Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ποιοι είναι οι πρόθυμοι
συνδικαλιστές της διαπλοκής;
 Tην άμεση σύγκληση του Διασωματειακού   στο χώρο του Τύπου ζητεί με παρέμβαση του στο ΔΣ ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ πρώην Α' Αντιπρόεδρος Δημ. Ι. Τσαλαπάτης, με αφορμή τη στάση παροχών και πληρωμών που συνεχίζεται από τον ΕΔΟΕΑΠ, τις απολύσεις στο "STAR", το Κόκκινο , τις κάρτες Φακέλωμα στη ΓΓΕΕ, το ΑΜΠΕ, την ΕΡΤ, τις μεθοδεύσεις σε βάρος των ΤΕΑΣ (ταμεία των περιφερειακών ενώσεων συντακτών στην Πάτρα και τον Βόλο) κα.
  Ήδη έχει μεσολαβήσει το σπάσιμο της απεργίας  από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ  στη «Αυγή», με τον εκπρόσωπο της Συσπείρωσης Σ. Καπάκο να ψηφίζει λευκό μαζί με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Μ. Αντωνιάδου για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν.
 Ανάλογη ήταν η στάση τους και στη ΓΓΕΕ με τη συμφωνία που «έκλεισε» με την πολιτική ηγεσία της Γραμματείας στη συνάντηση Κουμπιά-Αντωνιάδου-Μπερεδήμα Είναι θέματα για τα οποία το διασωματειακό δεν πρόλαβε να συζητήσει στην προηγούμενη συνάντηση του.
Επιτέλους να φανεί ποιοι είναι οι  πρόθυμοι συνδικαλιστές της διαπλοκής. 
 Στην γραμματεία του διασωματειακού κοινοποιείται επίσης και σημερινή επιστολή-καταγγελία τοy εκπρόσωπου των δημοσιογράφων στο Star. 
 
Η επιστολή του Δ. Τσαλαπάτη:
Προς 
το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Κοινοποίηση 
Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου
Υπόψη 
κας Μ. Αντωνιάδου, κ. Θ. Μπερεδήμα, κ. Μ. Γκανά, κ. Γ. Μυλωνά, κ. Λ. Σακκά, κ. Π. Κατάρα, κ. Γ. Σκεπετζάκη, κ. Π. Μαυράκη και κ. Μ. Λώλο.
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017
  «..Με έκπληξη διαπιστώνω ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά σε απολύσεις, αλλά και καταγγελίες για το "Star Channel" και αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, επιχειρείται μια χλιαρή αντιμετώπιση του ζητήματος με μία ανακοίνωση δια περιφοράς με συντάκτη προφανώς τον πρόεδρο της ΕΣΠΗΤ κ. Θ. Μπερεδήμα.
  Τα γεγονότα, τα οποία διαδραματίζονται στο "Star", τον Πήγασο, τον ΔΟΛ, στα τυπογραφεία και τα πρακτορεία, η σημερινή επιστολή που κατέθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο "Star", και η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ της περιφέρειας θεωρώ ότι κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεση σύγκληση του Διασωματειακού, προκειμένου να καθοριστεί η συνολική στάση του κλάδου και να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δημήτρης Ι.  Τσαλαπάτης»
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
 
  ΥΓ: Επισυνάπτεται άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή-καταγγελία, που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του Star Channel και η οποία  εστάλη νωρίς σήμερα το πρωί μέσω της ιστοσελίδας της ΄Ενωσης:
 
«..Προς Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ 
        Μάλλον φαίνεται ότι δεν έχετε αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο ή κάνετε ότι δεν θέλετε να καταλάβετε. 
  Αυτή στιγμή εκατοντάδες συνάδελφοι περιμένουν να λάβουν χρήματα  από τον ΕΔΟΕΑΠ για φάρμακα ή εξετάσεις. Αλλά στον οργανισμό για να το πω λαϊκά δεν υπάρχει σάλιο. Οι συνταξιούχοι περιμένουν πως και πως τις επικουρικές τους, αλλά δεν υπάρχει όχι ευρώ αλλά ρούβλι. 
 Ο διάλογος για τον πόρο στον ΕΔΟΕΑΠ έχει παγώσει λες και δεν τρέχει τίποτα.  
 Στο "MEGA", τον "ΔΟΛ", τον "ΠΗΓΑΣΟ" και σε αλλά Μέσα δε ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. 
 Ο "ΣΚΑΙ" μεταδίδει δελτία μέσω του "ACTION 24". 
  Στο "Ε" ο Βρυώνης πληρώνει όποιους θέλει και όποτε θέλει. 
  Στο "STAR" ακούγεται ότι ο θα υπάρξει συνεργασία με τον "ΣΚΑΙ", που ουδείς ξέρει τι είδους συνεργασία θα είναι αυτή και τι θα ξημερώσει για τους εργαζόμενους στα δύο κανάλια. 
 Τα δημοτικά ραδιόφωνα στον αέρα με το θέμα των διαγωνισμών. 
 Στο "ΑΠΕ" έχουμε κάρτες ασφαλείας - φακέλωμα. 
 Στην "Real" έχουμε απληρωσία σε όλο της το μεγαλείο. 
 Στο "Κόκκινο" και την "Αυγή" έχουμε προβλήματα. 
 Σε λίγο καιρό θα έχουμε νέο διαγωνισμό με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. 
 Αυτά φαίνεται ότι δεν είναι προβλήματα για κάποιους που απλά εθελοτυφλούν. 
 Για τυχόν προβλήματα σε αλλά μέσα ζητάω συγνώμη από τους συναδέλφους αλλά έχουμε ξεχάσει τι πάει να πει συνεδρίαση μεικτού εδώ και 8 μήνες.  
 Αν δεν μπορείτε είναι απλό Παραιτηθείτε. 
Γιώργος Βοτσκαρης
Εκπρόσωπος Star channel..» 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me