Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Μετά τα αμοιβαία τα ομόλογα

 

Το τσουνάμι με ομόλογα της αρπαχτής, που αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις για την περιουσία των ασφαλιστικών Ταμείων, πλήττει ήδη και το ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Η αποκάλυψη για δύο «κρυφά», αφορά προς το παρόν το ΤΣΠΕΑΘ και τους εφημεριδοπώλες, αλλά αναδεικνύει μεθόδους και πρακτικές απαράδεκτες, εντοπίζει πολιτικές, καταλογίζει ευθύνες, αλλά απαιτεί και υπεύθυνη αντιμετώπιση:

1.    Για να σώσουμε πραγματικά τα λεφτά μας

2.    Για να πληρώσουν τις οφειλές οι εργοδότες

3.    Για να περιφρουρήσουμε το ασφαλιστικό σύστημα για όλους με διαφάνεια και υπεύθυνη στάση

4.    Για να κόψουμε το βήχα και το άλλοθι στις Κασσάνδρες και στους απέναντι από τον κλάδο

 

Οι ανορθόδοξες μέθοδοι επενδύσεων με τα «κρυφά», αποτελούν πρωτοφανή πρόκληση. Τα αποθεματικά των Ταμείων μας δεν είναι δυνατό να τοποθετούνται σε επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου –όπως τα «δομημένα» ομόλογα- χωρίς τη σιγουριά της εξασφάλισης του κεφαλαίου και των αποδόσεων.

 

  Προηγήθηκαν όμως και παρατράγουδα που καταγγείλαμε, για άλλους χειρισμούς (σε άλλα νευραλγικά πόστα του κλάδου) για αμοιβαία κεφάλαια δήθεν ευκαιρίας, για έντοκα που κάποιοι έσπασαν, για τοποθετήσεις που δεν έγιναν, για ακίνητα που αγοράστηκαν για να… αγοραστούν και για άλλα που μένουν ξενοίκιαστα, για χρηματιστηριακά μικρομάγαζα που κοσμούν δραστηριότητες σε επικουρικά και αλλού, για νεοκλασικά κτίρια που αγοράστηκαν χωρίς εγγυήσεις και για αυτοκρατορικές επιλογές στους πρόποδες της Ακρόπολης, που δεν έγιναν ποτέ, ούτε μουσεία.

 

Τα Ταμεία μας, μαζί με τις Ενώσεις, οφείλουν να στηρίζουν την αυτοτέλεια της δημοσιογραφικής λειτουργίας και έτσι το δικαίωμα στην υπεύθυνη ενημέρωση, που αποτελεί εγγύηση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

 

Και σ΄ όλα αυτά βέβαια δε χωράνε χημικά, κλόμπ, κουκούλες, ιατρικές ρόμπες, χαλκεία και προβοκάτσιες.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me