Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Τρεις παραστάσεις του θεατρικού έργου

De Profundis (του Οσκαρ Ουάιλντ)
στο Μουσείο Τυπογραφίας, στα Χανιά
Την πανελλήνια πρεμιέρα της παράστασης που βασίζεται στο αριστουργηματικό έργο του Οσκαρ Ουάιλντ, De Profundis, "H αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της", παρουσιάζει το Μουσείο Τυπογραφίας στις 21, 22 & 23 Αυγούστου 2016, στις 9.30 μ.μ. 
  Η συγκλονιστική παράσταση De Profundis "H αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της" είναι εμπνευσμένη από το Μουσείο Τυπογραφίας και έχουμε την τιμή να ξεκινά το "ταξίδι" της από το αμφιθέατρο του Μουσείου, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων. 
Ερμηνεύει ο Νίκος Νίκας. 
Μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου.
«Κατάφερα να αποδείξω πως, τον φημισμένο από τον κακόφημο τους χωρίζει ένα μόνο βήμα» Oscar Wilde ( 1854- 1900)
Ένα μελανό σημείο στην ιστορία της παγκόσμιας δικαιοσύνης, αλλά και του Τύπου, είναι η δίκη και η καταδίκη του συγγραφέα και ποιητή Όσκαρ Ουάιλντ με το Νόμο περί Ομοφυλοφιλίας το 1895. Ο Ουάιλντ, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, είχε ερωτική σχέση με τον, κατά πολύ νεώτερο του, Άλφρεντ Ντάγκλας- τον επονομαζόμενο Μπόζυ. Ο πατέρας του Μπόζυ, Μαρκήσιος του Κουίνσμπερυ επιτέθηκε στον Ουάιλντ, ισχυριζόμενος πως, ο διασημότερος διανοούμενος της εποχής, είχε διαπράξει το έγκλημα του «σοδομισμού». Το Δικαστήριο καταδίκασε τον Ουάιλντ σε δύο χρόνια κάθειρξη και καταναγκαστικά έργα. Ο Τύπος της εποχής προέβαλλε το θέμα με τρόπο τέτοιο που αμαύρωσε στο έπακρο το όνομα και την φήμη του Ουάιλντ. Οι άθλιες συνθήκες της φυλάκισης του, η δήμευση όλης της περιουσίας του, η στέρηση των παιδιών του, η εγκατάλειψη και η προδοσία,  όχι μόνο επιδείνωσαν την ήδη εύθραυστη υγεία του ποιητή αλλά και τον κατέστρεψαν ψυχολογικά.  
Μέσα από το κελί του, έγραψε μια μακροσκελή επιστολή προς τον εραστή του και υπαίτιο- όπως πίστευε- της καταδίκης του. Η ερωτική αυτή επιστολή όπου αναπολεί, απολογείται, καταγγέλλει και φιλοσοφεί, εκδόθηκε μετά το θάνατό του- αρχικά λογοκριμένη και αργότερα ολόκληρη- με τον τίτλο De Profundis (Εκ Βαθέων). 
Σήμερα, σε μια παράσταση εμπνευσμένη από το Μουσείο Τυπογραφίας,  το αριστουργηματικό αυτό κείμενο γίνεται το μοναδικό υπερασπιστικό στοιχείο ενός δικηγόρου που ζητά από το κοινό μια νέα ετυμηγορία. Και είναι η «ανάγνωση» του  De Profundis  που παρασύρει ηθοποιό και θεατές σε ένα ταξίδι στην εποχή και στον μαγευτικό κόσμο του Όσκαρ Ουάιλντ.
Πρεμιέρα - Πανελλήνια Πρώτη: 21 Αυγούστου, Μουσείο Τυπογραφίας, Χανιά
Παραστάσεις: Μουσείο Τυπογραφίας, 21,22 & 23 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ.
Προκράτηση θέσεων (απαραίτητη) στο 6977 293 283.
Σας περιμένουμε όλους!
Subscribe in a reader Facebook page Follow me