Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

«Δια ταύτα» προνομιακές εξαιρέσεις
από την   απεργία στα ΜΜΕ

Εξαιρέσεις  στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
  Μεταδίδονται κανονικά από τα κανάλια της Νova οι ποδοσφαιρικοί αγώνες  Τσέλσι –Παρί Σεν Ζερμέν  και Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης. Τόσο σημαντικοί για το μέλλον του κλάδου.
  Πάντως, κόπηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η μετάδοση της μαγνητοσκοπημένης  συνέντευξης του  Σταύρου Θεοδωράκη στον «ALPHA”
  Αντίθετα όμως, θα παίξει στον ίδιο σταθμό η εκπομπή «Δια ταύτα» του Λάκη Λαζόπουλου,  με άδεια των τεχνικών της τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και με αντάλλαγμα να παρουσιασθούν τα αιτήματα του συγκεκριμένου κλάδου.
  Επίσης δεν επετράπη , παρ’ όλο ότι ζητήθηκε εγκαίρως η άδεια, να μεταδοθεί η αυριανή συνέντευξη  του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Μάκη Κουρή
  Ο κ. Ομήρου που θα βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα και αύριο για κρίσιμες συνομιλίες με την κυβέρνηση και τα κόμματα, εξέφρασε την επιθυμία, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή, να εκθέσει  τις απόψεις του επί των εξελίξεων  στο Κυπριακό ενόψει των συζητήσεων για το νέο σχέδιο Ανάν.
 
  Την έντονη διαφωνία του με τις απαγορεύσεις αυτές  εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ και π. Α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ  Δημ. Τσαλαπάτης τονίζοντας ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι  της ΝΔ  στην Ένωση έχουν τους λόγους του να μην ακουστεί η άλλη πλευρά για την επόμενη μέρα στην Κύπρο.
  Την ίδια θέση όμως με στελέχη της ΝΔ έχουν και εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ένωση, προφανώς λόγω της ανοικτής πλέον  εσωκομματικής διαφωνίας στο ΣΥΡΙΖΑ, για το όλο θέμα.


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Subscribe in a reader Facebook page Follow me