Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Δεν είναι προφητικό έγγραφο 

          αλλά η πηγή όσων

    έχουν συμβεί στη Βενεζουέλα

Από τις 23 Φεβρουαρίου 2018 υπήρχε αμερικανικό σχέδιο της Νότιας Αμερικανικής Διοίκησης «για την ανατροπή της δικτατορίας στη Βενεζουέλα», με τίτλο «Καίριο πλήγμα».
  Το απόρρητο αυτό έγγραφο είχε αποκαλύψει από τις 14 Μαΐου 2018 ο ιστότοπος voltairenet.org, αλλά τότε είχε συμπεριληφθεί στις αποκαλούμενες «θεωρίες συνωμοσίας»...
 Το απόρρητο αμερικανικό έγγραφο που έφερε στην δημοσιότητα πάλι, ο ιστότοπος "Information Clearing House" έχει την υπογραφή του ναυάρχου Kurt W. Tidd, τότε διοικητή της  SOUTHCOM με έδρα το Ντοράλ στο Μαϊάμι  της Φλόριντα.
  Σ’ αυτόν είχε ανατεθεί από το Πεντάγωνο να «χειρισθεί την υπόθεση «Βενεζουέλα». Όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Eric Zuesse, επρόκειται για πέραν από απλό στρατιωτικό σχέδιο.
  Ήταν περιεκτική - κατεύθυνση στρατιωτικών, διπλωματικών και προπαγανδιστικών πολιτικών - σχετικά με την προγραμματισμένη "ανατροπή" της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Το σχέδιό αυτό αποτελεί καθοδήγηση από τότε, όλων των  σχεδιασμών της αμερικανικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων των "εφαρμογών του ψυχολογικού πολέμου", για την Βενεζουέλα.
Τι περιέχει το σχέδιο της SOUTHCOM:
«Ενθάρρυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας με την αύξηση της έλλειψης και της αύξησης των τιμών των τροφίμων, των φαρμάκων και άλλων βασικών αγαθών για τους κατοίκους. Κάνοντας πιο ολέθριες και οδυνηρές τις αδυναμίες εξεύρεσης βασικών εμπορευμάτων...»
...«Εντείνει την φτωχοποίηση της χώρας, την διαρροή ξένου νομίσματος, την επιδείνωση της νομισματικής βάσης, επιφέροντας εφαρμογή νέων πληθωριστικών μέτρων...» 
… «Την πλήρη  παρεμπόδιση των εισαγωγών και ταυτόχρονα, να αποθαρρύνει πιθανούς ξένους επενδυτές προκειμένου να καταστεί η κατάσταση όλο και πιο κρίσιμη για τον πληθυσμό»... 
«...Έτσι θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση στο Καράκας να πέσει σε λάθη που δημιουργούν μεγαλύτερη δυσπιστία και απόρριψη στην εγχώρια αγορά »...
  Προβλέπει επίσης  « πώς να ενταθεί η προσπάθεια ώστε να γελοιοποιηθεί και να καταστεί ως σύμβολο της αμηχανίας και της ανικανότητας ο (Μαδούρο) και να τον εκθέσει ως μαριονέτα της Κούβας»...
«Να προσελκύσει εγχώριους συμμάχους καθώς και άλλους ανθρώπους που θα καταφθάσουν από το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στο εθνικό σενάριο να προκαλέσουν διαμαρτυρίες, ταραχές και ανασφάλεια, λεηλασίες, κλοπές, επιθέσεις στα μέσα μεταφοράς με σκοπό δημιουργίας στη χώρα  μεγάλης κρίσης με όλους τους πιθανούς τρόπους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια ακόμη και γειτονικών μεθοριακών εθνών. Για όλα αυτά,  καθιστώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη. Μεγαλοποιώντας,  σ΄ολόκληρο τον κόσμο, την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχει περιπέσει η χώρα ".
Πρόβλεπε ακόμη … «την Διάρθρωση σχεδίου για την καταστροφή των πιο ειδικευμένων επαγγελματιών της χώρας, προκειμένου να «μεταναστεύσουν και να δημιουργηθεί έλλειψη επαγγελματιών», για να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την εσωτερική κατάσταση και με αυτό τον τρόπο θα βλάψει την κυβέρνηση »…
Και ακόμη … «την παρουσία αμερικανικών μονάδων μάχης και από άλλες μη κατονομαζόμενες χώρες, υπό τη διοίκηση κοινού Γενικού Επιτελείου υπό την ηγεσία των ΗΠΑ»...
Δεν πρόκειται για προφητικό έγγραφο αλλά την πηγή για όσα έχουν συμβεί στη Βενεζουέλα με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος.
  Το απόρρητο αμερικανικό έγγραφο ξεκινά με την προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας (αγνοώντας εντελώς τα όσα οι προϋπάρχουσες οικονομικές κυρώσεις των Η.Π.Α. κατά της Βενεζουέλας είχαν πράγματι προκαλέσει αυτά τα προβλήματα) και στη συνέχεια καταγράφει παρουσιάζοντας το σχέδιο των ΗΠΑ για την ανατροπή της «δικτατορίας». (Ο Tidd αναφέρεται στον Μαδούρο μόνον ως "ο δικτάτορας", εκτός από την αρχή και το τέλος.
   κατακλείδι διατάσει «να καταγγελθεί το καθεστώς του Μαδούρο» και χρησιμοποιεί επίσης τη έκφραση «ο εχθρός» για να τον αναφέρει – ωσάν να υπήρχε η συνταγματική απαίτηση των ΗΠΑ από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για αυτόν τον «πόλεμο». 
   Επίσης, προτρέπει "την αποστολή στρατιωτικής δύναμης του ΟΗΕ για να επιβάλει τηη ειρήνη, μόλις καταστραφεί η διεφθαρμένη δικτατορία του Νικολά Μαδούρο». Ο ΟΗΕ δηλαδή να επιβάλλει "ειρήνη", με στρατιωτικά μέσα, αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν κατακτήσει την Βενεζουέλα.
  Το αμερικανικό σχέδιο για το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, θυμίζει άλλες εποχές.
Επειδή η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε εκτεταμένες επιτυχίες σε προηγούμενες παρόμοιες επιχειρήσεις. Ένα παράδειγμα είναι πως με παρόμοιο τρόπο έπεσε το καθεστώς του Σαλβαδόρ Αλλεντέ της Χιλής το 1973. Στην εποχή κατά την οποία οι ισχυρισμοί της αμερικανικής κυβέρνησης ότι το έχουν κάνει για λόγους «εθνικής ασφάλειας» είχαν τότε μεγαλύτερη αξιοπιστία από την τρέχουσα δικαιολογία για «βοήθεια  του λαού της Βενεζουέλας».
  Τότε όμως, ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν ακόμη σε πλήρη ισχύ.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me