Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 «Θα απαιτηθούν τεράστια ποσά

 για την ανακεφαλαιοποίηση»

Λέων Δεπόλας

«Βρισκόμαστε σ΄ένα σταυροδρόμι και σε λίγο, σε τέσσερις το πολύ μήνες από σήμερα,θα φανεί αν η κατάσταση θα έχει επιδεινωθεί ή επιτέλους θα έχουμε καταλάβει ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν σ΄αυτόν τον τόπο. Εκείνο που θα παίξει σπουδαίο ρόλο είναι η ψυχολογική ηρεμία και πόσο γρήγορα μπορεί να αποκατασταθεί στην οικονομία».

  Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση της αγοράς, αλλά που το λέει και ο κοινός νους. – Άμποτε να τον αποκτήσουν οι κυβερνώντες.

 Η συζήτησε με τον Λέοντα Δεπόλα (*), έγινε στην αυλή του σπιτιού του, το απόγευμα ενώ είχε τριτώσει το κακό με τον τραπεζικό κλάδο σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

 Την καυτή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο, επέτεινε η υγρή ζέστη και τα τζιτζίκια, που σε ξεκούφαιναν.
  Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο, έκλεισε μεν μειωμένος κατά 2,53% στις 643,22 μονάδες. Aλλά για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν στα όρια του «limit down», υποχωρώντας σε νέα ιστορικά χαμηλά όλες.

  Στα 0,4550 ευρώ με πτώση 24,29% έκλεισε η Εθνική και στο -29,56% η Alpha Bank στα ιστορικά χαμηλά των 0,1120 ευρώ. Στο -26,76% η Eurobank και στα 0,0520 ευρώ και στο -29,59% η Πειραιώς, στην τιμή των 0,1380 ευρώ.

   Παράγοντες τις αγοράς κάνουν λόγο για «εξαΰλωση» των τραπεζικών μετοχών. Ενδεικτικό της ζημίας που έχει συντελεστεί είναι ότι στις 26 Ιουνίου ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε την συνεδρίαση, πριν την αναστολή των πέντε εβδομάδων, στις 658 μονάδες, ενώ σήμερα έκλεισε στις 238,40 μονάδες.

  Η απώλεια πλέον φτάνει το 64%, ενώ η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών έχει πέσει πλέον στα 4,6 δισ. ευρώ.

«Τεράστια ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση θα απαιτηθούν πλέον όχι μόνο λόγω του κάπιταλ κοντρόλ αλλά και της μεγέθυνσης των κόκκινων δανείων», λέει στο zougla.grο Λέων Δεπόλας, ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος της ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

«Λόγω της έκδοσης νέων μετοχών, οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν μεγάλη ζημία. Μετά τη σημερινή πτώση οι απώλειες από την κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου, υπολογίζονται γύρω στα 11 δις ευρώ», επισημαίνει χαρακτηριστικά.


Ακούστε τη συνέντευξη του Λέοντυα Δεπόλα στον Κώστα Μπετινάκη:

http://www.zougla.gr/money/article/ti-simveni-me-tis-trapezikes-metoxes----8a-apeti8oun-terastia-posa-gia-tin-anakefaleopisi

---
(*) Ο Λέων Δεπόλας ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση του στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά το 1985. Είναι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνωννων Σύμβουλος της Εταιρίας «ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ».
  Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών επί σειρά ετών καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΜΕΧΑ, εξελέγη μέλος ΔΣ του ΣΜΕΧΑ από τη σύσταση του έως το 1996 και μέσω της συμμετοχής του σε Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων καθ’ όλη την περίοδο της τελευταίας 20ετίας συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς γενικότερα.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me