Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

         "Προσωπικά δεδομένα" 

              τα αίτια τραγικού

           οδικού δυστυχήματος

 

   Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις εφτά το πρωί, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα προσπαθώντας να διασχίσει την οδό Θησέως στην Εκάλη, ο 40χρονος Γιώργος Λυμπερόπουλος.

  Γύρω στις εφτά είχε επικοινωνήσει με την σύντροφό του Κατερίνα και της είπε ότι βρισκόταν στο λεωφορείο κατευθυνόμενος στο δώμα όπου συζούσαν εδώ και περίπου δύο χρόνια, επιστρέφοντας από τη νυχτερινή βάρδια του.
  Η τροχαία Κηφισιάς ενημέρωσε για «σοβαρό ατύχημα και την μεταφορά του Γ.Λ στο ΚΑΤ» με τηλεφώνημα που έγινε στην κατοικία του κατάκοιτου πατέρα του.
Ουδεμία ανακοίνωση από κάποιο Μέσο για το φονικό δυστύχημα. Τα Μέσα εκείνη την ημέρα μετέδιδαν ένα άλλο τραγικό τροχαίο με θύμα μαθήτρια στην Κέρκυρα.
  Η αδελφή του Γιώργου και η Κατερίνα (η οποία εν τω μεταξύ είχε ενημερωθεί για το ατύχημα, ψάχνοντας να βρει γιατί καθυστερούσε να φτάσει σπίτι), έσπευσαν στο ΚΑΤ για να πληροφορηθούν το μοιραίο.
  Tην επομένη, από τον υποδιοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς, πληροφορήθηκαν ότι υπήρξε κρατούμενη για το δυστύχημα, αλλά ότι «οι κάμερες δεν έδειξαν ξεκάθαρα τι συνέβη». Ακόμη ότι η κρατούμενη ισχυρίσθηκε ότι δεν ήταν η μόνη που είχε κτυπήσει τον Γιώργο, αλλά δεύτερη…
  Η μητέρα της και η Κατερίνα, ζήτησαν αργότερα από τον υποδιοικητή της Τροχαίας λεπτομέρειες για το ατύχημα, αλλά εκείνος αρνήθηκε διότι «δεν είχαν το δικαίωμα επειδή δεν ήταν συγγενείς πρώτου βαθμού. (Επειδή δηλαδή η Κ. δεν είχε επισημοποιήσει ακόμη τον δεσμό της με τον Γ.).
  Στην κηδεία του άτυχου νέου, ο κόσμος είχε μπερδευτεί με το άλλο δυστύχημα στην Κέρκυρα, και κυκλοφόρησαν την «πληροφορία» που είχαν ακούσει στο ραδιόφωνο πως συνελήφθησαν δύο οδηγοί που είχαν εγκαταλείψει τον Γ.
  Τούτο είχε συμβεί στην Κέρκυρα, όμως, όπου η Τροχαία είχε κάνει σωστά τη δουλειά της συλλαμβάνοντας του υπεύθυνους που είχαν εγκαταλείψει αφού είχαν φονεύσει την άτυχη μαθήτρια.
  Ο πατέρας της Κατερίνας, ζήτησε από παλαίμαχο αστυνομικό συντάκτη να μεσολαβήσει σε ανώτερη αστυνομική αρχή για να μάθει λεπτομέρειες και να ενημερώσει την απαρηγόρητη κόρη του.
  Μέσω του Αττικάρχη του έκλεισαν ραντεβού με τον διευθυντή της Τροχαίας Κηφισιάς για την Παρασκευή στις 11 το πρωί.
  Ο Διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς, κ. Δημητρακόπουλος, τον δέχτηκε μία ώρα και, αργότερα, αφού προηγουμένως είχε να επιλύσει αιτήματα για επιστροφή αδειών και πινακίδων…
Παρών στη συνάντηση ήταν κι άλλος ανώτερος αστυνομικός αξιωματικός (τυχαία άραγε;).
  Εν ολίγοις εξήγησε στον πατέρα της Κ. ότι δεν μπορούσε να του δώσει οποιοδήποτε στοιχείο, επειδή «δεν ήταν συγγενής πρώτου βαθμού». «Το πόρισμα θα μπορέσει να το παραλάβει η αδελφή του θύματος την Δευτέρα», πρόσθεσε και άρχισε να απαντά σε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα.
  Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο έτερος αστυνομικός και ο πατέρας της Κ. έφυγε φανερά ενοχλημένος.
  Την Δευτέρα 21/1, δεν δόθηκε πόρισμα στην αδελφή του θύματος, αλλά της είπαν ότι «η δικογραφία θα πάρει μήνες». Από την Τροχαία είπαν επίσης ότι εκείνη την ώρα «έβρεχε καταρρακτωδώς (ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ) και ότι γι΄αυτό τον λόγο δεν μπόρεσαν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι κάμερες.
  Ας σημειωθεί ότι το δυστύχημα συνέβη λίγα μέτρα πέρα από την κατοικία Λάτση…
  Ακόμη διαβεβαιώνει πως «δεν έβρεχε», γείτονας που περνούσε την ώρα του δυστυχήματος και είχε δει το νοσοκομειακό και τους αστυνομικούς, όσο και η Κατερίνα.
  Το παράδοξο είναι πως για το δυστύχημα δεν υπήρξε κάποια άλλη δημοσιότητα, πλην της αναφοράς που έγινε από τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, που «αφιέρωσε τα γκολ στον παλίκαρο που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα».
  Ούτε από το ΑΠΕ που συνήθως μεταδίδει ακόμη και απλούς τραυματισμούς σε τροχαία ατυχήματα, ή ειδήσεις όπως «την ηλεκτροπληξία ελεφάντων στην Ινδία».
  Το δημοσίευμα αφιερώνεται στη μνήμη του άτυχου Γιώργου, ορφανού από μητέρα από δέκα χρόνων, που δεν πρόλαβε να χαρεί την οικογενειακή ζωή, ούτε την στοργή της μητέρας της Κατερίνας, που ήθελε πλέον να την αποκαλεί μητέρα…

 

  Δημοσιεύθηκε και στο:

 https://www.zougla.gr/greece/article/tragiko-distixima-me-pola-anapantita-erotimata

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me