Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

      Γερουσιαστές των ΗΠΑ
  προσπαθούν να τερματίσουν
   τον πόλεμο στο Αφγανιστάν
                «για πάντα»  
Με το σκεπτικό «γιατί ο θείος Σαμ πρέπει να παραμένει για πάντα ο θείος Σαμ και να πληρώσει για τα πάντα;», οι γερουσιαστές Rand Paul και Tom Udall εισήγαγαν νομοσχέδιο για τον τερματισμό της υπερβολικά δαπανηρής σύγκρουσης στο Αφγανιστάν.
  Ταυτόχρονα διακήρυξαν  «τη νίκη» στον μακροχρόνιο πόλεμο των ΗΠΑ μετά από 18 χρόνια, που έχει στοιχίσει περίπου δύο τρισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 100.000 νεκρούς.
 
 «Ο κατάλογος των πληρωμών βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι απίστευτα προσβλητικός για τους Αμερικανούς φορολογούμενους» υποστηρίζουν οι δύο γερουσιαστές.
"Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πότε να δηλώσουμε τη νίκη και να εγκαταλείψουμε τον πόλεμο", υποστήριξε ο Rand Paul (Ρεπουμπλικάνος). Σε βίντεο που αναγγέλλει την πρόταση αποχώρησης των αμερικανών δυνάμεων μετά την υποβολή στο Κογκρέσο του «Noble Service (AFGHANS), προσθέτει: "Νομίζω ότι ο χρόνος έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
"Σύντομα, τα μέλη των αμερικανικών αποστολών θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στο Αφγανιστάν για να πολεμήσουν σε πόλεμο που ξεκίνησε πριν γεννηθούν", δήλωσε ο Udall (Δημοκρατικός). Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μαζί με το νομοσχέδιο, επισημαίνει ότι «η Αλ Κάιντα – αφορμή της εισβολής το 2001- είναι σχεδόν ανύπαρκτη στο Αφγανιστάν κάπου δύο δεκαετίες αργότερα και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι εδώ και πολύ καιρό νεκρός».
 Υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ για αποχώρηση από τη Συρία, το νομοσχέδιο AFGHANS λειτουργεί ορίζοντας  προθεσμία ενός έτους για την πλήρη αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. 
Περιέχει επίσης, σχέδια που καταργεί με την ολοκλήρωση της αποχώρησης  το έγγραφο που πρόβλεπε το δικαίωμα των ΗΠΑ να εισβάλλουν σε κάθε χώρα με την πρόφαση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Ο Rand Paul ανέφερε μερικά από τα πιο γελοία έργα που κατασκεύασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην προσπάθεια να καταπολεμήσουν τους Ταλιμπάν. Σ΄αυτά συμπεριλαμβάνονται   πολυτελές ξενοδοχείο στην Καμπούλ,  σταθμός φυσικού αερίου για ένα έθνος όπου δεν υπάρχει αυτοκίνητο να κινείται με φυσικό αέριο και έργο ηλεκτροδότησης σε περιοχή υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.
  Το νομοσχέδιο AFGHANS διακηρύσσει επίσης τη νίκη στο Αφγανιστάν - κάτι που οι Αμερικανοί στρατηγοί έχουν επανειλημμένα παραδεχτεί πως είναι αδύνατο με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν περισσότερες από τις μισές περιοχές της χώρας και ενώ  ο πρόεδρος Donald Trump φαίνεται να αναγνωρίζει ως «χαμένη υπόθεση», μειώνοντας στο  μισό το επίπεδο των στρατευμάτων μέσα στους επόμενους μήνες και την πλήρη αποχώρηση σε τρία έως πέντε χρόνια.
 Οι βετεράνοι είναι ακόμα πιο απαισιόδοξοι για τη δυνατότητα νίκης αλλά και πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν καταστροφή για τις ΗΠΑ.
 

  

Subscribe in a reader Facebook page Follow me