Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Γλύτωσαν την Ρεπούση από
ερώτηση γα την «Χρυσή Αυγή»

 Απαγόρευσαν ερώτηση που υποβλήθηκε στη βουλευτή της  ΔΗΜΑΡ Μ.Ρεπούση για την συμβολή που μπορεί να είχαν τα αποφθέγματα της για το Ζάλογγο και την Σμύρνη, στην πορεία της  «Χρυσής Αυγής».
   Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου  στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ , η οποία παραχωρήθηκε δωρεάν, επειδή οργανώθηκε από την «Ένωση για τα  Δικαιώματα του Ανθρώπου»».
    Εξηγήσεις για το περιστατικό ζητεί με επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ο Δ. Ι. Τσαλαπάτης, καθώς για την βιομηχανία χορηγιών που έχει καθιερωθεί τελευταία με τις αίθουσες στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.

Η επιστολή :   


Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Υπόψη ΓΓ Μ.Κατσίμη  - Ταμία Δ. Κοτταρίδη
και κάθε ενδιαφερόμενου.
                                                                             
 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις επιδόσεις της πλειοψηφίας  του ΔΣ, με την βιομηχανία χορηγιών που έχει εγκαινιάσει, δίνοντας  συστηματικά δωρεάν την αίθουσα, ( μόνο η  αποκατάσταση κόστισε τουλάχιστον 130.000 ευρώ στα μέλη της), με αποτέλεσμα να συνεχίζεται  η αλόγιστη σπατάλη, η οποία επανειλημμένα έχει επισημανθεί.

  Φαίνεται όμως ότι με τις  χορηγίες που αποφασίζονται από την «τρόικα» στο προεδρείο της Ένωσης, φιλοξενούνται εκδηλώσεις στις οποίες συμβαίνουν και διάφορα ενδιαφέροντα τα οποία ούτε το ΔΣ πληροφορείται, ούτε βέβαια η κοινή γνώμη.

  Αυτό που συνέβη πάντως  στην  συνέντευξη τύπου της «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» ισοδυναμεί, όπως φαίνεται, με λογοκρισία επειδή το πάνελ θέλησε με αυτό τον τρόπο να προστατεύσει την  βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Μ. Ρεπούση από ενοχλητικές ερωτήσεις.

  Το σχετικό σχόλιο που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (4-10-2013)   είναι αποκαλυπτικό. Έχει τίτλο «Κάλυψη Ρεπούση» και αναφέρει:

«Απαγορεύεται η ερώτηση!
Μην πάει το μυαλό σας σε σκοτεινούς καιρούς στρατοδικείων, αυτό συνέβη χθες κατά τη συνέντευξη της «Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (!..) που πραγματοποιήθηκε μάλιστα σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
Ενώ είχαν υποβληθεί αρκετές ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και μία από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, απαγορεύθηκε υποβολή ερώτησης προς την ίδια.
 Αρχικά ο προεδρεύων Κ. Παπαϊωάννου προέβη σε οδηγίες σχετικά με το περιεχόμενο της ερώτησης, ακολούθως δε ο πανεπιστημιακός Δ. Χριστόπουλος απαγόρευσε την υποβολή της.
Εάν οι κύριοι αυτοί το έκαναν ως «εκδούλευση» προς την κ. Ρεπούση απαγορεύοντας την ελεύθερη έκφραση, έβλαψαν σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα που υποτίθεται ότι προασπίζουν. Η απαγορευμένη ερώτηση προς την κ. Ρεπούση:
 «Γνωρίζει ότι συνέβαλε και η ίδια στην άνοδο της Χρυσής Αυγής με τα ανήκουστα ιστορικά αποφθέγματά της, που η Χ.Α. εκμεταλλεύθηκε, όπως "συνωστισμός" Σμύρνης και "γλίστρημα" στον Ζάλογγο;».
 Ευπρόσδεκτη κάθε απάντηση.   ΙΕΤ…»

Τώρα είναι η σειρά της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να δώσει τις  δέουσες εξηγήσεις.

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

Subscribe in a reader Facebook page Follow me