Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

       Η ύποπτη σιγή ιχθύος
         της κας Κεραμέως
Με τι ασχολήθηκαν οι «συνωμότες» της Λέσχης Bilderberg;  

Στα τέλη Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατ΄έτος σύνοδος της λέσχης (των πανίισχυρων) Bilderberg.
Μάθαμε ότι στα ονόματα των προσκεκλημένων περιλαμβάνονταν δύο Έλληνες επιχειρηματίες και η βουλευτής (τότε ακόμη) της ΝΔ κα Κεραμέως. Κατόπιν ουδέν.
Ως σήμερα, γνωρίζαμε πως η λέσχη Μπίλντερμπεργκ ενδιαφερόταν για σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις, οικονομικές ανακατοσούρες, αρνητικές οικολογικές παρεμβάσεις. Δεν γνωρίζαμε για το ενδιαφέρον των Μπιλντερμπέργκερς γύρω από την Γνώση ώσπου υπουργοποιήθηκε η κα Κεραμέως.
   Θα μας πει επιτέλους,  η κα Κεραμέως τι έγινε στη σύνοδο της λέσχης Bilderberg ;
Στις 29 Μαϊου, στην ιστοσελίδα styx.gr γράφαμε πως «Η Λέσχη των ισχυρών συνεδριάζει στο Μοντρέ. (*)
 Το ρεπορτάζ βασιζόταν στην επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας των Bilderbergers
https://www.bilderbergmeetings.org/ .
Aν και σήμερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους θα βρείτε την ίδια ακριβώς ανακοίνωση. 
 
