Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

Του Κώστα Μπετινάκη

 

«Τις αμερικανικές βόμβες τις αντέχουμε , o ανθρώπινος πόνος που προκαλούν δεν υποφέρεται».

Ελένη Καλογεροπούλου –απεσταλμένη του ALPHA στη Βαγδάτη, Κυριακή 29-03-03.

 

-Θα σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους μπαμπά;

- Κανέναν από εκείνους που γνωρίζεις, παιδί μου. Μόνο ξένους.

John Le Carre.

 

 «Το ευχάριστο είναι ότι το καθεστώς που τρομοκρατούσε το Ιράκ ελέγχει  πια ένα μικρό μέρος της χώρας»

Πρόεδρος  W. Μπους. (ΣΣ τώρα το Ιράκ τρομοκρατούν οι συμμαχικές αμερικανο-βρετανικές δυνάμεις).

 

Μήπως ο  ανιστόρητος πρόεδρος των ΗΠΑ, ή ο παρανοϊκός υπουργός Αμυνας Ράμσφελντ θέλουν να μας υποχρεώσουν να πιστεύουμε  ότι ο πολιτισμός γεννήθηκε στο Τέξας κι ότι οι Τεξανοί είναι εκείνοι που ανακάλυψαν την γραφή; Προφανώς ουδέποτε τους δόθηκε η ευκαιρία να πληροφορηθούν ότι στη χώρα την οποία  βεβηλώνουν τώρα, αφού επί  δώδεκα χρόνια βομβαρδίζουν, είναι ο τόπος  της Βιβλιοθήκης της Νινεβή, του Πύργου της Βαβέλ των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας. Σάμπως όμως αυτοί οι επαρμένοι νεοχριστιανοί επικυρίαρχοι έχουν ακούσει  έστω για τις Χίλιες και Μία Νύχτες της Βαγδάτης;

Αλλά ποιος είναι αυτός που  έχει ορίσει την αμερικανική διακυβέρνηση διαμορφωτή του παγκόσμιου πολιτικού χάρτη;

Δεν θυμάμαι να υπήρξε κάποιος διεθνής οργανισμός που να κλήθηκε να ψηφίσει πάνω σ’ αυτό το ζήτημα. ΄Η να όρισε τον Ράμσφελντ παγκόσμιο κριτή ο οποίος αποφασίζει ποια κράτη πρέπει να βοηθούν ποια και κάτω από ποιες συνθήκες και να μοιράζει απειλές εναντίον τους.

 

Αλλά φαίνεται πως η αμερικάνικη αποικιοκρατική πολιτική, έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον Ουρανό. Το 1898, ο πρόεδρος Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϋ, διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό πως «ο Θεός τον διέταξε να καταλάβει τις Φιλιππίνες, προκειμένου να εκπολιτήσει και να εκχριστιανίσει τους κατοίκους τους».

 Ίσως και ο W. Μπους να είχε συνομιλήσει με τον Θεό στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου, όπως και ο Μακ Κίνλεϋ.

Έναν αιώνα κατόπιν ο Αμερικανός πρόεδρος μας διαβεβαιώνει πως ο Θεός είναι με το μέρος των ΗΠΑ και τον καλεί  «να ευλογεί την Αμερική», χωρίς να μας λέει αν είχε κι  εκείνος κάποιου είδους επουράνια επικοινωνία. Και φυσικά δεν αναφέρεται στο μήνυμα που του έστειλε ο επίγειος εκπρόσωπος του Θεού, Πάπας Ιωάννης που τον προειδοποιούσε για το αντίθετο.

Το χειρότερο είναι πως κι αυτός ο πόλεμος κηρύχθηκε στο όνομα της ανθρωπότητας, η οποία έχει ξεσηκωθεί εναντίον του.

 

Η απροκάλυπτη και  άδικη επίθεση και η εκατόμβη των αμάχων προκαλεί δέος και αποτροπιασμό. Άντε να συμμαζέψεις τα αντιαμερικανικά αισθήματα που έχουν πλημμυρίσει την κοινή γνώμη.

 

Αλλά τα χειρότερα έπονται.

 Μας υπόσχονται τα μέλη της συμμορίας Μπους (Τσέινι-Ράις-Ράμσφελντ- ρε κοίτα που χάσαμε τον Πέρλ) ότι μετά τη νίκη, θα ακολουθήσει  μακροχρόνια στρατιωτική κατοχή του Ιράκ για να εγκαταστήσουν οι αμερικανοί στρατηγοί την Δημοκρατία.

Ας δούμε λοιπόν τι είδους δημοκρατία είχε εγκατασταθεί στην Αϊτή,  (μετά από 19 χρόνια  κατοχής, ακολούθησε η δικτατορία του Φρανσουά  Ντυβαλιέ). Η αμερικανική κατοχή της Δομινικανής Δημοκρατίας  επί εννιά χρόνια,  οδήγησε στην δικταορία  του Ραφαήλ Λεωνίδα Τρουχίλιο. Κατέλαβαν τη Νικαράγουα επί 21 χρόνια για να ιδρυθεί η δικτατορία της οικογένειας Σομόζα. Η δυναστεία Σομόζα, που εγκαταστάθηκε από του Αμερικανούς πεζοναύτες κράτησε μισό αιώνα, πριν καταρρεύσει  από λαϊκή εξέγερση το 1979. Αυτό είχε  ως αποτέλεσμα να εξαγριωθεί ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν.

Αλλά έχουμε και τις πρόσφατες αμερικανικές επεμβάσεις στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Τι έχει εδραιωθεί εκεί;

  Όσο για το πλέον πρόσφατο κατόρθωμα των ΗΠΑ το Αφγανιστάν, τρομερή η Δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε -τουλάχιστον στη μισή Καμπούλ...!

Το μεγαλύτερο επίτευγμα  της αμερικανικής κατοχής, είναι αναμφισβήτητα η επιστροφή της παραγωγής παπαρούνας στα προ Ταλιμπάν όρια...!

Αλλά τα λόγια του τωρινού (φαινομενικά) αδαή προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος είπε πως «επιτέλους ήρθε η ώρα μας να αρχίσουμε ένα προληπτικό πόλεμο» ας μας φέρει στη μνήμη τα λόγια ενός προηγούμενου Αμερικανού προέδρου: Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ είχε πει το 1953 πως «ο προληπτικός πόλεμος είχε εφευρεθεί από τον Αδόλφο Χίτλερ, και δεν θέλω πλέον να ακούσω κουβέντα για παρόμοιες ανοησίες».

Subscribe in a reader Facebook page Follow me