Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΠΡΟΣ: Γενική Συνέλευση, ενταύθα

Σανίδα σωτηρίας αναζητεί απεγνωσμένα η γνωστή πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ, με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠ 28/2005) που έκρινε παράνομη την δημοσιοποίηση των καταλόγων Ρουσόπουλου, επιβάλλοντας και πρόστιμο 5.000 ευρώ στην Ένωση.

 

  Την απόφαση της Αρχής, που είχε κοινοποιηθεί από την περασμένη Παρασκευή, συζήτησε σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

 

   Την προσφυγή στο ΣΤΕ υπερψήφισαν οι παρατάξεις – με τα μέλη τους – στο ΔΣ: «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», «Συσπείρωση», «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Αριστερή Όχθη» και η παράταξη του συναδέλφου Πάνου Σόμπολου αποδεχόμενη κατ’ ουσίαν και αυτή τους χειρισμούς της πλειοψηφίας. Ο «διασυρμός κατ’ εξακολούθησιν» του δημοσιογραφικού κόσμου και η υπονόμευση του κύρους της ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται.

 

   Αντίθετη και σ’ αυτή την επιλογή παραμένει με συνέπεια μόνον η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ). Τα μέλη της στο ΔΣ Δ. Τσαλαπάτης και Κ. Μπετινάκης αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην συγκεκριμένη ψηφοφορία. Την ίδια στάση τήρησε και ο Νίκος Μεγγρέλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα μέλη της πλειοψηφίας έφτασαν στο σημείο να εκφράσουν την πρωτοφανή για τα συνδικαλιστικά χρονικά  άποψη ότι οι τρεις που απείχαν από την διαδικασία της ψηφοφορίας «θέτουν εαυτόν εκτός Ενώσεως».  

 

   Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, παραμένει αντίθετη στην πολιτική δίκη της Ενημέρωσης στην οποία κάποιοι επιμένουν και απαιτεί την τελευταία λέξη να πει η Γενική Συνέλευση.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me