Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ “ΑΥΓΗΣ”

του  Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη (*)

 Με άρθρο της από την ημιεπίσημη κυβερνητική εφημερίδα (παρατίθεται), το θλιβερό κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», η γνωστή ΣΥΡΙΖΑία, συντρόφισσα Αγγέλα Νταρζάνου, καταβάλλει αγωνιώδη, όντως, προσπάθεια, πλην όμως ανεπιτυχή, να βγάλει λάδι τη συν. Μαρία Αντωνιάδου συνεταίρο επί 4 χρόνια στην ΕΣΗΕΑ του μέντορα της Δημήτρη Τρίμη, σχετικώς με την υπόθεση των χρημάτων για τα σεμινάρια της Ενώσεως.

  Και γιά να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την «αγωνία» της εκφράζει έντονη ανησυχία γιά την αδυναμία συγκρότησης σε σώμα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μήνες μετά τις αρχαιρεσίες. Αγνοεί ή εμφανίζεται να αγνοεί τεχνηέντως, ότι η παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» της προηγούμενης Προέδρου της ΕΣΗΕΑ κρατούσε την εντολή σχηματισμού του ΔΣ σε σώμα, μέχρι να την επιστρέψει ως ανεπιτυχή. Προς τί λοιπόν οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί της;

  Το μυστικό όμως είναι, ότι, πίσω από την προσπάθεια της Νταρζάνου, κατ’ επέκταση και της «ΑΥΓΗΣ», να κουκουλωθεί όπως- όπως το πρώτο πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών (κοινοποιηθέν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) για τα 180.000 ευρώ που οφείλει να επιστρέψει η ΕΣΗΕΑ στο Ελληνικό Δημόσιο, είναι και αλλού: ότι μαζί με την πρώην Πρόεδρο του σωματείου των δημοσιογράφων, η μπάλα παίρνει και την Γενική Γραμματέα, στην ίδια περίοδο, ΣΥΡΙΖΑία Μαριλένα Κατσίμη.

  Όλο το σκάνδαλο στηρίζεται στο δήθεν μητρώο ανέργων που τηρεί η ΕΣΗΕΑ. Διότι συμφώνως με το σχετικό πόρισμα του Υπ.Οικ., το μητρώο της ΕΣΗΕΑ δεν είναι επικαιροποιημένο, συνεπώς τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ποιος έχει την ευθύνη για την τήρηση του Μητρώου της ΕΣΗΕΑ; Συμφώνως με το καταστατικό ο/η γενικός γραμματέας. Και όπως είναι γνωστό την περίοδο 2011-2013 καθήκοντα Γενικής Γραμματέως ασκούσε η Μαρία Αντωνιάδου, με Πρόεδρο το Δημήτρη Τρίμη και την αμέσως επόμενη περίοδο 2013-2015 η Μαριλένα Κατσίμη, με Πρόεδρο τη Μαρία Αντωνιάδου. Έκτοτε και με σημαντική ευθύνη από την πλευρά της συνδικαλιστικής παράταξης της πρώην Προέδρου, το ΔΣ που προέκυψε από τις τελευταίες αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΑ δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα.

Ακολουθούν τέσσερις ειδικότερες παρατηρήσεις:

Παρατήρηση πρώτη:

  Η συντρόφισσα της «ΑΥΓΗΣ»- συνήγορος της Αντωνιάδου και της Κατσίμη «ξεχνάει» να γράψει στο άρθρο της στη σελίδα 27 της χθεσινής «Αυγής», ότι το Δημόσιο ζητάει από την ΕΣΗΕΑ να επιστρέψει 180.031,60 ευρώ

Παρατήρηση δεύτερη:

  Η Νταρζάνου «ξεχνάει» ομοίως να πει ότι δικαιούχος και υπόλογος είναι η ΕΣΗΕΑ , ασχέτως αν, μέσω αυτής, μπήκαν στο πρόγραμμα και μέλη της ΕΣΠΗΤ (περιοδικός τύπος), ΕΣΗΕΜΘ (Θεσσαλονίκη).

Παρατήρηση τρίτη:

  Αγνοεί ηθελημένα η Νταρζάνου, αυτό που το πόρισμα του Υπ.Οικ. αναφέρει, ότι, για μεγάλο αριθμό δικαιούχων, δεν διαπιστώνεται ότι τελούν σε ανεργία, επειδή οι ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ) δεν διαθέτουν μητρώο δημοσιογράφων, από το οποίο θα ανέμενε κάποιος να προκύπτει ότι οι ενταχθέντες στο πρόγραμμα ήσαν, κατά την περίοδο που «έτρεχε» το πρόγραμμα, αποδεδειγμένως άνεργοι.

Παρατήρηση τέταρτη:

  Ο έλεγχος έγινε δειγματοληπτικά σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 50-100 «ανέργων» σε σύνολο 667 επιδοτηθέντων. Συνεπώς αν «προβληθεί» το δείγμα στο συνολικό αριθμό, το σκάνδαλο μπορεί να προσλάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, άγνωστες επί του παρόντος. Συνεπώς δεν τα έχουμε δει όλα!

Τελευταίο εξ άλλου και φαρμακερό  είναι αυτό που επιχειρούν να αποκρύψουν όλοι όσοι συμμετέχουν στην επιχείρηση κουκούλωμα, και του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ» περιλαμβανομένου και μάλιστα δήθεν κοπτόμενου γιά τη διαφάνεια: Η επιχορήγηση ανήρχετο σε 3.600 ευρώ κατά επιδοτούμενο, από τα οποία τα 2.100 ευρώ πήρε το ΚΕΚ για κάθε επιδοτούμενο (!) και μόλις 1.500 ευρώ ο εκπαιδευόμενος (μείον 300 ευρώ για την εφορία).

  Δηλαδή την μερίδα του λέοντος πήραν τρίτοι από τους επιδοτηθέντες από το Πρόγραμμα (μεσάζοντες είναι μία πιο απλή διατύπωση…)

  Το ερώτημα είναι,  τί θα καταθέσει στον Εισαγγελέα που αρχίζει και ψάχνει την υπόθεση η συντρόφισσα Νταρζάνου, εν συνεχεία του άρθρου της από την «ΑΥΓΗ» που συνιστά καραμπινάτη μεθόδευση συγκάλυψης του σκανδάλου…  Αν συνδυάσουμε τα προηγούμενα, με τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δύο Κυρίες (Αντωνιάδου –Κατσίμη) και όλη η θλιβερή παρέα περί αυτές, έχει «πολύ ψητό» η υπόθεση.

  Και βεβαίως δεν προκαλεί εντύπωση ότι ο κλώνος της «Ε», η «Εφ.Συν», διέθεσε, πριν λίγες ημέρες, ολόκληρη σελίδα στη συντρόφισσα Κατσίμη, για να αναφερθεί στα της ΕΣΗΕΑ, αλλά και με αιδήμονα σιωπή γιά ένα θέμα που την αφορά προσωπικώς. Επροτίμησε να τυρβάσει περί άλλων, γιά την αδυναμία συγκρότησης σε σώμα του ΔΣ, στρεφόμενη εμμέσως και εναντίον των δύο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι οποίοι αποτελούν μαύρο πρόβατο γιά την «παρέα Τρίμη» και την «Εφ.Συν» γενικώς, όλως ιδιαιτέρως ο Νικολόπουλος.

Όλα στη ζωή έχουν την εξήγησή τους…

 

(*) Ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης, είναι τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me