Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

           Πρωταγωνιστεί 

   ο γαμπρός του Τραμπ Κουσνέρ
 Η  Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Εποπτεία και τη Μεταρρύθμιση έχει εκδώσει έκθεση σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης δισεκατομμυρίων δολαρίων πουλώντας στην Σαουδική Αραβία ευαίσθητη άκρως απόρρητη αμερικανική τεχνολογία που θα μπορούσε όμως, να επιτρέψει στο βασίλειο των Σαούντ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. 
  Το σαουδαραβικό καθεστώς απαιτούσε να παραμερισθεί η αμερικανική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την μεταφορά τεχνολογίας που θα αποσκοπούσε στην διάδοση των πυρηνικών.
Σύστημα συνωμοσίας προωθήθηκε από "εταιρεία" που σχηματίστηκε για αυτόν αποκλειστικά τον σκοπό με την ονομασία «IP3 International» η οποία δεν φαίνεται να υπάρχει στην πραγματικότητα, εκτός από ένα είδος κέλυφους για να ασκήσει πίεση στη διακυβέρνηση του προέδρου Τραμπ.
Η επιτροπή IP3, επικεφαλής φέρεται να έχει τους  στρατηγούς Keith Alexander και Jack Keane, τον Bud McFarlane και τον αντιναύαρχο Michael Hewitt. Συμμετέχουν οιι διευθυντές έξι εταιρειών – από την Exelon Corporation, την Toshiba America Energy Systems, την Bechtel Corporation , την Centrus Energy Corporation, την GE Energy Infrastructure και την Siemens USA.
  Όλοι τους έχουν υπογράψει επιστολή προς τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στην οποία περιγράφουν το πρόγραμμα «Σιδηρά Γέφυρα», το οποίο παρομοιάζουν με το «Σχέδιο Μάρσαλ του 21ου αιώνα για τη Μέση Ανατολή».
 Πόσοι θυμούνται τον Bud McFarlane; Ήταν  ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ήταν χωμένος βαθειά στην υπόθεση πώλησης όπλων Χομεϊνί στο περιβόητο σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας! Όπως και ο Elliot Abrams, είχε πάρει συγχωροχάρτι από τον George H. W. Bush, αλλά κατόπιν  φαίνεται ότι δημιούργησε εργαστήριο για επεξεργασία και άλλων σκανδάλων, του 21ου αιώνα.
Άλλο ένα «μπουμπούκι» θεωρούμενος από τους  υπεύθυνους για την υπόθεση, ήταν ο στρατηγός Mike Flynn, τον οποίο είχε προσκαλέσει η Χίλαρι Κλίντον  αλλά προτίμησε να πάει στο Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο στα τέλη του καλοκαιριού του 2016 και να προσκολληθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει ο πρώτος του σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, όταν εξελέγη πρόεδρος. 
  Ο Flynn είχε επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία σε σχέση με την υπόθεση «IP3» για τη μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας σ’ αυτή τη χώρα με σκπό να βοηθήσει το Ριάντ να κατασκευάσει την ‘βόμβα’ αν η βασιλική οικογένεια των Σαούντ θεώρησε ότι έπρεπε να το κάνει για να παραμείνει ασφαλής. Κι αυτό στην περίπτωση που το Ιράν πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση, ή εάν οι σχέσεις με το πυρηνικά-εξοπλισμένο Ισραήλ έπαιρνε στραβό δρόμο. 
  Η κάλυψη ήταν ότι η εταιρία των ΗΠΑ θα κατασκεύαζε απλώς έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  Ο Derek Harvey, ο ανώτερος διευθυντής για τη Μέση Ανατολή και τις Βορειοαφρικανικές Υποθέσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ισχυρίζεται ότι είχε υιοθετήσει την «πλοκή IP3» ως το ‘Σχέδιο Μάρσαλ της Μέσης Ανατολής’, προωθώντας έτσι την πολιτική των Η.Π.Α.».
