Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

                  Aπειλή

   για «αποδολαροποίηση»
  Ο αποκλεισμός του Ιράν από το διεθνές οικονομικό σύστημα SWIFT, που αποφάσισε η Ουάσινγκτον, αποτελεί αμερικανική απόπειρα προειδοποίησης των εχθρών της αλλά σε τελική ανάλυση μπορεί να πλήξει το δολάριο.
  Σε ανάλυση του  ο οικονομικός σχολιαστής  Μαξ Κάιζερ επισημαίνει πως το σύστημα SWIFT που καθορίζει τις εκτός συνόρων πληρωμές ανάμεσα σε 11.000 οικονομικούς οργανισμούς σε 200 χώρες στον κόσμο, έχει αποκλείσει από την Δευτέρα τις περισσότερες ιρανικές τράπεζες, ανάμεσά τους και την Κεντρική.
  Η απόφαση ελήφθη μετά την πίεση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin υποστηρίζοντας «το δικαίωμα να προστατευθεί η ακεραιότητα του διεθνούς οικονομικού συστήματος».
  Όπως δήλωσε στο RT ο Μαξ Κάιζερ, η προσπάθεια αποκλεισμού του Ιράν από τις διεθνείς αγορές, αποτελεί προειδοποίηση στους εχθρούς της Ουάσινγκτον, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε κατρακύλα του δολαρίου, επειδή θα αναγκασθούν κάποιες χώρες να καταφύγουν σε εναλλακτικές λύσεις όπως η συγκέντρωση χρυσού αντί να εξαρτώνται από το δολάριο.
  Ήδη Ρωσία και Κίνα έχουν ξεκινήσει εναλλακτική απόπειρα σε σχέση με την SWIFT, αγοράζοντας μεγάλες ποσότητες χρυσού. Η επέκταση του νέου συστήματος θα οδηγήσει σε «αποδολαροποίηση».
 Το Ιράν, αποφεύγοντας τις επιπλοκές λόγω του οικονομικού πολέμου που δέχεται από τις εξαρτημένες από το δολάριο χώρες, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και την οικονομική του επιβίωση θα πρέπει να στραφεί στο χρυσό και τα Bitcoin, υποστηρίζει ο Κάιζερ.
«Ο κόσμος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για να σταματήσει την τρέλα», δήλωσε ο Κάιζερ υποστηρίζοντας πως πλησιάζει «η εποχή μετα-δολάριου ηγεμονίας». 
  Ήδη τίθεται σε εφαρμογή το κινεζικό σχέδιο ως το τέλος του χρόνου, για την καθιέρωση του γουάν ως αγοραστικού νομίσματος για τα πετρελαιοειδή. Και ο Κάιζερ υπενθυμίζει πως «ο προηγούμενος που είχε αποπειραθεί να αποσπάσει την αγορά πετρελαιοειδών από το δολάριο ήταν ο Σαντάμ Χουσεΐν με τα γνωστά επακόλουθα».
  Επικεφαλής της αντίστασης στο «αμερικανικό οικονομικό καρτέλ, βρίσκονται η Κίνα, το Ιράν και η Ρωσία».
 (*) Ο Μαξ Κάιζερ (Timothy Maxwell Keiser, γενν. 23 Ιανουαρίου του 1960) είναι Αμερικανός τηλεοπτικός παραγωγός, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Ο Κάιζερ έχει συμπράξει με τις αγορές και την οικονομία για 25 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως μεσίτης μετοχών στη Wall Street μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Τώρα είναι οικονομικός σχολιαστής σε πολλά διεθνή Μέσα.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me