Κι όμως στην Τουρκία έγραψαν
Και ως εκ θαύματος, αναζητώντας, όλον αυτόν τον καιρό τι έγινε τότε, έπεσα τελικά επάνω σε δύο πολύ γνωστές ιστοσελίδες που ασχολήθηκαν με την συνάντηση: Της τουρκικής ΄Χουριέτ‘ και του αμερικάνικου ‘Νιούζγουικ’.
 Τι έγραψε λοιπόν η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Koç  Selva Demiralp  στην ανάλυσή της στο BBC Turkish στις 4 Ιουνίου:
  Η 67η συνεδρίαση του ομίλου Bilderberg πραγματοποιήθηκε στο Montreux της Ελβετίας. 
Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων καλούνται ηγέτες και εμπειρογνώμονες στους τομείς της βιομηχανίας, της χρηματοδότησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν ως στόχο την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
Αυτές οι συναντήσεις, οι οποίες είναι κλειστές στον Τύπο κυρίως για να δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μιλήσουν με ελεύθερη φωνή για τις ιδέες τους, φέρνουν μαζί τους διαφορετικές θεωρίες συνωμοσίας λόγω της συνάντησης υψηλού προφίλ συμμετεχόντων.
Με την εμπιστοσύνη ότι είχα συμμετάσχει στη φετινή συνάντηση, μπορώ να πω ξεκάθαρα ότι αυτές οι συναντήσεις δεν είναι απλή πλατφόρμα στην οποία μοιράζονται τα κρυμμένα μυστικά και τα σχέδια.
  Εάν συνέβαινε αυτό, οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης όπως απαιτείται από τον κανόνα "Chatham House". Ούτε θα τα περιγράψω σ’ αυτό το άρθρο.
Αυτό που εξακολουθεί να είναι μοναδικό κατά τη γνώμη μου και αυτό που "προσθέτει μυστήριο" είναι η περιέργεια που αισθάνεται σχετικά με αυτό που αυτή η ομάδα των ελίτ έχει τονίσει πίσω από τις κλειστές πόρτες και τα σημεία στα οποία κατέληξαν σε συμφωνία και εκείνα στα οποία διαφέρουν σε απόψεις.
Το γενικό θέμα στη συνάντηση ήταν να δοθεί η δυνατότητα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συναντηθούν σε κοινό έδαφος και να είναι σε θέση να παράγουν κοινές λύσεις για την αύξηση των απειλών. Αλλά ποιες είναι αυτές οι αυξανόμενες απειλές;
Πρώτον, συζητήθηκαν ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διατυπώθηκε ότι, όταν προβλήματα του εμπορικού πολέμου, της τρομοκρατίας και της κλιματικής αλλαγής προστίθενται στο υφιστάμενο πρόβλημα της μετανάστευσης, η ΕΕ δεν είναι σε θέση να παράγει αποτελεσματικές λύσεις για τα προβλήματα αυτά.
Σημειώθηκε ότι η ανησυχία αυτή τροφοδοτεί τα λαϊκιστικά και εθνικιστικά κινήματα και προκαλεί σφάλματα στην ΕΕ.
Αναφέρθηκε ότι, προκειμένου να εξαλειφθούν τα λαϊκιστικά και εθνικιστικά κινήματα, οι ελευθερίες θα πρέπει να διατηρηθούν μέσω της ευημερίας, θα πρέπει να δημιουργηθεί κοινή αντίληψη της ταυτότητας και της κοινότητας που θα εμπόδιζε τους κοινωνικούς διαχωρισμούς και να ενισχυθούν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της υπεροχής του νόμου.
   Άλλο κύριο θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν η φύση βάσης συμφιλίωσης για τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ της Δύσης και της Κίνας σε παγκόσμια τάξη, κατά την οποία οι χώρες συνδέονται σταδιακά μεταξύ τους με ισχυρότερους δεσμούς όσον αφορά το εμπόριο και την τεχνολογία.
  Επισημάνθηκε ότι πρέπει να αποφευχθεί ο τεχνολογικός ψυχρός πόλεμος με την Κίνα, ο οποίος θα διασπάσει τόσο τα δίκτυα επικοινωνίας όσο και την τεχνολογία.
  Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι είναι κάπως ανήσυχοι με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Κίνα και με την προσδοκία ότι θα συμμετάσχουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το περιβάλλον.
  Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν δύο λόγοι πίσω από αυτήν την ανησυχία: Οι οικονομικές ανησυχίες που θα προκαλέσει η επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα και το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θεωρούνται αξιόπιστοι σύμμαχοι λόγω της εφαρμογής των δασμών στην Ευρώπη.
  Υπογραμμίστηκε, αντιθέτως, ότι θα ήταν πιο εποικοδομητική και ορθή πολιτική ανταγωνισμού με την Κίνα στον τομέα της τεχνολογίας μέσω κοινών επενδύσεων και προστασίας και ότι σε αυτό το σημείο μια ισχυρή ένωση ευρωζώνης και μιας κεφαλαιαγοράς θα εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό.
Η Τουρκία δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα.
  Ωστόσο, μετά από ερώτηση, συζητήθηκε και η Τουρκία, αν και σύντομα.
  Σημειώθηκε ότι εάν η Τουρκία επιμείνει στην αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, θα υπάρξουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, δεν θα γίνουν παραχωρήσεις στην Άγκυρα, η Τουρκία θα απομακρυνθεί από την κοινοπραξία παραγωγής των  F-35 και ο ρόλος της στην προμήθειά τους θα τερματιστεί.
Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι, εάν η Τουρκία υπογράψει τη συμφωνία S-400, θα έχει τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στο ΝΑΤΟ.
  Ο σχολαστικός ρόλος, ο οποίος αγνοεί το ΝΑΤΟ, τον οποίο διαδραμάτισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ στην εγγύτητα της Τουρκίας με τη Ρωσία ήταν, νομίζω, σιωπηρά καταδικασμένος.
  Αυτά έγραψε η καθηγήτρια Selva Demiralp , δίνοντας έστω ασαφή εικόνα, αλλά πάντως δεν τήρησε την στάση «μούγκα στη στρούγκα», της κας Κεραμέως.
Γράφει το newsweek.com την αμερικανική άποψη: «Bilderberg 2019 και το μέλλον της υψηλής τεχνολογίας της διατλαντικής εξουσίας»
 Ο Πομπέο φτάνει στη σύνοδο
  Οι Αμερικανοί είχαν έρθει στη διάσκεψη Bilderberg κάνοντας ιδιαίτερα ισχυρή εμφάνιση εφέτος: Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου με τον αυτοκινητόδρομο να έχει αποκλεισθεί στη διαδρομή από τη Γενεύη. 
Μοιράστηκε τις σκέψεις του για τη «Νέα Στρατηγική Τάξη» με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, με δύο πρωθυπουργούς, τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, τον βασιλιά της Ολλανδίας και με γνωστό αριθμό αφεντικών χρηματοδότησης και δισεκατομμυριούχων, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στην τεχνολογική γνώση.
  Πληθώρα από λαμπρές φυσιογνωμίες της Σίλικον Βάλεϊ παρευρίσκονταν στο ελίτ διατλαντικό εφετινό συνέδριο    στο πολύ καλά φυλαγμένο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. 
Ανάμεσά τους ο CEO της Microsoft Satya Nadella, ο οποίος κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη μυστική σύνοδο κορυφής, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft, Reid Hoffman, που είναι τακτικό πρόσωπο στον μπουφέ Bilderberg.
Ο Λευκός Οίκος ήταν αισθητός στο συνέδριο, αποστέλλοντας όχι μόνο τον Πομπέο, αλλά και τον διαπραγματευτή διπλωμάτη γαμπρό του Τράμπ, τον Jared Kushner και δύο μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
 Για να μην έχει παράπο0νο το Πεντάγωνο έστειλε δύο ανώτερους αξιωματούχους: Τον κορυφαίο στρατιωτικό στρατηγό και τον τεχνικό διευθυντή του AI.
  Οι δύο μορφές στην Bilderberg που φαίνεται να έχουν την αύρα επιρροής γι 'αυτούς είναι οι Schmidt και Thiel.
Με τα χρόνια, ο Schmidt ευθυγραμμίζεται χαρακτηριζόμενος ως κληρονόμος του Κίσιντζερ και έχει φιλοξενήσει πρόσφατα συνέδρια με στελέχη της Google. Ο φιλελεύθερος Thiel έχει ήδη προωθήσει τον υπολοχαγό του, Alex Karp, στην επιτροπή καθοδήγησης.
Ξεπλαίνοντας την εφετινή Bilderberg και μπορείτε να μυρίσετε αυτό το νέο είδος πολέμου: Οι "απειλές στον κυβερνοχώρο" και ο "εξοπλισμός των Κοινωνικών Μέσων" βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. 

