην μονάδα 20152. Η μονάδα αυτή συμμετείχε στις επιχειρήσεις εναντίον των εξεγερμένων εναντίον των πραξικοπηματιών που είχαν ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο.
  Τα αποδεικτικά αυτά στοιχεία διαψεύδουν τις κατηγορίες  της κυβέρνησης του Κιέβου (και εκείνων που την στηρίζουν – ίδε ΗΠΑ- και υποστηρίζουν ότι τον πύραυλο έστειλε μυστικά η Μόσχα στους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας και φέρονται πως κατέρριψαν το αεροσκάφος της πτήσης MH17.
  Tην είδηση μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτο RT (και η ιστοσελίδα  του RT.com) καθώς και το ρωσικό πρακτορείο «Sputnik».
   (Όπως αναμενόταν ουδεμία αναφορά έχει γίνει στα στοιχεία αυτά, από το BBC, CNN κλπ ή κάποιο από τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Κ. Μπ.)
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me