Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑ ΚΟΛΠΑ - ΟΥΤΕ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ

 

 

Σε κρίση σπρώχνουν τον κλάδο, Συσπείρωση και άλλοι στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. για να βγουν οι ίδιοι λάδι και να έχουν να πουν κάτι στον κόσμο μπας και τους πιστέψει.

 

Κατάλαβαν ότι το σχέδιο καταγγελίας για τη νέα Σ.Σ.Ε. που ψήφισαν ήταν αδιέξοδο, κάνουν πίσω, και διαλέγουν τώρα την επαναστατική γυμναστική για την τιμή των όπλων.

 

Έτσι, κατόπιν εορτής, επικαλούνται τις τελευταίες μέρες μια από κοινού διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε. με τις άλλες συνεργαζόμενες ενώσεις, ενώ όμως έχουν ήδη αρχίσει την κουβέντα με τα αφεντικά για την Σ.Σ.Ε. της Ε.Σ.Η.Ε.Α..

 

Επειδή όμως δεν περπατάει αυτή η ιστορία, η Συσπείρωση τα στυλώνει για να δείξει ετοιμοπόλεμη και ο κλάδος κινδυνεύει να μείνει χωρίς αυξήσεις, αφού οι διαπραγματεύσεις για νέα Σ.Σ.Ε. μένουν στον αέρα.

 

Το κόλπο έρχεται από τα παλιά, τότε που στον κλάδο υπήρχε Λουδοβίκος, ο οποίος μόλις επέστρεψε λόγω τέλους εποχής!..

 

Για να σοβαρευτούν όμως όλοι αυτοί και να σταματήσουν τα φτηνά καλαμπούρια τους, ο κόσμος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει περιθώρια για άλλες περιπέτειες.

 

Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων τα κατήγγειλε όλα από την αρχή και απαιτεί διαπραγματεύσεις ουσίας και σε κοινή κατεύθυνση με όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, αλλά (για να είναι και νόμιμη και αποτελεσματική η διαδικασία) η κάθε Ένωση διαπραγματεύεται τη Συλλογική Σύμβασή της και την ιδιωτική συμφωνία της (εφόσον έχει) για τα καταβαλλόμενα.

 

Και με διεκδίκηση για όλα όσα μας χρωστούν τα αφεντικά:

 

1.          Άμεση καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους και άμεση εξόφληση των χρεών των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία (κύριας και επικουρικής ασφάλισης).

2.          Άμεση καταβολή διορθωτικού ποσού για μισθούς και συντάξεις τουλάχιστον κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για απώλειες που διαπιστώνονται το 2005.

3.          Αυξήσεις για το 2006 τουλάχιστον 10% στους βασικούς μισθούς και στα καταβαλλόμενα χωρίς «πλαφόν».

4.          Η τρίτη 5ετία στον ίδιο εργοδότη να γίνει 2 τριετίες που να μην συμψηφίζονται.  Και συνολικά να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις 3ετίες με προσαύξηση 5% η κάθε μία.

5.          Όχι στις απολύσεις και ιδιαίτερα με πρόσχημα την αποκλειστική απασχόληση και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!..

6.          Να καθιερωθεί ρήτρα συνείδησης ώστε ο εξαναγκασμός (πχ. σε παραίτηση) να αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος για τους εργοδότες.

7.          Όχι στην εργασία «φασόν»,

8.          Και δέσμευση για Επιτροπές Δεοντολογίας σε κάθε Μέσο και για Ποιότητα στην Ενημέρωση.

 

ΚIΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me