Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Τι αλλά και ποιους εξυπηρετούσε 

      η επίσκεψη του προέδρου
         στην Ποντγκόριτσα;  
  Tι είδους υπουργείο Εξωτερικών διαθέτουμε, αποδεικνύεται αφού έστειλαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συναντήσει εκείνον τον γνωστό λαθρέμπορα (όπλων  κλπ) πρόεδρο του Μαυροβούνιου Milo Đukanović.
  Για όσους τον έχουμε συναντήσει στις δημοσιογραφικές αποστολές στην κάποτε Γιουγκοσλαβία, είναι γνωστή η εν γένει πολιτεία του.
  Αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών δεν γνώριζε κάποιος περί ποίου πρόκειται; Εκτός κι αν η επίσκεψη εντάσσεταιστις «υποχρεώσεις που έχει διαταχθεί η κυβέρνηση από εκείνους που την έστειλαν να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών" (με τους "Σεβέρνιτσες "(Βόρειους).
Τουλάχιστον ας διάβαζε κάποιος από το υπΕξ το "κράξιμο" που του κάνει η περιβόητη Wikipedia:
 "Milo Đukanović (Montenegrin Cyrillic: Мило Ђукановић:
 Διετέλεσε ο πλέον μακροχρόνιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου,  (κλάδος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας), το οποίο είχε κυβερνήσει στην χώρα αυτήν από την εισαγωγή του πολυκομματικού συστήματος.
 Όταν ο Đukanović εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή, ήταν στενός σύμμαχος του Slobodan Milošević κατά τη διάρκεια της «αντι-γραφειοκρατικής επανάστασης».
 Αφού υπηρέτησε συνεχώς από το 1991 έως το 2006, ο Ντζουκάνοβιτς αποσύρθηκε από την πολιτική στα τέλη του 2006, αλλά επέστρεψε ως πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο του 2008. 
 Αποχώρησε και πάλι τον Δεκέμβριο του 2010 πριν επιστρέψει για δεύτερη φορά το Δεκέμβριο του 2012 για να εκτίσει έβδομη θητεία.
Μετά τη νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2016, ο Ντουκάνοβιτς ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί ξανά από πρωθυπουργός. Αλλά ήταν και πάλι υποψήφιος πρόεδρος το 2018 και επανεκλέχτηκε τον Μάρτιο του ίδιου έτους. 
  Ορισμένοι παρατηρητές περιγράφουν την εν γένει πολιτεία του ως «αυταρχικού αρχομανούς ». 
  Ο Đukanović - όπως έχει αναφερθεί συχνά σε διεθνή Μέσα - διατηρεί  ισχυρός δεσμούς με τη Μαφία του Μοντενέγκρο.
 Είχε καταταχθεί στους είκοσι πλουσιότερους παγκόσμιους ηγέτες σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent, (σε άρθρο τον Μάιο του 2010), που περιγράφει την πηγή του εκτιμώμενου πλούτου των 10 εκατομμυρίων λιρών ως «μυστήριο».
  Η μαφία του Μοντενέγκρο, (Crnogorska mafija) έχει σχέσεις με διάφορες εγκληματικές οργανώσεις που εδρεύουν στο Μαυροβούνιο ή αποτελούνται από Μαυροβούνιους. Υπάρχουν 700 τεκμηριωμένοι οργανωμένοι εγκληματίες που δραστηριοποιούνται και εκτός της χώρας Οι συμμορίες του Μαυροβουνίου δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως στη Σερβία και τη Σλοβενία". 
 
(Από την Wikipedia)
   Δες και:
Αντίο Γιουγκοσλαβία
Με την υπογραφή της Ευρώπης –δυστυχώς- όπως ακριβώς είχαν εγκριθεί οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, έγιναν τα βαφτίσια του νέου κράτους: Σερβία και Μαυροβούνιο. Μια χαλαρή συνομοσπονδία που δικαιώνει τις φιλοδοξίες του (τέως;) μαυραγορίτη, προέδρου του Μαυροβουνίου.
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2003
 
  Σημείωση styx.gr:... Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος Παυλόπουλος αποχωρώντας από τον προεδρικό Μέγαρο στην Ποντγκόριτσα, έβαλε το χέρι στην τσέπη, προφανώς για να βεβαιωθεί πως βρισκόταν ακόμη εκεί το πορτοφόλι του…
Subscribe in a reader Facebook page Follow me