Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

«Το νου σας,

κυκλοφορεί ομόλογο!!..»

 

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του

 

 κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου, ότι το ταμείο των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) είχε κέρδος 3.100.000 ευρώ από την επένδυση του δομημένου ομολόγου των 130.000.000 ευρώ για 10 μήνες, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων επισημαίνει τα εξής:

Ο ισχυρισμός του κ. Ρουσόπουλου είναι παιδαριώδης και οπωσδήποτε ψευδής.

Το αίτημα των δημοσιογράφων είναι να επιστραφούν στο ταμείο όλα τα λεφτά (με όλους τους τόκους, τις αποδόσεις κ.λπ.), και γι’ αυτό έγιναν οι δύο 24ωρες απεργίες.

 

Η επαναγορά του ομολόγου απλώς αφαιρεί από το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. το ρίσκο της διακράτησης του ομολόγου για μία 20ετία.  Όταν λοιπόν η κυβέρνηση θα αποφασίσει να δώσει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις και μάθουμε αν το ομόλογο έπρεπε να αγοραστεί π.χ. στο 87% ή στο 90% ή στο 95% αντί για το 100% τότε με μια απλή αφαίρεση θα μάθουμε και πόσα ζημιώθηκε το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. από αυτές τις πράξεις.  Αλλά και ποιος ωφελήθηκε από αυτές τις πράξεις.

 

Αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βαφτίζει «κέρδος» το μέρος των «τόκων» που προθυμοποιήθηκε η PROTON BANK να καταβάλει στο Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. και συμπεραίνει ότι το θέμα έληξε, και δεν υπάρχει ούτε γάτα, ούτε ζημιά, πλανάται πλάνην οικτράν. 

Ρωτάμε:

-         Διαβεβαίωσε κάποιος τον κ. Ρουσόπουλο ότι ουδείς πήρε μίζα από τη διακίνηση του ομολόγου;  Έχει όνομα;

-         Διαβεβαίωσε κανείς τον κ. Ρουσόπουλο ότι το συγκεκριμένο ομόλογο «έπρεπε να αγοραστεί στο 100% αντί για το «συνηθέστερο» 87%»;  Γιατί δεν τον κατονομάζει;

Η Κ.Ε.Δ. επισημαίνει ακόμη ότι:

-         Αν ο κ. Ρουσόπουλος ανοίξει οποιαδήποτε εφημερίδα θα δει στις οικονομικές σελίδες ότι ακόμα και για καταθέσεις ταμιευτηρίου οι Τράπεζες προσφέρουν επιτόκιο έως και 3,75%.

-         Είναι αυτονόητο ό,τι το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. είχε ζημιά από αυτές τις πράξεις, αλλά δεν γνωρίζουμε το ακριβές ύψος της.

-         Είναι αυτονόητο ότι ο κατηγορούμενος δικαιούται να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τον οποίο εκπροσωπεί, αν δεν είναι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση των ομολόγου,  γιατί καταφεύγουν σε παιδαριώδεις, αναληθείς ισχυρισμούς;

Η Κ.Ε.Δ. καλεί τους συναδέλφους να αγνοήσουν τις επενδυτικές αναλύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και απευθύνει έκκληση στις Διοικήσεις όλων των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας: ΠΡΟΣΟΧΗ, μην αγοράσετε το ομόλογο που μόλις ξεφορτώθηκε το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ…!

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me