Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Προεδρείο δεν σημαίνει λευκή επιταγή

 

 Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ χρειάζεται Προεδρείο. Αντιπροσωπευτικό και ενωτικό για να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Αυτό που προέχει -και με όσα έχουν προηγηθεί- είναι η αγωνιστική διεκδίκηση εφαρμογής των κεκτημένων.

Τα 4 σημεία – προτεραιότητες που προτείναμε δεν σημαίνουν προσχώρηση των άλλων παρατάξεων στην ΚΕΔ. Αποτελούν απλώς προσχώρηση στην ΕΣΗΕΑ και εφαρμογή των κεκτημένων.

Και αυτό σημαίνει:

1.      Πιστή τήρηση των ΣΣΕ, επειδή δεν εφαρμόζονται παντού.

2.      Ισότιμη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

3.      Άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας με χρονοδιάγραμμα και σχέδιο άμεσης παρέμβασης που έχει κατατεθεί στο Δ.Σ. της Ενωσης.

4.      Επιτροπές δεοντολογίας σε κάθε ΜΜΕ.

Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να συμφωνήσει. Δεν μπλοκάρουμε καμία διαδικασία.

Δεν διαφωνούν με τα τέσσερα σημεία αλλά δεν τα ψηφίζουν. Θέλουν κάποιο αντιπροσωπευτικό προεδρείο χωρίς όρους. Κι όμως οι οκτώ κάποια στιγμή είχαν συμφωνήσει.

Όσοι λοιπόν θέλουν, μπορούν να προχωρήσουν αφού συμφωνούν μεταξύ τους αρνούμενοι το αγγελιόσημο και το δικαίωμα των συνταξιούχων μας να ψηφίζουν.

Δεν διεκδικούμε κάποια θέση, αλλά δεν θα παραιτηθούμε από οποιαδήποτε ευθύνη μας αναθέσει η πλειοψηφία.

Εμείς απλώς δεν επιθυμούμε να ανήκουμε σε μια παρόμοια πλειοψηφία.

Προτιμούμε να ταυτιζόμαστε με τους ανέργους, με τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με τους συνταξιούχους.

Για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.

  

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

 

 ----------------------------------------------

 

 

Ψύχραιμη αξιολόγηση, μαχόμενης ανακοίνωσης

 

Χρειάστηκαν τρεις σελίδες ανακοίνωσης της παράταξης Μαχόμενη Δημοσιογραφία για να αποδειχθεί και δημοσίως, πώς ούτε η παράταξη αυτή διαφωνεί με τα τέσσερα σημεία που από την αρχή έχει προτείνει η ΚΕΔ ως προϋπόθεση για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ.

 

Χαιρετίζουμε την απόφαση της παράταξης Μαχόμενη Δημοσιογραφία (Δημοσιογραφική Συνεργασία-Αριστερή Όχθη) να απευθυνθεί στα μέλη της ΕΣΗΕΑ και να εκφράσει τη θέση της για τη συγκρότηση προεδρείου όπως κάναμε κι εμείς εδώ και αρκετές μέρες, ώστε να πάψουν να κρύβονται ορισμένοι πίσω από τις κλειστές πόρτες. Τους κατηγορήσαμε επωνύμως ότι ο εκπρόσωπός τους στο Διοικητικό Συμβούλιο (Παν. Ράμμος) δήλωσε ότι πρέπει να πετάξουμε τους συνταξιούχους έξω από την Ένωση, και το σωματείο να είναι εργασιακό. Αυτή είναι η μόνη διαφωνία την οποία εντοπίσαμε μετά από τρεις μήνες διαβουλεύσεων.

 

Στην πολυσέλιδη ανακοίνωσή τους δεν λένε λέξη για το θέμα (ώστε να μην το μάθουν οι συνταξιούχοι που τους ψήφισαν) και επομένως συμπεραίνουμε ότι επιμένουν. Κανένα πρόβλημα και δηλώνουμε ότι σεβόμαστε τις απόψεις που είναι διαφορετικές. Η ΚΕΔ όμως ουδέποτε ζήτησε να αλλάξετε τις απόψεις σας. Η παράταξή σας διατηρώντας την αυτονομία της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη του στόχου της.

 

Εμείς από την αρχή ζητήσαμε τη δέσμευση των προσώπων που θα ψηφιστούν για το προεδρείο ότι θα υλοποιήσουν τέσσερα σημεία στα οποία ούτε και σείς έχετε καμιά αντίρρηση. Αποτελούν ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ του κλάδου, περιέχονται στις ΣΣΕ που έχουμε υπογράψει όλοι, αλλά δεν εφαρμόζονται. Αφορούν τους άνεργους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα και την τήρηση της δεοντολογίας. Προτείνουμε εδώ και τρεις μήνες συγκεκριμένα σχέδια αποφάσεων, αλλά αρνείστε (όπως και η Συσπείρωση) να τα θέσετε σε ψηφοφορία. Ο λόγος είναι προφανής. Η σκοπιμότητα σας τυφλώνει σε σημείο που δεν θέλετε να υλοποιηθούν όσα ήδη έχουμε πετύχει. Θέλετε να μένει η ΕΣΗΕΑ σωματείο σφραγίδα, που θα εκδίδει ανακοινώσεις αντικυβερνητικού περιεχομένου, και θα υπογράφει ΣΣΕ τις οποίες θα εφαρμόζει όποιος γουστάρει. Αντί για ισχυρό σωματείο προτιμάτε μια «σούπα» που δεν θα έχει το κύρος να επιβάλει την ΕΦΑΡΜΟΓΗ όσων έχουν υπογράψει οι εργοδότες και το κράτος.

 

Συνάδελφοι της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας: Επί σειρά ετών αγωνίζεστε για την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο πολιτισμός της απλής αναλογικής απαιτεί συναινέσεις και συμβιβασμούς για να λειτουργήσει. Εμείς επειδή γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της απλής αναλογικής είναι δύσκολος, ήδη από την προηγούμενη διετία προτείναμε τη συγκρότηση ΕΝΩΤΙΚΟΥ προεδρείου με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Το προεδρείο δεν υπάρχει για να εκφράζουν τις διαφωνίες τους οι παρατάξεις, αλλά για να διαχειρίζεται τα προβλήματα των μελών και για να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ, να ΕΚΤΕΛΕΙ, να ΥΛΟΠΟΙΕΙ, τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων της Ένωσης.

 

Στα τέσσερα σημεία που προτείνουμε, πρέπει να παραδεχτείτε πως ούτε και σεις έχετε οποιαδήποτε διαφωνία. Αφού λοιπόν συμφωνούμε, γιατί ψάχνετε αιτίες για να μην συγκροτηθεί ενωτικό και λειτουργικό προεδρείο, αντιπροσωπευτικό και αναλογικό από όλες τις παρατάξεις;

 

Κάνουμε έκκληση στα μέλη της ΕΣΗΕΑ τα οποία ψήφισαν την παράταξη Μαχόμενη Δημοσιογραφία, (όπως και την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ –ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ) να ρωτήσουν γιατί αρνούνται να δεσμευθούν τα μέλη του προεδρείου στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ όσων πέτυχαν προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη.

 

 

ΚΕΔ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me