Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Κάτι σάπιο υπάρχει

στο βασίλειο

της οδού Ακαδημίας

του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη (*)

  Καμπάνα 180.000 ευρώ έπεσε στην ΕΣΗΕΑ από το Yπουργείο Εργασίας για τα έργα και τις ημέρες των Τρίμη-Αντωνιάδου-Κατσίμη στην ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα για τις μαϊμουδιές στα σεμινάρια των ανέργων.

  Αλλά το προηγούμενο τρίο εκεί, το χαβά του. Έχουν φαγωθεί λοιπόν να κάνουν όπως-όπως πρόεδρο την Αντωνιάδου, για δεύτερη φορά, μήπως και κουκουλωθούν τα πράγματα, που παραπέμπουν σε σκάνδαλα. Αμ δε….

  Πρώτος και καλύτερος ο πρώην πρόεδρος Τρίμης που έβαλε πλάτη για το λουκέτο στην «Ελευθεροτυπία» και τώρα κάνει τα παιχνίδια του από την εφημερίδα των ασύντακτων, της οδού Κολοκοτρώνη 8.

  Εγκαλεί λοιπόν, με σχόλιά του, την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν παραχωρεί το νεοκλασικό της οδού Ζαΐμη, ιδιοκτησίας ΕΣΗΕΑ, για να μένουν εκεί πρόσφυγες. Κρύβει όμως, όλως επιμελώς, ότι, επί των ημερών του, δυο φορές έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του να το καταλάβουν «δικά του παιδιά» των Εξαρχείων που το έχουν ρημάξει μέσα κι έξω. Και ακόμη περισσότερο δεν εννοούν να το αδειάσουν. Είναι, δε, σε τέτοια κατάσταση το κτήριο, με ζημιές εκατομμυρίων, και με ευθύνη δική του πρώην προέδρου, που είναι ακατοίκητο.

  Ο περί ου ο λόγος, όμως, Τρίμης, θέλει να χώσει μέσα στην βρώμα και τα ερείπια, πίσω από τις λαμαρίνες του κτηρίου της Ζαίμη, την δυστυχία ενός κόσμου που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Και να τους χρεώσει και τις καταστροφές του κτιρίου.

  Κι από χθες, κόπτεται όμως -με παραπολιτικό του από τον κλώνο της «Ε»- γιατί καθυστερεί να πληρωθεί η τελευταία ομάδα ανέργων, που πραγματικά περιμένουν να πάρουν τα λεφτά τους για τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια.

Κρύβει όμως, ότι, από το ίδιο κονδύλι, τη μερίδα του λέοντος παίρνουν κάποια ΚΕΚ και εκπαιδευτές για τους οποίους το πρώτο πόρισμα του υπουργείου Εργασίας διαπιστώνει ακόμη και υποθέσεις φοροδιαφυγής. Χώρια από αυτά που χρεώνει στην ΕΣΗΕΑ. Μεγάλο ενδιαφέρον και για τους μεσάζοντες που τσεπώνουν τα 2/3 από το voucher του ανέργου.

  Κι όλα αυτά άρχισαν όταν ο Τρίμης ήταν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και η Αντωνιάδου γραμματέας και υπεύθυνος του έργου και έχουν φαρδιά πλατειά και την δική του υπογραφή.

  Έλα όμως που τα χαρτιά για όλο αυτό το νταραβέρι έχουν φτάσει στην Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ, που τα ψάχνει όλα. Και ή έρευνα θα πάει το μαχαίρι στο κόκαλο.

  Εις ό,τι αφορά την Κατσίμη, που διαδέχθηκε την Αντωνιάδου στο πόστο της γραμματέως, όταν η τελευταία ανέλαβε πρόεδρος, τώρα μόλις αρχίζει να ξηλώνεται πόντο –πόντο το πουλόβερ που λέγεται «7ος όροφος στην ΕΣΗΕΑ» όπως και τα εκατομμύρια για το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης που όπως φαίνεται χάνονται.

  Η συνέχεια σε επόμενο…

--

(*) Ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης, είναι τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me