Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

       1,9 εκατομμύρια

       αμερικανόπουλα 

  ζουν κάτω από την επίσημη

       γραμμή φτώχειας

Η  δυσχερής κατάσταση κάτω από την οποία ζουν τα   φτωχά παιδιά οπουδήποτε πρέπει να προκαλεί υποδειγματική συμπάθεια, , καθώς έχει να κάνει με τα δεινά αθώων και ανυπεράσπιστων.

Η φτώχεια μεταξύ των παιδιών σε πλούσια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, θα πρέπει να καλέσει ντροπή και οργή επίσης.

 Σε αντίθεση με τις φτωχές χώρες (μερικές φορές διευθύνονται από ηγέτες που ενδιαφέρονται περισσότερο να τεντώσουν τις τσέπες τους από οτιδήποτε άλλο), ποια δικαιολογία έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τα εντυπωσιακά επίπεδα παιδικής φτώχειας; Όταν μάλιστα  έχουν το 10ο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο (62.795 δολάρια και ασυναγώνιστο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν  -ΑΕΠ) 21.3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων).

 Παρόλα αυτά, το 2020, περίπου 11,9 εκατομμύρια αμερικανόπουλα - το 16,2% του συνόλου - ζουν κάτω από την επίσημη γραμμή φτώχειας, η οποία είναι πενιχρά $ 25,701 για μια τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά.

 Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το Ταμείο για την Προστασία των Παιδιών, τα παιδιά αποτελούν σήμερα το ένα τρίτο των 38,1 εκατομμυρίων Αμερικανών που χαρακτηρίζονται ως φτωχοί και το 70% από αυτούς έχουν τουλάχιστον έναν γονέα που εργάζεται - οπότε η φτώχεια δεν μπορεί να συρρικνωθεί στη γονική παρηγοριά.

Το ποσοστό των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει υποχωρήσει από το 22% όταν η χώρα καταστράφηκε από τη Μεγάλη ύφεση του 2008-2009 και ήταν ακόμη υψηλότερη στις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποιοι θα πρέπει να ανοίξουν ακόμα μπουκάλια σαμπάνιας.

 Το σχετικό πρότυπο πρέπει να είναι ο τρόπος σύγκρισης των Ηνωμένων Πολιτειών με άλλες πλούσιες χώρες. Η απάντηση: Έχει το 11ο υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας από τις 42 βιομηχανικές χώρες που παρακολουθεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me