Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Απέναντι στα συντρίμμια…

 

 

         Σε ναυάγιο οδηγούν τα Ταμεία μας και την

 

     ΕΣΗΕΑ συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες συσπειρώσεων  που επιμένουν να κινούνται… σύρριζα στις ακτές της Άνδρου.

 

Αφού κατάφεραν να μη θέλουν να ενώσουν την αριστερά, τώρα δίνουν τον όρκο του… Ιπποκράτη! Με τον τρόπο αυτό οι αρχάγγελοι της συσπείρωσης:

 

1.     Στην ΕΣΗΕΑ επιμένουν να θέλουν να γράψουν ακτινολόγο του ΙΚΑ, ως μέλος της. Η έκπληξη γίνεται μάλλον την Πέμπτη, στο Μικτό Συμβούλιο που συζητά να γράψει στην Ένωση κάμποσους γραφίστες και ένα φωτορεπόρτερ.

 

2.     Στο ΤΣΠΕΑΘ πασχίζουν να ασφαλίσουν από το παράθυρο τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, εκτελώντας εν ψυχρώ την έννοια των συλλογικών συμβάσεων και κάνοντας έτσι μποναμά στους Αυγουστινιάτους. Όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι με τον άνεργο βιομήχανο τη «Μακεδονίας», που άφησε στο δρόμο κόσμο και κοσμάκη, χωρίς να ανοίξει μύτη.

 

3.     Στον ΕΔΟΕΑΠ επιμένουν να γράφονται γιατροί στην ΕΠΗΕΑ. Ήδη γράψανε 14 και τώρα θέλουν να γράψουν και τους υπόλοιπους για να ολοκληρωθεί ο εκμαυλισμός.

 

           Οι χθεσινές εξελίξεις είναι άκρως αποκαλυπτικές:

 

   ---    Στη μιάμιση το μεσημέρι σε προγραμματισμένη σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ, για την εξαγορά των γιατρών του Ταμείου από συγκεκριμένη συσπείρωση, περίσσεψαν οι καταγγελίες Μπετινάκη – Τσαλαπάτη και θεωρήθηκε περιττή η παρουσία του οργανωτικού γραμματέα της ΠΟΕΣΥ. Μετά τις πρώτες αποχωρήσεις, άρχισε το παρανοϊκό ΤΡΙΜΗ-σόου, με σολίστα τον ίδιο και Νταβανέλο χειροκροτητή, που δεν άφησε όρθιο ούτε τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, παρόλο που κάνει ότι μπορεί για να δείχνει «δικός του».

      

    Το βάρος πέφτει τώρα στον αρχίατρο του ΕΔΟΕΑΠ να τιμήσει τον όρκο του και να παραμείνει γιατρός με αυτοτέλεια και ο Ιατρικός Σύλλογος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γιατί εδώ δεν μιλάμε για φακελάκι, αλλά για… χαρτοσακούλα.

 

     --- Στις 5 το απόγευμα έγινε συντρίμμια το ΤΣΠΕΑΘ με τροπολογία Τρίμη – Τσιτουρίδη που καταλήγει:

Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται  με μπλοκάκι, εκτός από το ΤΕΒΕ να πληρώνουν και ΤΣΠΕΑΘ και να μπαίνει μπουρλότο στο Ταμείο της κύριας ασφάλισης αφού επέρχεται θανάσιμο πλήγμα στο θεσμό των ΣΣΕ.

 

    Ποιος εργοδότης τώρα θα εφαρμόζει ΣΣΕ και θα πληρώνει δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων;

Όσο για τις απολύσεις, τώρα θα μπορούν να γίνονται και χωρίς αποζημίωση. Αφού σε λίγο όλοι οι δημοσιογράφοι θα υποχρεωθούν να είναι "freelance".

 

Επιτέλους, ο αγώνας του Λουδοβίκου, τώρα δικαιώνεται, με τα παιδιά του να πετάνε τον κόσμο από το κατάστρωμα και χωρίς σωσίβια.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me