  Κάπου μπερδεύει τα πράγματα ο Ντέρεκ Χάρβυ. Επειδή το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα πρόγραμμα βοήθειας, με το οποίο οι ΗΠΑ χορήγησαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φτωχές κοινωνίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την προώθηση της ευημερίας αλλά και την καταπολέμηση του κομμουνισμού.
  Υπάρχει ανακοίνωση του Κογκρέσου που υποστηρίζει ότι έχει κλείσει το σχέδιο  IP3 ως ένα σημείο, εκφράζοντας ταυτόχρονα σοβαρές ανησυχίες που ξεκινούν από «σφυριχτράκηδες» που καταγγέλλουν ότι κάποιο προσωπικό της κυβέρνησης  Τραμπ στο  Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας (NSC) και αλλού, μπορεί να εξακολουθεί να επεξεργάζεται την παράνομη μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας προς την Σ. Αραβία.
  Υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πως το σχέδιο να δοθεί στους Σαουδάραβες  πυρηνικό όπλο εξακολουθεί να παίζει, αφού  εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια διακυβεύονται. 
  Τώρα πλέον το έχει αναλάβει ο γαμπρός του Τραμπ, Jared Kushner, φαίνεται να έχει πάρει το σχέδιο μόλις απολύθηκε ο Flynn επειδή είπε ψέματα στο FBI για τις επαφές του στα τέλη του 2016 με τον Ρώσο πρεσβευτή Σεργκέι Kislyak. 
  Η έκθεση της επιτροπής αναφέρει πως οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι τον Μάρτιο του 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ...
  «Επίσης, υπήρξε υπάλληλος σταδιοδρομίας του NSC, ο οποίος αργότερα ενημέρωσε τους συναδέλφους ότι ο κ. Harvey προσπαθούσε πάλι να προωθήσει το σχέδιο ‘IP3’ έτσι ώστε ο Jared Kushner να μπορέσει να το παρουσιάσει στον Πρόεδρο για έγκριση».
   O Κουσνέρ συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Σαλμάν (για πρώτη φορά μετά την δολοφονία του Κχασόγκι) με τον οποίο έχει άριστες σχέσεις – maw πληροφορεί το «al-Jazeera news”.
  Η προώθηση κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων στη Σαουδική Αραβία καθοδηγείται από τον γαμπρό του προέδρου Jared Kushner, ο οποίος συναντήθηκε τον περασμένο μήνα με τον πρίγκιπα Σαλμάν στο Ριάντ, την Σαουδική πρωτεύουσα, για να συζητήσει "τρόπους βελτίωσης της κατάστασης σ΄ ολόκληρη την περιοχή μέσω οικονομικών επενδύσεων», όπως είχε ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος. 
  Συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το οικονομικό πρόγραμμα κοινοπραξία εταιρειών στις Η.Π.Α (η IP3 International) με επικεφαλής πολλούς συνταξιούχους στρατηγούς και ναυάρχους και άλλους που θέλουν να κάνουν εκατομμύρια από τη συμφωνία, όπως επισημαίνει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος  και συγγραφέας Chris Hedges (*) με άρθρο του στην ιστοσελίδα Truthdig.
Αυτό το σχέδιο είναι απόλυτα εγκληματικό και σημαίνει πως αμερικανικοί κυβερνητικοί πόροι παραχωρούνται σε άλλη κυβέρνηση από τους εγκληματίες με λευκά κολάρα με θέσεις τώρα στην αμερικανική διακυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν οι συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες, τεράστιες περιουσίες  ανταγωνιζόμενες εκείνες των πλουσιότερων ατόμων στον κόσμο όπως ο Jeff Bezos και ο Bill Gates...
