Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

      
           ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ
  Με σκόντο 35-40% στις εργοδοτικές εισφορές, έξωση στους ανέργους από τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά και τους απλήρωτους, επικουρικές που γίνονται είδος προς εξαφάνιση, με περικοπές παροχών σε όλους,  η πλειοψηφία των 6 προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, βάζει λουκέτο  στο Ταμείο μας  και στήνει ένα άλλο στα μέτρα της διαπλοκής.
  Βιάζονται  να σβήσουν τα ίχνη από χρέη εκατομμυρίων που έχουν εργοδότες, διαφημιστικές εταιρίες, γραφεία ισολογισμών στον ΕΔΟΕΑΠ και  να μπουν στο ράφι δικαστικές και άλλες έρευνες που είναι σε εξέλιξη για να βγουν λάδι, ο Μάρκος, ο Τάτσης, η Αγία Ελένη και το υπόλοιπο… πλήρωμα.  
  Με πρωτοφανή κυνισμό Αντωνιάδου , Καπάκος και Γκανάς ξανάγραψαν προχτές το σχέδιο Κυριακόπουλου. Δήθεν διαφώνησαν σε δυο παραγράφους για ξεκάρφωμα, το  ψήφισαν μόνοι τους και το έστειλαν στον  Πετρόπουλο αυθημερόν  προτείνοντας του να  προχωρήσει σε  συνεννόηση με τους  καναλάρχες για να κλείσει η βρώμικη δουλειά.
Τελικά έστησαν το δικό τους πραξικόπημα στην ενημέρωση… 
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
 
Η καταγγελία των τριών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ 
  Το πραξικόπημα, καταγγέλλουν τρία μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τσαλαπάτης  Νανά Νταουντάκη και Γιάννης Αγγέλης, που αρνήθηκαν να συναινέσουν και αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για τις πρακτικές τους.  
    
 Προς την Πρόεδρο και τον Γραμματέα 
του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ 
 
Συνάδελφοι 
  Η χθεσινή διαδικασία στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσον αφορά στο θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, ήταν απαράδεκτη τόσο από πλευράς δεοντολογίας όσο και από την πλευρά της δημοκρατικής παράδοσης και λειτουργίας του συμβουλίου. 
  Φέρατε λίγα λεπτά πριν έναρξη του Συμβουλίου ανυπόγραφο κείμενο στο οποίο είχαν καταγραφεί κάποια σημεία “Σύγκλισης” και “Διαφωνίας” τα οποία όπως μας εξηγήθηκε στην συνέχεια αποτυπώνουν τα σημεία σύγκλισης και διαφωνίας με την πρόταση Κυριακόπουλου. 
  Ούτε για την “σύγκλιση” ούτε για την “διαφωνία”, είχαν ενημερωθεί οι συνάδελφοι μέλη του Συμβουλίου, ούτε πολύ περισσότερο οι συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ. 
Το Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί καν με τα πρακτικά της συνάντησης πού είχε προηγηθεί με τους τρεις υπουργούς και στην οποία είχαν πάρει μέρος η Πρόεδρος και ο Γραμματέας και στην οποία είχε απαγορευθεί η συμμετοχή άλλου μέλους του Συμβουλίου που επιχείρησε να συμμετάσχει ως παρατηρητής. 
  Όπως παραδεχθήκατε στο Συμβούλιο την Τρίτη, αυτές είναι “συγκλίσεις” και “διαφωνίες” οι οποίες αφορούν στην δική σας (Προέδρου και Γραμματέα) άποψη, καθώς δεν είχε μεσολαβήσει  συζήτηση γι' αυτό (την σύγκλιση και τις διαφωνίες) στο Συμβούλιο. 
  Ζητήσαμε να αναβληθεί η συζήτηση, ώστε τα μέλη του Συμβουλίου να έχουν έστω λίγο χρόνο να μελετήσουν τα σημεία του κειμένου και η...παραχώρησή σας ήταν ένα “κυνικών” χαρακτηριστικών διάλειμμα 10 λεπτών. 
  Είναι προφανές ότι για άλλη μια φορά με πραξικοπηματικές διαδικασίες επιχειρείτε να αποσπάσετε την “νομιμοποίηση” αυτού του κειμένου το οποίο θέλετε να το παρουσιάσετε ως πρόταση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά και των μελών της. Όπως ακριβώς είχατε κάνει και με την περιβόητη πρόταση Καπάκου πρόσφατα. 
  Αφού καταγγείλαμε αυτή την διαδικασία και την άρνησή σας για πραγματική συζήτηση, αποχωρήσαμε από την διαδικασία προκειμένου το Συμβούλιο να έχει έστω τον ελάχιστο χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα γράφετε στο κείμενο σας αυτό. 
  Παρ' όλα αυτά εσείς προχωρήσατε με την παρουσία μόλις επτά μελών στο Συμβούλιο σε ψηφοφορία νομιμοποίησης αυτού του εκτρώματος που αποκαλείτε σημεία “σύγκλισης” και “διαφωνίας”. Όπως αποδείχτηκε αυτή ήταν από την αρχή η πρόθεση σας. 
  Και αποσπάσατε έξι ψήφους σε ένα Συμβούλιο ένδεκα μελών. 
  Άλλο ένα πραξικόπημα προκειμένου να νομιμοποιήσετε ένα “διάλογο – διαπραγμάτευση” μεταξύ δύο παραλλαγών της ίδιας πρότασης, η οποία εξ αρχής έχει τα χαρακτηριστικά των αλλεπάλληλων “non paper” του συνομιλητή σας κ. Κυριακόπουλου. Και βεβαίως του κ. Πετρόπουλου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να μεταλλάξετε – με την επιεικέστερη έκφραση – τον ΕΔΟΕΑΠ σε ένα επαγγελματικό ταμείο, όπως επιδιώκεται από καιρό από κοινού με τα εργοδοτικά και κυβερνητικά κέντρα, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη και ασφάλιση ανέργους και απλήρωτους συναδέλφους, κάνοντας ταυτόχρονα σκόντο εν ψυχρώ στις εργοδοτικές εισφορές. 
 Απορρίπτουμε το πραξικόπημα αυτό και καταγγέλλουμε στα μέλη της ΕΣΗΕΑ και σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου κάθε σχετική διαδικασία που θα παρουσιάσετε σαν συνέχεια και αποτέλεσμα αυτής της δράσης σας. 
 
Νανά Νταουντάκη - Γιάννης Αγγέλης - Δημήτρης Τσαλαπάτης 
 Μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ 
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me