Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ενωτικό και λειτουργικό προεδρείο

 

 

Πρόταση με τέσσερις προτεραιότητες για την έξοδο της ΕΣΗΕΑ από την κρίση, καταθέτει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Με αφορμή την πρόσκληση του συμβούλου της ΕΣΗΕΑ  Πάνου Σόμπολου για συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη με θέμα την συγκρότηση του προεδρείου, η ΚΕΔ γνωστοποιεί σε όλα τα μέλη της Ένωσης Συντακτών την άποψή της, όπως έχει χρέος, αλλά και για να μην διαστρεβλωθεί:

 

1.   Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι το προεδρείο πρέπει να συγκροτηθεί βάσει αρχών και όχι να θεωρηθεί «μοίρασμα καρεκλών» ή αξιωμάτων. Πιστεύουμε ότι το προεδρείο πρέπει να είναι: «αντιπροσωπευτικό, ενωτικό και προπάντων λειτουργικό».

 

2.        Θα ψηφίσουμε για τη συγκρότηση προεδρείου ΕΝΩΤΙΚΟΥ, εφόσον προηγουμένως οι παρατάξεις δεσμευθούν με χρονοδιάγραμμα και ψηφίσουν για την ικανοποίηση τεσσάρων σημαντικών ζητημάτων, τα οποία είναι τα εξής:

 

     Α). Μέτρα για την άμεση μείωση της ανεργίας. (Προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης)

 

     Β). Μέτρα για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης των συναδέλφων στον δημόσιο τομέα. (προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης)

 

     Γ). Μέτρα για την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. (Ζητάμε την πιστή τήρηση όσων προβλέπουν οι ΣΣΕ, αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης (πχ ηλεκτρονικά μέσα, οικονομικές εφημερίδες, απογευματινές κλπ) και κυρίως την πληρωμή ολόκληρης της αμοιβής της εργασίας για Κυριακή, Σάββατο, αργίες, αντικαταστάσεις, με πρόταση ωραρίου κλπ)

 

    Δ). Μέτρα για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε όλα τα ΜΜΕ. (Ζητάμε τη δημιουργία τριμελών επιτροπών δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε κάθε μέσο ενημέρωσης. Τα δύο μέλη θα ορίζονται από τον εργοδότη (π.χ. ο διευθυντής και ο διευθυντής σύνταξης) και το τρίτο μέλος θα εκλέγεται από τους εργαζόμενους)

 

Με τις τέσσερις αυτές αποφάσεις, συμφωνούν θεωρητικά όλες οι παρατάξεις. Δεν μπορούν όμως να μένουν στα λόγια. Χρέος του προεδρείου είναι να τις κάνει πράξη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

3. Μέ την υιοθέτηση αυτών των στοιχειωδών μέτρων στα οποία όλοι φαίνεται πως συμφωνούν, πιστεύουμε ότι το προεδρείο θα είναι ενωτικό και λειτουργικό

 

Απαραίτητο θεωρούμε επίσης λόγω της κρισιμότητας των προβλημάτων τη συγκρότηση και του αντιπροσωπευτικού προεδρείου της ΠΟΕΣΥ με βάση την πρόταση τριών σημείων την οποία έχουμε υποβάλει (από τις 14 Δεκεμβρίου 2004). Καλούμε τις τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ, (οι οποίες εκπροσωπούνται και στην ομοσπονδία με τους Σόμπολο, Νταβανέλο, Νικολόπουλο, Ζαγγανά) να ψηφίσουν και για τη συγκρότηση της ΠΟΕΣΥ με τα ίδια κριτήρια και αρχές αποφεύγοντας το παρασκήνιο και την αδιαφάνεια.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me