Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Πάνε να βάλουν χέρι στα ταμεία μας


Συντονισμένη μετωπική επίθεση δέχεται το ασφαλιστικό σύστημα των δημοσιογράφων την οποία υποθάλπουν εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης «Συσπείρωση». Ιδεολογικό της υπόβαθρο, παλιά στυφή συνταγή από τις μέρες Μανωλάκου.

Ειδικότερα:

1. Στην ΕΣΗΕΑ η απόπειρα να μπουν από το παράθυρο γραφίστες, φωτορεπόρτερ και ένας ακτινολόγος γιατρός του ΙΚΑ, μπορεί να μην πέτυχε, αλλά παραμένει σε εξέλιξη, με τον Τρίμη να καραδοκεί και τους δικούς του να σηκώνουν τα λάβαρα, όπως και προχθές στην εκδήλωση των Σκοπιανών με το Ουράνιο Τόξο, για το αλφαβητάρι τους.

2. Με τροπολογία που καταθέτει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας Τρίμη - Νταβανέλου (πνευματικά τέκνα του Λουδοβίκου) επιχειρείται να μεταφερθούν στην ασφάλιση του ΤΣΠΕΑΘ από το ΙΚΑ, οι τεχνικοί ραδιοφωνίας, όπως ακριβώς τους το είχε υποσχεθεί το 2000 ο τότε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ με απώτερο στόχο να γίνει στη συνέχεια άλωση του ΕΔΟΕΑΠ. Το εκπληκτικό είναι ότι κάποιοι παγίδεψαν το νέο πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο , το γγ και εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ  Γ. Πουπάκη να συνηγορήσουν υπέρ της απόπειρας κατά της ασφάλισης των δημοσιογράφων με την οποία συμφωνεί και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ (στέλεχος του Συνασπισμού) Αλ. Καλύβης, συνδρομητές  των θέσεων του Α. Νταβανέλου  στην εργατική αλληλεγγύη.

3. Στον ΕΔΟΕΑΠ, κάτω από τη μύτη της διοίκησης συνεχίζεται να βαφτίζεται το κρέας ψάρι και ένας αλλοδαπός νυχτοφύλακας , μία ψυχοθεραπεύτρια και δεκατρείς γιατροί γίνονται όλοι μάτσο και γράφονται ως μέλη στην ΕΠΗΕΑ –από το παράθυρο- για να επωφεληθούν από παροχές που δεν τους ανήκουν.
 

Με τον τρόπο αυτό όμως:
α/ Εφαρμόζεται άνετα ένας πρώτης τάξης εκμαυλισμός και εξαγορά στους γιατρούς, όπου το φακελάκι μετονομάζεται «εφ’ άπαξ και επικούρηση»
β/ Ανοίγει ο δρόμος για να μπαίνουν στον ΕΔΟΕΑΠ ετεροεπαγγελματίες μέχρι ό,τι γουστάρουνε τα αφεντικά.

Ήδη, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και οι υπηρεσίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος έχει στη διάθεσή του τα συγκεκριμένα στοιχεία που μπορούν να διαβάσουν και άλλοι καθ’ ύλην αρμόδιοι:


 Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2006
Κύριον
Φίλιππο Χριστόπουλο
Διευθυντή Υπηρεσιών ΕΔΟΕΑΠ

Ενταύθα
      

   Παρακαλώ να μας ενημερώσετε, ως μετόχους-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, για τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με τις κυρίες ή κυρίους ιατρούς, που υπηρετούν στον οργανισμό μας και συγκεκριμένα:
-     Ποιοι έχουν και δεύτερη θέση σε άλλον οργανισμό ταμείο, νοσοκομείο κ.λπ.
-     Ποιοι διατηρούν προσωπικό ιατρείο;
-     Και ποιοι από αυτούς από την 1η Νοεμβρίου 2006 έχουν γίνει και μέλη της ΕΠΗΕΑ; Διότι σύμφωνα με το Καταστατικό της η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εγγράφει ως μέλη της, μετά από αίτησή-δήλωσή τους, μόνο όσους «εργάζονται αποκλειστικά και κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας στις οικονομικές, εμπορικές και διοικητικές υπηρεσίες» και του ΕΔΟΕΑΠ και πάντως όσους έχουν τις ακόλουθες ειδικότητες (και ως γιατροί;) «Οικονομικού ή Εμπορικού Διευθυντή, αναπληρωτή αυτών, Προσωπάρχη, Ταμία, Λογιστή, Βοηθού Λογιστή, Αναλυτή ή Προγραμματιστή Η/Υ, Παραγωγού Διαφημίσεων, Εισπράκτορα, Διεκπεραιωτού, Αποθηκάριου, Δακτυλογράφου, Αρχειοθέτηση, Υπαλλήλου Marketing, Διαφημίσεων και Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Πιστώσεων και Πωλήσεων, Συνδρομών, Προσφορών Μηχανογράφησης, Στατιστικής Υπηρεσίας, Κυκλοφορίας, Γραμματείας, Τηλετύπων (FAX), Τηλεφωνητή και του Υπαλλήλου Ροής Προγράμματος των νόμιμων λειτουργούντων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών».

