Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

Οι πέντε μαχόμενοι συντρίμμηδες

 

Μόνο φακελωμένοι έχουν δικαίωμα στη ζωή οι άνεργοι δημοσιογράφοι.

Τη σχετική πρόταση-μελέτη  επέβαλε λόγω περιστασιακής πλειοψηφίας ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμμης υιοθετώντας και την άποψη της Αριστερής (Νανά) Όχθης για το περιβόητο «απογραφικό δελτίο», για το οποίο όμως έχει καταδικάσει την ΕΣΗΕΑ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά και η συνείδηση των δημοσιογράφων.

 

Αυτοί λοιπόν που αρνήθηκαν και εξακολουθούν να αρνούνται το σχέδιο άμεσης παρέμβασης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα  των ανέργων που έχει προτείνει από τις παραμονές των εκλογών η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, υιοθέτησαν και ήδη εφαρμόζουν το σύστημα «του δηλωσία» προκειμένου κάποιος να πάρει το πενιχρό επίδομα από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

 

Στην περίπτωση λοιπόν που δηλώσει «νομιμόφρων» με το απογραφικό Δελτίο, που είχε επιβληθεί από τις μέρες της συγκυβέρνησης της «κάθαρσης», (το 2004 με τους συναδέλφους κρεμασμένους στα μανταλάκια), παίρνει το επίδομα.

 

Οι συνάδελφοι που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, υποκύπτουν και υπογράφουν απαράδεκτες υπεύθυνες δηλώσεις προς την ΕΣΗΕΑ.

 

Αντί λοιπόν μαχόμενοι συντρίμμηδες και ρέστοι να ψάχνουν για προσχήματα «κοπάνας» από τις καθημερινές μάχες με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, επιδίδονται σε μια συνδικαλιστική γραφειοκρατία που θα τη ζήλευε και ο …Μπρέζνιεφ.

 

Εδώ και τώρα λοιπόν, να ξηλωθούν οι απαράδεκτες προϋποθέσεις για να έχουν δικαίωμα στο επίδομα οι άνεργοι.  Επειδή δεν μπορεί να εξαναγκάζονται:

 

  1. Να παραιτούνται από το δικαίωμα του φορολογικού τους απορρήτου.
  2. Να υποχρεώνονται να παραβιάζουν το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.
  3. Να δηλώνουν οι ίδιοι πως δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης
  4. Να δηλώνουν στην Ένωση πως είναι μέλη της, υπό την απειλή ποινής αν λένε ψέματα!

 

Επιτέλους, στη ζωή υπάρχει αξιοπρέπεια και  για τους κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me