Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

            ΓΚΑΛΟΠ με καπέλο 102%

 

 

του  

Δημήτρη Τσαλαπάτη

 

Φαίνεται πως μάλλον κλείσανε οι κάλπες πριν ανοίξουν.

      ‘Η για την ακρίβεια, κάποιοι φρόντισαν να ψηφίσουν στη θέση μας.  Κι εμείς μάθαμε τα αποτελέσματα από κάποιες φιγούρες κρεμασμένες στα παράθυρα.

Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν όλους.

Άσε που όλα έγιναν στο «άψε-σβήσε» κι ούτε το σταυρό της  δεν πρόλαβε να κάνει η Πολιτεία στην Μεγαλόχαρη.

Έτσι προχθές, με φόντο την «καμένη γη» της Ηλείας, το φαλακρό τοπίο στην Αρχαία Ολυμπία και τα ρέστα από το πράσινο στην Αρκαδία μάθαμε και τα αποτελέσματα .

Η ετυμηγορία λοιπόν:

Δύο πόντοι διαφορά οι πρώτοι, μέσα και οι τρεις άλλοι, στην ουρά οι αναποφάσιστοι και η σούμα 102%!!...

Η επίσημη εξήγηση είναι ότι φταίει το πρόγραμμα στον υπολογιστή  για το άθροισμα .

Με την πολιτική ερμηνεία όμως, το Ταμείο βγάζει νοθεία στις εκλογές, γιατί είναι και ο τρόπος που μοιράζονται οι αποζημιώσεις στους πυροπαθείς από τις τράπεζες. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια πρωτοφανή πολιτική  χειραγώγηση του πολίτη.

Η αλήθεια είναι ότι η στατιστική οδηγείται (με το αζημίωτο) στην υπηρεσία της πολιτικής (και του πελάτη) και στην περίπτωση αυτή εξασφαλίζει Μαύρο στις εκλογές (με συνταγή κάποιες δημοσκοπήσεις).

Οι εκλογές στο «πιτς-φιτίλι», όπως αποφάσισε η νέα διακυβέρνηση με τη δεξιά παράδοση του Θείου της, αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί (όπως το ‘63) δέντρα να ψηφίσουν!! (Άλλωστε στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και το υπόλοιπο Αττικής κάηκαν τα περισσότερα).

Από δίπλα είναι και ένα σωρό αντιφάσεις με τις δημοσκοπήσεις που μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο.

Δεν μπορεί, δηλαδή,  για παράδειγμα 5 στους 10 , που ρωτάει η όποια έρευνα, να «χρεώνουν» αδυναμία στην Κυβέρνηση, αλλά και 5 στους 10, στην ίδια έρευνα, να βρίσκουν θετική την στάση του Πρωθυπουργού ( με το μπουφάν).

 

Ούτε να ζητάει η έρευνα να κρίνουν - όποιοι και όσοι  απαντούν-  και τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν να  έχουν τους ίδιους ρόλους στο θέμα των πυρκαγιών.

 

Υπάρχουν γκάλοπ, με πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης που μιλάνε και λένε πράγματα σεμνά και ταπεινά.

Το ερώτημα είναι,  ότι όλος αυτός ο μηχανισμός που ξαφνικά ψηφίζει για πάρτη μας (άλλοτε από το τηλέφωνο, κάποτε πανελλαδικά, ίσως και με κάλπη) τι κάνει όταν δεν προκηρύσσονται εκλογές και δεν γίνονται γκάλοπ για τον πιο ικανό,  τον πιο δημοφιλή, την πιο χαμογελαστή (πριν πάει καίγοντας…!);

 

Βάσιμα ερωτήματα που απασχολούν και (με κάθε βεβαιότητα) δεν θα απαντηθούν αρμοδίως είναι:

 

-                     Ποιος μαζεύει τα στοιχεία κάθε εβδομάδα όλο το χρόνο, 3 χρόνια τώρα για το παρατηρητήριο τιμών (στα καύσιμα,  την ακρίβεια στην αγορά κ.λπ.) με ανάθεση έργου από το αρμόδιο υπουργείο και σύμβαση 2,8 εκ. ευρώ; (ρευστό χρήμα του Δημόσιου Ταμείου)

-                     Ποιος έχει αναλάβει να λειτουργεί την υπηρεσία της  τηλεφωνικής γραμμής 1529 του Υπουργείου Ανάπτυξης,  για παράπονα  καταναλωτών, με άλλη σύμβαση μαμούθ από το Δημόσιο Ταμείο και από κοινοτικά κονδύλια;

-                     Ποιος κάνει συστηματικά έρευνες για την Κυβερνητική πλειοψηφία στην τελευταία Βουλή αλλά και με κοινοτικά κονδύλια έκανε και έρευνα για διαφθορά στον Τύπο και τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που διοχετεύθηκε στην ΕΣΗΕΑ από κομματικά γραφεία;

-                     Ποιος πήρε την δουλειά της έρευνας τιμών στην αγορά για όλη την Ελλάδα;

 

Υ.Γ.

Και ενώ η χειραγώγηση της ενημέρωσης  παίρνει τεράστιες διαστάσεις, κάποιοι που υποδύονται και τους συνδικαλιστές στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (οι εκλογές αυτές  έγιναν τον Ιούνιο)  κρατούν επίτηδες, το σωματείο ακυβέρνητο επειδή κινούνται «ΣΥΡΙΖΑ» στις βουλευτικές εκλογές . Κάτι που πάει γάντι στην εργοδοσία και τις πολιτικές επιλογές της.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me