   Επίσης να μας ενημερώσετε αν για τους υπηρετούντες γιατρούς εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί η ΣΣΕ ΕΠΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ ως προς τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα και τα καταβαλλόμενα και αν τους έχει χορηγηθεί από εσάς βεβαίωση για την απασχόληση με τις ως άνω υπαλληλικές ιδιότητες, που αποτελούν ασυμβίβαστο προς το ιατρικό λειτούργημα αλλά είναι προϋπόθεση εγγραφής στην ΕΠΗΕΑ.

  Αντιλαμβάνεστε ότι λόγω του κατεπείγοντος η απάντησή σας θα πρέπει να μας δοθεί εντός δύο ημερών, το αργότερο (σύμφωνα με το Ν.1599/86 και επόμενα).

Με εκτίμηση


Δ. Ι. Τσαλαπάτης  -  Κων. Μ. Μπετινάκης
Δημοσιογράφοι

(Κοινοποίηση: Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ,  Δ.Σ. ΠΟΕΣΥ,  Δ.Σ. ΕΔΟΕΑΠ,  Νομική Υπηρεσία ΕΔΟΕΑΠ,  Νομική Υπηρεσία ΕΣΗΕΑ και  κάθε ενδιαφερόμενο).

  Την ίδια ώρα η ταφόπλακα έρχεται με μια διάταξη από το νομοσχέδιο Τσιτουρίδη που

α/  από τη μια κάνει σκόντο 75% στις εργοδοτικές εισφορές,
β/   και από την άλλη με δύο άλλες χαριστικές διατάξεις  καθιερώνει να γίνεται η εξόφληση των δισεκατομμυρίων που χρωστάνε τα αφεντικά στα ταμεία σε 96 δόσεις.
  

    Με την πρώτη διάταξη όμως, ανατρέπεται και το σύστημα των πόρων των ταμείων. Επειδή, με την μείωση των εργοδοτικών εισφορών –στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης - γίνεται εξομοίωση των εντύπων που εκδίδονται στο νομό Θες/νίκης, με την υπόλοιπη περιφέρεια και μπορεί να διεκδικηθεί από τα αφεντικά, κατάργηση των πόρων του ΤΣΠΕΑΘ, που εισπράττεται με τις διαφημίσεις.
 

    Το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο. Κι στο κόλπο συσπειρώνονται πολλοί. Από τη μια μπουκώνουν με κόσμο τα δημοσιογραφικά ταμεία, (μαζί με τους τεχνικούς της ραδιοφωνίας μετά έρχεται η σειρά όλων των τεχνικών της ΕΡΤ που ανήκουν στην ίδια ομοσπονδία). Ταυτόχρονα πετσοκόβουν τα έσοδα των ταμείων οπότε η κατάρρευση δεν αργεί.

  Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων απαιτεί να σταματήσει και το παραμύθι με τα μπλοκάκια  των δημοσιογράφων και το ΤΕΒΕ. Τα δάκρυα της Συσπείρωσης δεν δικαιολογούν τα συντρίμμια που έχουν προκαλέσει στο επάγγελμα οι πρακτικές Τρίμη - Μανωλάκου. Επειδή με το νόμο Σιούφα κι ό,τι ακολούθησε (είχαν τότε κλείσει τα μάτια η παρέα του άλλοτε προέδρου της ΕΣΗΕΑ), οι μισοί δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει πάρε-δώσε με το ΤΕΒΕ.

ΥΓ:  Προς ανώνυμο -αλλα όχι άγνωστο- "τεχνικό ραδιοφωνίας".

AN  στείλεις τα πραγματικά στοιχεία σου η επιστολή σου θα δημοσιευτεί. Πάγια τακτική στην ιστοσελίδα "στυξ" είναι να δημοσιεύονται ενυπόγραφεες απόψεις. Πάντως, ευχαριστούμε για την πρόθυμη και ευγενική συνδρομή σου που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.

Το όψιμο ενδιαφέρον σου για ισχυρά ταμεία, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, (και χωρίς να πληρώσουν πρώτα τα κλεμμένα -χρόνια τώρα- από όλα τα ταμεία (ΙΚΑ,ΤΣΠΕΑΘ κλπ) οι εργοδότες), με μια απλή πολιτική παρέμβαση, δεν εξασφαλίζει προοπτική σε κανένα.

Η συνδικαλιστική αλληλεγγύη δεν μπαίνει στη διατίμηση ούτε καθορίζεται από τους κανόνες της αγοράς.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me