Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Σπρώχνουν τους υποψηφίους
που θέλει η διαπλοκή

  Με βάση την διαπίστωση ότι «τα σκουπίδια έχουν ρεύμα» στις εκλογές του Μαΐου  και επιβράβευση της παράγκας Καψή από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, «τιμήθηκε» από τον συναυτουργό λογοκριτικών παρεμβάσεων στην ενημέρωση, ΓΓ Τύπου, η  επέτειος για την «Ημέρα   Ελευθερία του Τύπου», που είναι κάθε χρόνο η 3η Μαίου.

  Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) επισημαίνοντας ότι σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε την  ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης την Τετάρτη 30 Απριλίου (παραμονή της Πρωτομαγιάς), και δήθεν «με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου» το πρόγραμμα μεταξύ άλλων, είχε:

# «Χαιρετισμούς της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου  και του γενικού γραμματέα της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά» σαν άλλοθι για την φιέστα.
# Ομιλία μόνο δύο υποψηφίων ευρωβουλευτών (ο ένας ήταν  Π. Καψής)
# Στρογγυλό τραπέζι με 5 υποψήφιους δημάρχους από ισάριθμους Δήμους της Αττικής, όπου όμως παίζουν ρόλο οι επενδύσεις για ...τα σκουπίδια.

Με τον τρόπο αυτό  η ηγεσία των δημοσιογραφικών ενώσεων (με θητεία στην Πολιτική Άνοιξη  και το γραφείο Γκαργκάνα), έδωσε το δικό της στίγμα στην προεκλογική φιέστα της ΓΓ. Ενημέρωσης επιβραβεύοντας με τη συμμετοχή της λογοκριτικά φαινόμενα, και κάνοντας βαθειά υπόκλιση στην κυβερνητική εξουσία και σε εκλεκτούς των βαρόνων του τύπου.

Πιο πρακτικός απ’ όλους όμως αποδείχθηκε ο τέως δημοσιογράφος ο Σ. Κεδίκογλου. Ξανάπιασε δουλειά βαδίζοντας στα αχνάρια του «Μαύρου στην ΕΡΤ» και ανακοίνωσε "αξιολόγηση δομών", δηλαδή προθάλαμο λουκέτου και για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έχουν τον τρόπο τους να τιμούν … ελευθερία του Τύπου.


Με λουκέτα και χειροπέδες στην ενημέρωση.

Κίνηση   Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Subscribe in a reader Facebook page Follow me