Από αριστερά: Satya Nadella, CEO της Microsoft- Eric Schmidt, πρώηνr CEO του Google, τώρα διευθυντής του Alphabet-Alex Karp, CEO του  Palantir, φτάνουν για την σύσκεψη του 2019 της  Bilderberg στο Montreux.

  Και γύρω από το τραπέζι ο επικεφαλής της GCHQ και ο διευθυντής του νέου κέντρου αριστείας του StratCom του ΝΑΤΟ, το οποίο πρωτοπορεί στην «ψηφιακή δέσμευση» και στον ψυχολογικό πόλεμο.

  Αυτή η θολή τεχνική και ο πόλεμος παίρνει φυσική μορφή σε μερικούς από τους συμμετέχοντες στην Bilderberg. 
Ο εμπλεκόμενος από το συνέδριο και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, προεδρεύουν στο Συμβούλιο Άμυνας για την Άμυνα του Πενταγώνου και επίσης επικεφαλής της νέας Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη. 
Δύο άλλα μέλη του Συμβουλίου Άμυνας για την Καινοτομία βρίσκονταν στο Montreux: ο Reid Hoffman και ο ψυχολόγος Adam M. Grant.
  Πραγματικά μπερδεύει το μυαλό τι πραγματικά σκεφτόταν ο Donald Trump για τον φτωχό του αθώο γαμπρό που περιπλανιόταν στον σκοτεινό κόσμο της Bilderberg, με πρωθυπουργούς και δισεκατομμυριούχους επενδυτές στρατηγικούς πίσω από κλειστές πόρτες με αξιωματούχους του Πενταγώνου και αρχηγούς του ΝΑΤΟ, κι όλα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της Goldman Sachs International.
  Και όχι μόνο η Goldman Sachs. Στο Montreux, όπως πάντα, υπήρχε «ο υγιής αριθμός υψηλόβαθμων αφεντικών», συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της HSBC, της Deutsche Bank και της Santander και των διευθυντών της AXA και της Credit Suisse.
 Αλλά καθώς η κίνηση στην Bilderberg προς την ΑΙ και την τεχνολογία συνεχίζεται, μπορείτε να δείτε μέσα στην ομάδα την γραμμή σφάλματος που ανοίγει μεταξύ της Wall Street και της Silicon Valley.
Αναφέρθηκε και το  ...GRΕΧΙΤ
  Υποβόσκει η κρίση για την Bilderberg και όχι απλώς λόγω της ανόδου των κινήσεων κατά της παγκοσμιοποίησης αλλά και της τεράστιας απώλειας πίστης στο σχέδιο της ΕΕ. 
Εδώ έχουμε κρίση ηγεσίας.
 Με τα ντόμινο Brexit, Frexit, Grexit και ακόμη και τα Polexit που απειλούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή, η Bilderberg πρέπει να σφυρηλατήσει τα σφιγκτήρες της για την μακρά μεταφορά αν θέλει να επιβιώσει η διατλαντική συμμαχία και η αγαπημένη της ΕΕ να επιβιώσει. 
Αλλά ποιος πρόκειται να ασκήσει την πίεση;
 Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Bilderberg είναι η απώλεια της ποιότητας, της πνευματικής ραχοκοκαλιάς. Με τον Ντέιβιντ Ροκφέλερ να παραγκωνίζεται από το 2017 στην κρυογονική του βάση και τον Χένρι Κίσιντζερ να χτυπάει στην πόρτα της κόλασης, συνειδητοποιείτε ότι η Bilderberg αντιμετωπίζει μια γενετική κρίση.
  Μπορεί να μην σας αρέσει ή να θαυμάζετε τον Χένρι Κίσιντζερ, ίσως να θέλετε να τον παραπέμψετε για εγκλήματα πολέμου, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι είναι βαρέων βαρών πολιτικός και ιστορικός. 
  Είναι ψυχοπαθής με όραμα. Πού θα βρει η Bilderberg τους σοβαρούς ιδεολόγους για να την οδηγήσει στο 2020;
Subscribe in a reader Facebook page Follow me