Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΗΠA: Περιβαλλοντικό
   «κράτος παρίας»
Δεν υπάρχουν όρια στην ολέθρια πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ και της διοίκησής του.
Κατά τη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας 2015-2016, ο Τραμπ υποσχέθηκε να διαλύσει τις περισσότερες από τις βασικές πολιτικές για το κλίμα και το περιβάλλον. 
Υπήρξε τεράστια επιτυχία, σύμφωνα με τους New York Times, με περισσότερους από εξήντα περιβαλλοντικούς κανόνες και κανονισμούς να αντιστραφούν, να ανακληθούν ή να επιστραφούν με άλλο τρόπο. Επιπλέον 34 επανατροφοδοτήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη και κατά την πανδημία.
Η κλιματική άρνηση του Τραμπ έχει κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα περιβαλλοντικό «κράτος παρία» στην παγκόσμια κοινότητα  που είναι δεσμευμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
Η αποχώρηση του Trump από τη συμφωνία του Παρισιού έκανε τις Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο έθνος στον κόσμο που απέρριψε τη συμφωνία για το κλίμα.
 Έχουμε παραδείγματα προσωπικής ασχήμιας προς τον αείμνηστο Γερουσιαστή John McCain και την οικογένειά του, καθώς και τη μεταχείριση της οικογένειας Gold Star κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016. 
Υπάρχει πολιτική ασχήμια στην απαγόρευση των ρατσιστικών μουσουλμανικών ταξιδιών, την οποία επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο και τον σκληρό διαχωρισμό των οικογενειών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, με παιδιά που κρατούνται απομονωμένα από τους γονείς τους. 
Η χρήση ομοσπονδιακών δυνάμεων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών στην Ουάσινγκτον, τον Ιούνιο και στο Πόρτλαντ τον Ιούλιο είναι φασιστική. 
 Ο διευθυντής του έργου κυβερνητικής μυστικότητας της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, Steven Aftergood, παρατήρησε ότι «η χρήση στρατιωτικών αεροσκαφών σε εγχώρια επιχείρηση πρέπει να πυροδοτεί κάθε είδους κουδούνια συναγερμού».
Η έλλειψη ευθύνης του Τραμπ για τους κινδύνους και τους θανάτους της πανδημίας θα πρέπει να διασφαλίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020, αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα στην αμερικανική πολιτική.
 Η άγνοια δεδομένης της επίθεσής του στον Μπαράκ Ομπάμα για το ξέσπασμα του Έμπολα το 2014. Ο Τραμπ δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει προσωπική ευθύνη να επισκεφτεί και να αγκαλιάσει όλους άτομα στις ΗΠΑ που προσβάλλουν τον Έμπολα».
Το Covid-19 είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από σοβαρό οξέος αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2). Ωστόσο, ο Τραμπ συνεχίζει την επίθεσή του στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που θεσπίστηκαν τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Εν τω μεταξύ, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Kayleigh McEnany υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι «η επιστήμη δεν πρέπει να εμποδίζει» το πλήρες άνοιγμα των σχολείων, που σημαίνει ότι «τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν κάθε μέρα στο σχολείο τους».
 Συνέπεια είναι ότι ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ανέστρεψε την κατεύθυνση και μείωσε τους κινδύνους για την υγεία της επιστροφής στο σχολείο. 
Καθώς ξεκίνησε η πανδημία, ο Τραμπ προσπάθησε να μειώσει τον προϋπολογισμό του CDC, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία Covid-19 θα ήταν χειρότερη από τη γρίπη ήταν η «νέα φάρσα» των Δημοκρατικών που είχε σχεδιαστεί για να τον ξεθωριάσει. Αφού αποδέχθηκε την εγκυρότητα της πανδημίας, ο Τραμπ έδειξε αναποτελεσματικά φάρμακα ως θαυματουργή θεραπεία και μάλιστα πρότεινε ότι η έγχυση λευκαντικού στο σώμα θα μπορούσε να θεραπεύσει τους ασθενείς. Η άγνοια και η περιφρόνησή του για την επιστήμη είναι ατελείωτες.
Ο αναπληρωτής γραμματέας του τμήματος, Chad Wolf, είναι πρώην υπάλληλος λόμπι και μέλος του Κογκρέσου χωρίς εμπειρία σε κάποια από τις λειτουργίες του DHS. 
Δεν έχει πτυχίο, εμπειρία για την επιβολή του νόμου και στρατιωτικό υπόβαθρο. Η Ομοσπονδιακή Προστατευτική Υπηρεσία (FPS) βρίσκεται στο Πόρτλαντ ως μη αναγνωρισμένη δύναμη με ενοικιαζόμενα φορτηγά. Έχει αναλάβει να επιβλέπει πράκτορες από την Αμερικανική Μετανάστευση και Τελωνειακή Επιβολή και τη Συνοριακή Περιπολία, στους οποίους έχουν δοθεί εκτεταμένες εξουσίες. 
Έτσι, ο Τραμπ έστειλε μια δύναμη που θυμίζει την «Δέλτα» του στρατού για να περιπολεί σε αμερικανικές πόλεις με το πρόσχημα της προστασίας της ομοσπονδιακής περιουσίας
Η διαφθορά του Ντόναλντ Τραμπ σημαίνει ότι χάνονται ζωές και παραβιάζονται οι νόμοι. Δεν υπάρχει ένδειξη εποπτείας και υπευθυνότητας του Κογκρέσου για τις υπερβολικές ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ.
Η Γερουσία βρίσκεται στα χέρια των πιστών στον Τραμπ, οι οποίοι εμποδίζουν τη νομοθεσία που θα αντιμετώπιζε το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της πανδημίας. Η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται στα χέρια της Nancy Pelosi, αλλά η νομοθεσία που βγαίνει από τη Βουλή βρίσκεται στο γραφείο του γερουσιαστή Mitch McConnell.
 Ποιος άραγε γνώριζε ότι «ένας άνθρωπος - μια ψήφος» σήμαινε πραγματικά ότι ο McConnell είναι ο αναζητούμενος άνδρας; Έτσι "ένας άντρας- ουδεμία ψήφος." 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me