Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

            Μαίνεται 
 ο οικονομικός πόλεμος 
        με την Κίνα
Πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβητούσαν από την αρχή την παγκοσμιοποίηση και ειδικότερα την παγκοσμιοποίηση με όρους «ελεύθερου εμπορίου». Μήπως υπάρχει και κάτι πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΟ;
  Από τη μια το ελεύθερο εμπόριο ανάμεσα σε ίσους κι από την άλλη το “ελεύθερο εμπόριο american style”.
  Ο ασθενέστερος πάντα είναι εκείνος που υποφέρει. Και δεν αναφέρομαι στην Κίνα, επειδή κυριαρχώντας σ΄ολόκληρη την ασιατική αγορά έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον.
 Οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες όμως, θα πρέπει να ανεχθούν τους αμερικανικού δασμούς για να παραμείνουν στη συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου».
 Η επιβολή των αμερικανικών δασμών, δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το εμπόριο ΗΠΑ-Κίνας. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και το Πεκίνο.
  Έχουν αποκλειστικό στόχο να εξασθενίσουν το γουάν, το πανίσχυρο κινεζικό νόμισμα, με απώτερο στόχο να πληγεί η κινεζική οικονομία.
  Κι αυτό επειδή το γουάν είναι αποδεκτό διεθνώς ως αποθεματικό νόμισμα αναγνωρισμένο και από το ΔΝΤ. Και έχει αρχίσει να παίρνει τη θέση του δολαρίου στις παγκόσμιες αγορές.
 Toύτο είναι που φοβίζει την Ουάσικγοτν. Επειδή μόλις σταματήσει το δολάριο να είναι το κύριο αποθεματικό νόμισμα, θα μειωθεί και η ζήτησή του- οπότε παύει και η ηγεμονία του. Κι όταν παύσει η ηγεμονία τους δολαρίου θα σημάνει και τέλος στην αμερικανική οικονομική ηγεμονία…
Κίνα: Οι ΗΠΑ ξεδιάντροπα κηρύττουν τον προστατευτισμό και την οικονομική ηγεμονία  
  Από την Δευτέρα (24/9) ΗΠΑ και Κϊνα επέβαλαν νέους δασμούς στα προϊόντα τους, σε ένδειξη πως δεν έχουν σκοπό να τερματίσουν τον οικονομικό πόλεμο που αποφάσισε ο πρόεδρος Τραμπ και έχει αναστατώσει τις διεθνείς αγορές.
  Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε: «Οι ΗΠΑ άρχισαν ξεδιάντροπα να κηρύττουν τον προστατευτισμό και την οικονομική ηγεμονία και να κατηγορεί με λάθος στοιχεία διάφορες χώρεςκαι περιοχές –ιδιαίτερα την Κίνα. Εκφοβίζοντας άλλες χώρες μέσω οικονομικών αντιποίνων όπως επιβολή δασμών και κάνοντας απόπειρα να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα στο Πεκίνο ασκώντας αφόρητη πίεση».
  Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισεκατομμυρίων με το Πεκίνο να απαντά στην επιβολή δασμών σε αξίας $60 δισεκατομμύρια αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα.
  Αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμπορική και οικονομική ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες που κλιμάκωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα την καταστροφή των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων που είχαν αναπτυχθεί σταδιακά εδώ και χρόνια με κοινή προσπάθεια  των κυβερνήσεων και των λαών των δύο χωρών.
  Ο οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου όταν άρχισε να ισχύει η επιβολή δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα κι από τις δύο χώρες.
  Ο ιδιότυπος αυτός πόλεμος εντάθηκε από την Δευτέρα με την επιβολή των νέων δασμών.
Πολλές αμερικανικές εταιρίες, με επιστολές διαμαρτυρίας σε μέλη του Κογκρέσου επισημαίνουν πως η επιβολή των δασμών στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα «τιμωρούν τις αμερικανικές οικογένειες».
  Πλέον των 6.000 επιστολών διαμαρτυρίας εναντίον της επιβολής των δασμών έχουν ήδη σταλεί στον βουλευτή Robert Lighthizer που είναι επικεφαλής της επιβολής των αποφάσεων.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me