Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Η Chelsea Manning φυλακίστηκε

πάλι επειδή αρνήθηκε να καταθέσει 
    στην Ανακριτική  Επιτροπή 
Η αναλύτρια του αμερικάνικου Στρατού Chelsea Manning φυλακίστηκε την Παρασκευή αφού αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις από ομοσπονδιακή κριτική επιτροπή στη Βιρτζίνια, εξετάζοντας την έκδοση των εγγράφων στο WikiLeaks.
  Ο δικαστής της περιφεριακής ανακριτικής επιτροπής των ΗΠΑ Claude Hilton είπε στην Manning ότι θα παραμείνει στην ομοσπονδιακή επιμέλεια "μέχρι να καθαρίσει ή να τελειώσει η ζωή της μεγάλης ανακριτικής επιτροπής" δήλωσε δικαστική εκπρόσωπος.
  Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Manning είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ήταν διατεθειμένη να πάει στη φυλακή λόγω της ξεκάθαρης περιφρόνησής να καταθέσει ως μάρτυρας επειδή δεν πιστεύει στην όλη διαδικασία της ανακριτικής επιτροπής.
  Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η Manning υποστήριξε πως επιμένει στην προηγούμενη μαρτυρία της και δεν βλέπει κάποιο λόγο να την επαναλάβει.
  Έξω από το δικαστήριο την Τρίτη, η Manning δεν ανέφερε το όνομα του Assange, ούτε την WikiLeaks, λέγοντας ότι έχει ως αρχή να αντιτάσσεται σε καταθέσεις στις μεγάλες δικαστικές επιτροπές.
  Η Manning, 31 ετών, έχει καταδικασθεί για τη μεγαλύτερη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ. Εξέτισε επτά χρόνια κάθειρξη σε στρατιωτικές φυλακές, από την ποινή των 35 ετών που της είχε επιβληθεί, πριν απελευθερωθεί το 2017 από τον τότε πρόεδρο Barack Obama.
  Στην διάρκεια της δίκης της Manning στο στρατοδικείο το 2011, οι εισαγγελείς αποκάλυψαν αρχεία καταγραφής συνομιλιών που έδειχναν ότι όσο υπηρετούσε στον στρατό συνομιλούσε με τον Assange για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σπάσει ο κωδικός πρόσβασης σε υπολογιστή. Αλλά στην διάρκεια της δίκης η Manning κατέθεσε ότι ενήργησε μόνη της και είχε προσεγγίσει άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς πριν μιλήσει στο WikiLeaks. Ο ιστότοπος αυτός, που μάχεται το απόρρητο, δημοσίευσε το υλικό που του παραδόθηκε από τη Manning.
  Η επιτροπή υποστήριξης της Manning, «Chelsea Resists !», χαρακτήρισε το σύστημα της μεγάλης ανακριτικής επιτροπής "επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό".
  "Οι μεγάλες δικαστικές επιτροπές λειτουργούν μυστικά, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να αντιδράσει εναντίον ακτιβιστών και αντιφρονούντων πίσω από κλειστές πόρτες", αναφέρει η δήλωση της επιτροπής που έδωσε στην δημοσιότητα ο δικηγόρος της Manning.
  «Ο Donald Trump και η κυβέρνησή του έχουν δηλώσει δημοσίως πως περιφρονούν την Τσέλσι και την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα να την απαλλάξει από την ποινή της", αναφέρει η ανακοίνωση της «Chelsea Resists!».
 
Δες και: 
H αμερικανική Δικαιοσύνη έχει απαγγείλει μυστικές κατηγορίες εναντίον του  Assange
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me