Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για τους δημοσιογράφους στα μανταλάκια

 Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποδέχτηκε να πληρώσει το Σωματείο το λογαριασμό, για την διαπόμπευση των ονομάτων στων δημοσιογράφων που τολμούν ακόμα και βγάζουν τον επιούσιο από τη δημοσιογραφική απασχόλησή τους  στο Δημόσιο Τομέα.

Η πλειοψηφία, που αποτελείται από τα ετερόκλητα εκείνα στοιχεία, που ωστόσο συμφωνούν σ’ αυτό, (δηλαδή δίνουν δικαίωμα απολύσεων) και στην διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ όσων εργάζονται στον Δημόσιο  τομέα ή συνταξιοδοτήθηκαν, ψήφισαν ότι πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Το Ιερατείο της «άσπιλης και άμωμης δημοσιογραφίας» επιμένει. Αντί να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική, αντεπιτίθεται. Νέος στόχος η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) που επικρίνεται τώρα για το πρόστιμο των 5.000 ευρώ με το οποίο φιλοδώρησε την ΕΣΗΕΑ. Τώρα χλευάζουν την απόφαση και κατηγορούν την Αρχή. Ποιοι; Οι ίδιοι δήθεν διανοούμενοι που την είχαν αναγάγει σε υπέρτατο θεσμό όταν αποφαινόταν ότι παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα από την αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Σας προκαλεί έκπληξη; Κοινό γνώρισμα όλων των Ιερατείων, είναι η υποκρισία. 

Το παράδοξο είναι πως αντί να τους πάρουν με τα μπουγέλα, οι συνάδελφοι, προφανώς παραπλανηθέντες στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, επανεξέλεξαν –άρα τους πέρασαν από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ- όλους εκείνους που με πρωτοφανές εγχείρημα «να χάσουν την δημοσιογραφική τους ιδιότητα» όσοι δουλεύουν στη Γενική Γραμματεία Τύπου ή καλύπτουν οργανικές θέσεις στα γραφεία τύπου (δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας), επέμειναν δήθεν στη  «διαφάνεια» του επαγγέλματος.

 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση-εισήγηση της Υποεπιτροπής Διαφάνειας για τα ασυμβίβαστα, όλες οι άλλες παρατάξεις, (Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος-Αδέσμευτοι-Αριστερή Όχθη- Δημοσιογραφική Συνεργασία,) θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, να  «καταθέτουν την επαγγελματική τους ταυτότητα ή διαγράφονται». Κάτι που σημαίνει πως με τρόπο τους κάνουν έξωση από την Ένωση, το ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Την πλήρη διαφωνία της σε όλα αυτά, είχε εκφράσει μόνον η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων. Και επιμένει

  

Από αλλού είχε ξεκινήσει, η κυβέρνηση, αλλιώς συνέχισε και ας μας πουν όσοι κατάλαβαν που έφτασε. Δηλαδή τι είδους διαφάνεια πέτυχαν αυτοί που υποστήριξαν να κρεμαστούν οι συνάδελφοι στα μανταλάκια.

Η κατάληξη όμως, με το πρόστιμο των 5.000 ευρώ έδειξε το πραγματικό νόημα της υπόθεσης. Επρόκειτο για συμφωνία να … συνεισφέρει η ΕΣΗΕΑ στον ελλειμματικό ΜΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του Αλογοσκούφη.

Μόνο που τη λυπητερή καλούνται να πληρώσουν και οι συνάδελφοι που διαπομπέφθηκαν  με τα ονόματά τους στα μανταλάκια…

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me