  Ο Σαλμάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξοπλισμού με πυρηνικές εγκαταστάσεις. Είχε δηλώσει το 2018: "Χωρίς αμφιβολία, αν το Ιράν αναπτύξει πυρηνική βόμβα, θα το ακολουθήσουμε το συντομότερο δυνατό." Επίσης, αρνήθηκε να δεχτεί περιορισμούς στον εμπλουτισμό του ουρανίου και στην επεξεργασία του πλουτωνίου.
  Ο Ντόναλντ Τράμπ και ο Κουσνέρ, χωρίς ίχνος ντροπής υπερασπίζονται τον Σαλμάν, ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις της CIA ότι ο ο πρίγκιπας διέταξε τη δολοφονία και διαμελισμό του δημοσιογράφου της Washington Post.
  Οι διαβουλεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ των Σαουδαραβών και των Αμερικανών ξεκίνησαν πριν ακόμη αναλάβει το αξίωμα του προέδρου ο Τραμπ. Σαουδάραβες αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Khalid Al-Falih, (υπουργού Ενέργειας), είχαν συναντηθεί με τον Kushner στη Νέα Υόρκη πριν από τελετή στο Λευκό Οίκο. Η Σαουδική αντιπροσωπεία έδωσε την υπόσχεση να δαπανήσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά αμυντικά συμβόλαια για περίοδο τεσσάρων χρόνων.
  Ο Σαλμάν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάου επιμένουν ότι υπάρχει μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων από το Ιράν, παρά τις περί του αντιθέτου εκθέσεις πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Έτσι, δεδομένης της μοναδικής εκδοχής της πραγματικότητας, ο χρόνος για να ξεκινήσει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων η Σαουδική Αραβία είναι τώρα.
  Το Ισραήλ ήδη διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο με εκατοντάδες όπλα.
  Αποκαλυπτικό  έγγραφο που διαμορφώθηκε ως Μνημόνιο Υπουργικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας, Οικονομικών και Ενέργειας, τον διευθυντή  της CIA και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Αρχηγών Προσωπικού», αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Tραμπ είχε αναθέσει στον κ. Barrack ως ειδικό εκπρόσωπο για την επίβλεψη της εφαρμογής του Σχεδίου Marshall στη Μέση Ανατολή: «Έχω αναθέσει ως ειδικό εκπρόσωπο  τον Tom Barrack να ηγηθεί αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας και τον καλώ να ασχοληθεί με εσάς μέσα στις επόμενες 30 ημέρες να κερδίσει   την υποστήριξή σας για το Σχέδιο Μάρσαλ [sic] της Μέσης Ανατολής».
  Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, ο Ντ. Τραμπ συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με αρκετούς αξιωματούχους ιδιωτικών εταιριών  προγραμματιστές πυρηνικής ενέργειας. Η συνάντηση, σύμφωνα με την έκθεση, "ξεκίνησε με πρωτοβουλία της «IP3 International"»
"Η σύσκεψη αναφέρθηκε ότι περιελάμβανε συζητήσεις σχετικά με τις προσπάθειες των ΗΠΑ" για την εξασφάλιση συμφωνιών για την κοινή χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας των Η.Π.Α. με έθνη της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας ", αναφέρει η έκθεση.
---
(*)   Ο Chris Hedges είναι δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα Truthdig, έχοντας κερδίσει βραβείο Pulitzer, από τους  best-selling συγγραφείς  (έχοντας γράψει 12 βιβλία) σύμφωνα με το περιοδικό των New York Times, και καθηγητής στο πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο Rutgers.
(**) Το 1964, με την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας φρέσκια στο μυαλό των θεατών, τον Ψυχρό Πόλεμο στο αποκορύφωμά του και τη βόμβα υδρογόνου σχετικά νέα και τρομακτική, ο Stanley Kubrick τόλμησε να κάνει την μαύρη σάτιρα του Dr. Strangelove ταινία με τον Peter Sellers για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν λάθος πρόσωπο πατούσε λάθος κουμπί.
 
(”Truthdig” - "Information Clearing House")
Subscribe in a reader Facebook page Follow me