Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

     «Η Ελλάδα Μετά ΙΙΙ -

Η ανασύσταση της μεσαίας τάξης»
Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την διαφωνία του με την Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε στο «Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών».
  Όπως είπε μεταξύ άλλων:
«Ο Κύκλος Ιδεών από το 2016 έως σήμερα –τώρα διανύει τον τέταρτο χρόνο της ζωής του– είναι μία δεξαμενή σκέψης συνδεδεμένη εκ των πραγμάτων με εμένα, που πήρα, μαζί με μία ομάδα στενών φίλων και συνεργατών, την πρωτοβουλία ίδρυσής του. Όμως ο Κύκλος είναι ανεξάρτητος, προοδευτικός, φιλοευρωπαϊκός, σε διαρκή ετοιμότητα, απροκατάληπτος, πολιτικά και κοινωνικά φιλελεύθερος».
  Είπε ακόμη:
«Προσπαθούμε με τις εκδηλώσεις μας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με τα εργαστήρια που οργανώνουμε σε κλειστούς κύκλους ειδικών, με τις εκδόσεις μας, με τη σελίδα μας στο διαδίκτυο και τα άρθρα που δημοσιεύονται εκεί, με ορισμένες τηλεοπτικού χαρακτήρα συζητήσεις στο μικρό web TV του Κύκλου, να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, σε αυτήν τη δημόσια συζήτηση βάθους. Βεβαίως, κορυφαίο γεγονός είναι τα Συνέδρια που οργανώνουμε κάθε Ιούνιο –αυτό είναι το τρίτο– για την «Ελλάδα Μετά», και χαίρομαι γιατί αυτό κατέστη εφικτό και εφέτος».
Για να διευκρινίσει εν κατακλείδι:
«Εν όψει δηλαδή της αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, προφανώς είμαι ικανοποιημένος αλλά δεν είμαι ούτε επαναπαυμένος, ούτε εφησυχασμένος ή για να το πω λίγο πιο ποιητικά, ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος, αλλά και τόσο συλλογικός».
  Το Συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, με ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στις 19:30.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me