Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αλλά και ξαφνικά  δάκρυα για το σχέδιο Ανάν !..

O ATΤΙΛΑΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΥΜΙ  ΘΕΛΕΙ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

 

 

 

Ο Αττίλας φόρεσε χθες το κοστούμι του στην Αμμόχωστο . Ο Σουλτάνος πάνω ακριβώς στην επέτειο για τα 200 χρόνια από το ‘ 21  και 27 χρόνια από την εισβολή στο νησί με μια φιέστα εσωτερικής και τοπικής κατανάλωσης  εξήγγειλε μεταβίβαση τμήματος της παραθαλάσσιας εγκαταλελειμμένης πόλης της Κύπρου στον τουρκοκυπριακό έλεγχο και το σχέδιο να ανοίξει εν μέρει περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων

 

 

Διεθνής η κατακραυγή που προκλήθηκε , παγκόσμια η ανησυχία,  καταδικάζει όλος ο πολιτικός κόσμος Μοναδική εξαίρεση ένα σχόλιο στο tweeter  από την κ.  Άννα Διαμαντοπούλου «.. Αν το σχέδιο ΑΝΑΝ είχε γίνει αποδεκτό η Αμμόχωστος θα είχε επιστραφεί εδώ και 17 χρόνια..».

 

 

Μόνο που στο σχέδιο Ανάν είπε ΟΧΙ ο Κυπριακός λαός και ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα της κοινής γνώμης στην Ελλάδα είπε το ίδιο, παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες ΗΠΑ και άλλων δορυφόρων και την άφθονη ροή χρηματοδότησης  προπαγάνδας για ένα Ναι.

 

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι το σχέδιο ερχόταν κουστούμι για τα συμφέροντα της Τουρκίας. Την αποκάλυψη έκανε ο ΚΩΣΤΑΣ  ΜΠΕΤΙΝΆΚΗΣ με άρθρο του στο www.srtyx.gr(01/4/2004) 

Δ.ΤΣ.

 

 

 

Το σχέδιο Ανάν έγερνε μονόπαντα

Του Κώστα Μπετινάκη

Η γιαγιά μου έλεγε, πως κάθε δεκάρα έχει δύο όψεις. Είχε όμως η δεκάρα και μια τρύπα στη μέση… Προσπάθησα να δω και τις δύο όψεις του Κυπριακού προβλήματος μέσα από τις δηλώσεις των εμπλεκομένων στις διαβουλεύσεις της Λουκέρνης. Μάταιος κόπος. Η ζυγαριά έκλινε μονόπαντα επειδή κάποιος έκλεβε στο ζύγι. Για μια ακόμα φορά έπρεπε να βρεθούμε με τους χαμένους. Αλλά εκείνο που δεν μπορεί να ανεχθεί η αξιοπρέπεια του καθενός μας, είναι να προσπαθήσουν να σε μπουκώσουν με ξαναζεσταμένη τροφή, που μερικές φορές είχαν κάποιοι άλλοι μασήσει πρώτοι. Το περιβόητο «τελικό σχέδιο Ανάν», που κατέβασα από το Διαδίκτυο, περιέχει 182 σελίδες. Καθορίζει δε τα πάντα. Από το χρώμα της σημαίας, τις νότες του εθνικού ύμνου και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν μέσα στον Απρίλιο του 2004. Μοιάζει να απευθύνεται σε κάφρικους  λαούς, που δεν είναι σε θέση να καθορίσουν μόνοι της μοίρα τους. Ξεχνά όλες τις προγενέστερες αποφάσεις του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιβραβεύει την τουρκική εισβολή και παραμερίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me