Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Με την 19η προσπάθεια

 

Την  19η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά τις εκλογές της 8ης και 9ης Ιουνίου - συγκροτήθηκε το Προεδρείο του Δ.Σ., στο οποίο αντιπροσωπεύονται όλες οι παρατάξεις που μετέχουν στο Συμβούλιο. Το νεοεκλεγέν Προεδρείο,σχηματίστηκε με τις ψήφους των δέκα παρόντων από τους ένδεκα συμβούλους:

Πρόεδρος:            Πάνος Σόμπολος με 8 ψήφους (2 λευκά)
Α’ Αντιπρόεδρος:  Δημήτρης Τσαλαπάτης - 6 ψήφοι (λευκά 4)
Β’ Αντιπρόεδρος:  Γιώργος Βλαβιανός- 8 ψήφοι (λευκά 2)
Γ. Γραμματέας:     Δημήτρης Τρίμης - 8 ψήφοι (λευκά 2)
Ταμίας:                Παναγιώτης Ράμμος 8 ψήφοι (λευκά 2)

Μέλη:                    Κώστας Γκοτσίνας
                             Δημήτρης Κουμπιάς
                             Κώστας Μπετινάκης
                             Παντελής Μπουκάλας
                             Νανά Νταουντάκη
                             Φανή Πετραλιά

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκλεγμένων μελών του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ απουσίαζε δικαιολογημένα, επειδή βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή στο εξωτερικό, ο συνάδελφος Γιώργος Βλαβιανός.

Σε τυπική τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, πριν την ψηφοφορία, είχε αποδεχτεί την υποψηφιότητά του.
Στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα προήδρευσε ο δεύτερος στη σειρά πλειοψηφήσας σύμβουλος Δημήτρης Τσαλαπάτης.

 

Η επίτευξη λύσης ήρθε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όταν ο Δημήτρης Τρίμης κάποια στιγμή, με μια κίνηση δήθεν αγανάκτησης –για να δείξει προφανώς ότι θυσιάζεται - παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα του προέδρου. Την απόφαση είχε πάρει από την προηγούμενη, η παράταξη "Συσπείρωσης Δ.Τ" με συντριπτική πλειοψηφία και είχαν φροντίσει εντέχνως να διαρρεύσει. ‘Επρεπε όμως να δικαιολογηθεί και η επιμονή να είναι παρόντα στη συνεδρίαση και μέλη του Μικτού Συμβουλίου ως ακροατές.

 

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (Τσαλαπάτης- Μπετινάκης) ψήφισε λευκό, επειδή τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου δεν συμφώνησαν να δεχτούν τις προτεραιότητες που είχε θέσει ως προϋπόθεση, για να διασφαλιστούν τα κεκτημένα της Ένωσης. Απλώς συμμετείχε στο σχηματισμό του αντιπροσωπευτικού προεδρείου ώστε να μην κατηγορηθεί –όπως είχε γίνει προσπάθεια όλο αυτό τον καιρό που οι δύο «μονομάχοι» παρέμεναν ανυποχώρητοι- ότι εμποδίζει το σχηματισμό του.

 

Οι υποψηφιότητες τέθηκαν ανά παράταξη, ανάλογα με την αξιολόγηση των αξιωμάτων και ανάλογα με την σειρά που αποφασίστηκε –όχι εκείνη της κάλπης- ενώ στην ψηφοφορία δεν τηρήθηκε η σειρά που προβλέπει το καταστατικό. Προτιμήθηκε εκείνη που συνηθίζεται στα συνδικάτα – όπως ελέχθη.

 

Άλλα δύο περιστατικά χαρακτηρίζουν τη χθεσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ:

Ακυρο ψηφοδέλτιο εκλήφθηκε στην καταμέτρηση ως λευκό, με γνωμοδότηση μάλιστα δικηγόρου της ΕΣΗΕΑ!!.

Η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» ψήφισε χωρίς δεύτερη συζήτηση τον Πάνο Σόμπολο και τον Δημήτρη Τρίμη, ενώ αρνήθηκε την ψήφο της στην «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» θυμίζοντας έτσι μέρες 1989.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me