Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Επιστολή

Δημήτρη Τσαλαπάτη

 

Προς το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ

Ενταύθα

 

 

 

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2005

 

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αποφάσισε με πλειοψηφία των παρόντων, στη σημερινή συνεδρίαση του, να «αφορίσει» και να απευθύνει «νουθεσίες», σ’ ένα μέλος του προεδρείου του, έχει δυστυχώς την πλήρη ευθύνη για όσα συμβαίνουν τελευταία και πάντως δείχνει τις προθέσεις του για όσους διαφωνούν με τους χειρισμούς του. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά φλέγοντα θέματα και βεβαίως την «πολιτική δίκη της ενημέρωσης» στο Ζάππειο, που συνεχίζεται.

Η αναφορά σε δήθεν «παρατυπία» στην πρόσκληση συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, που επικαλείται η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αποτελεί φθηνό άλλοθι για παρέμβαση στην αυτοτέλεια και την αυτονομία της Ομοσπονδίας. Οι εμπνευστές του, εκθέτουν και συνεργάτες τους, τους οποίους χαρακτηρίζουν «υπηρεσιακό προεδρείο» που φαίνεται προθύμως να υπακούει.

Ξεχνούν όμως, ότι πριν από την ΕΣΗΕΑ, αίτημα για την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΠΟΕΣΥ, είχαν εκδηλώσει την περασμένη εβδομάδα, και άλλες περιφερειακές Ενώσεις, αλλά και μεμονωμένοι συνάδελφοι .

Η διαβούλευση του τελευταίου τριήμερου μεταξύ μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρόσκληση, πριν βεβαίως αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ενώ υπήρξε επίσημη γνωστοποίηση για πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ από το περασμένο Σάββατο.

Το γεγονός, γνώριζαν και μέλη του «υπηρεσιακού προεδρείου» της ΠΟΕΣΥ, που ενημερώθηκαν εγκαίρως, ώστε, εφ’ όσον συμφωνήσουν και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ (όπως και έγινε) να διαβιβάσουν επιστολή προς τους προέδρους των Ενώσεων, για να παραστούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Είναι γνωστό επίσης ότι η συνεδρίαση είχε αρχικά οριστεί για την Τετάρτη το απόγευμα και μετά από αίτημα συναδέλφων, ορίστηκε για την Τετάρτη το πρωί.

Κάποιος όμως φαίνεται ότι την Τρίτη στις 10 το πρωί, άλλαξε τη γνώμη στους διεκπεραιωτές του θέματος της επιστολής.

Οπότε η «παρατυπία» που αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, χρεώνεται σε «τιμητές» και συνοδοιπόρους.

Οφείλουμε να επισημάνουμε σε όσους κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν ότι:

-          Η πρόσκληση της ΠΟΕΣΥ απευθύνεται μόνο προς το 11μελές αιρετό Δ.Σ. από το Δ΄ Συνέδριο, χωρίς να αποκλείει τη συζήτηση και άλλων θεμάτων.

-          Το υπηρεσιακό Δ.Σ. που υφίσταται, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τη βούληση του Συνεδρίου, ούτε να κάνει νέο Συνέδριο όπως επιδιώκουν κάποιοι.

-          Είναι καθαρό πως κάποιοι φαίνεται να μην θέλουν απόφαση από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, που σε προηγούμενες συνεδριάσεις του, ασχολήθηκε επίσης με σοβαρά θέματα του κλάδου και πήρε θέση ομόφωνα, με δημόσιες ανακοινώσεις :

o       Για τη νέα γενιά συμβασιούχων στο Κέντρο και στην Περιφέρεια, αλλά και για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους που είναι σε ομηρία στην ΕΡΤ, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και αλλού.

o       Για τις απολύσεις στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ

o       Για όσα δυσμενή προκαλούνται στις εργασιακές σχέσεις, με την κυβερνητική επιλογή του βασικού μετόχου, κ.λπ.

o       Για τους βετεράνους του επαγγέλματος και τις αυξήσεις-ψίχουλα που συνεχίζει να «προσφέρει» η κυβέρνηση

Είναι μάλλον οι ίδιοι που δεν άφησαν να βγει … ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για το πολιτικό παιχνίδι με τις λίστες.

Δια ταύτα: Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αυτοί που δεν θέλουν δράση και φωνή από την ΠΟΕΣΥ (και όχι μόνον) δεν είμαστε εμείς.

                                                                                                                                           Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

Ταμίας Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Πλειοψηφήσας σύμβουλος

του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού

«Κίνηση για την Ενότητα»

Δ΄ Συνέδριο ΠΟΕΣΥ
Subscribe in a reader Facebook page Follow me