Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Το επόμενο επίπεδο στους

 «Νέους Δρόμους του Μεταξιού» 
 
 Η κινεζική ηγεσία δείχνει να γνωρίζει ότι η διαφάνεια είναι το κλειδί για την παγκόσμια επιτυχία στην πρωτοβουλία για τους «Νέους Δρόμους του Μεταξιού» (Ζώνη και Δρόμος - Belt and Road), που υποστηρίζεται τώρα από περισσότερα από 120 κράτη και περιοχές στον κόσμο.
Το Φόρουμ «Belt and Road» που πραγματοποιήθηκε  στο Πεκίνο ήταν απόδειξη για το πώς οι προσαρμογές τακτικής είναι απαραίτητες για να ενισχυθεί η ελκυστικότητα της περίπλοκης συνολικής στρατηγικής.
Θύμισε τη νέα έκδοση της περίφημης φράσης  του μεταρρυθμιστή ηγέτη της Κίνας Ντενγκ Σιαοπίνγκ , «είναι όπως κάποιος διασχίζει τον ποταμό ενώ αισθάνεται τις πέτρες».
Ο πρόεδρος της Κίνας
Ο πρόεδρος Σι Γιπίνγκ μιλώντας στο Φόρουμ, αναφέρθηκε σε «τρεις ανάγκες» για την προώθηση του της πρωτοβουλίας Belt and Road Initiative (BRI):
# Βιωσιμότητα του χρέους
# Προστασία του περιβάλλοντος (ή «πράσινη ανάπτυξη») και
# Ουδεμία ανοχή στη διαφθορά.
  Για να προσθέσει πως απαιτούμενα είναι η αυξανόμενη μάχη ενάντια στον προστατευτισμό του εμπορίου, περισσότερες διμερείς συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, περισσότερη χρηματοδότηση ή επενδύσεις, συνεργασία με άλλες αγορές και ακόμη σχέδιο για την πώληση  ομολόγων των Δρόμων του Μεταξιού.
  Στην κεντρική ομιλία του, ο πρόεδρος Σι, υποστήριξε πως η πολυμερής συνεργασία σε «έξι διαδρόμους και έξι κανάλια που εξυπηρετούν πολλαπλές χώρες και λιμάνια» είναι ό,τι απαιτείται. Αναφερόταν στους έξι σημαντικούς διαδρόμους που συνδέουν την BRI και κάλυπταν την Ευρασία - και το γεγονός ότι η BRI βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού της. Με την εφαρμογή της να  αρχίζει ουσιαστικά το 2021.
  Ο διάβολος όμως, βρίσκεται στις λεπτομέρειες των πολλαπλών κινεζικών υποσχέσεων για 
# περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στις ξένες επενδύσεις, 
# τηv δυνατότητα πλειοψηφικής συμμετοχής σε περισσότερους βιομηχανικούς τομείς. 
  Δεν επιβάλλονται πλέον μεταφορές τεχνολογίας  μεγαλύτερη προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και, τέλος, με προϋπόθεση πως δεν θα υποτιμηθεί το γουάν.
Πάντως, το Πεκίνο μαθαίνει γρήγορα... 
 Ο κακομοίρης ο Κινέζος προσπαθεί να καταλάβει τα αγγλικά του Τσίπρα
  Το τελικό κοινό ανακοινωθέν, υπογραμμίζοντας τη διακυβέρνηση όσο και την οικονομική ανάπτυξη, υπογράφηκε από τον Σι αλλά και 37 αρχηγούς κρατών - από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία μέχρι την Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη, για να μην αναφέρουμε νέα μέλη όπως το Λουξεμβούργο, το Περού, την Κύπρο και την Υεμένη.
  Η BRI υποστηρίζεται από 126 χώρες και περιοχές, καθώς και πλήθος διεθνών οργανισμών. 
 Πρόκειται για το νέο, ειλικρινές, ρεαλιστικό πρόσωπο της «διεθνούς κοινότητας» - πολύ μεγαλύτερο, διαφοροποιημένο και πιο αντιπροσωπευτικό από τους G-20.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me